Šokolāde, tāpat kā kakao koki, cēlusies no Centrālās un Dienvidamerikas. Indiāņi izsenis izmantojuši samaltas un apceptas kakao koka augļu sēklas (kakao pupas) dzērienu pagatavošanai. Vārds "šokolāde" cēlies no acteku vārda čokolatl - rūgtais ūdens, ar ko acteki apzīmēja kakao dzērienu.
Šokolādes izejvielas
Šokolādes un kakao pulvera iegūšanai izmanto "kakao pupas", ko audzē tropiskajos zemeslodes rajonos. Svaigām kakao pupām vēl nav raksturīgās smaržas un aromāta, tāpēc tās vispirms fermentē un žāvē. Izžāvētas kakao pupas pārsvarā sastāv no taukiem (tiem raksturīga kušana apmēram ķermeņa temperatūrā), kā arī ogļhidrātiem, olbaltumvielām, aromātiskām vielām, organiskajām skābēm. To sastāvā ietilpst dažādi alkaloīdi, galvenokārt teobromīns un nedaudz kofeīna.
Šokolādi gatavo, sajaucot saberztas kakao pupas un kakao eļļu ar cukuru un pievienojot dažādas piedevas.
Un bilžu nav daudz ,jo galvenais šeit ir video un raksts :)