local-stats-pixel fb-conv-api

Rīgas satiksme, vai Latvijas satiksme?24

16 41

Rakstu atkal saistībā ar Rīgas sabiedrisko transportu, kuram ir lieli mīnusi un lielākais iespējams no tiem ir autobusi ārpus Rīgas, jo tramvaji un trolejbusi kursē Rīgas pilsētas robežās un tā ir jākursē arī autobusiem, jo tas ir uzņēmums ''Rīgas satiksme'', nevis Latvijas, Rīgas rajona, jo tad jau var atvēlēt autobusu uz Liepāju, Daugavpili, jo tad arī protams būtu klientu. Lai jau uz tiem Pierīgas rajoniem kursē citi autobusi, mikroautobusi, lai tos norīko konkrētās vietas pašvaldība, bet tas nebūt nav Rīgas pienākums, sponsorēt vietas kas ir ārpus Rīgas pilsētas robežām. Salaspils arī ir pie Rīgas, uz kuru nekursē Rīgas satiksmes transports. Tieši tāpat tādas vietas kā Garkalne, Carnikava, Vārnukrogs, Jūrmalas daļa, u.c. vietas kuru attālums no Rīgas nav lielāks par 15 kilometriem, bet uz šīm vietām nekursē Rīgas sabiedriskais transports. Vēlos minēt, ka uz šīm vietām kursē vilcieni, reģionālie autobusi, bet pastāv Latvijā tāda vieta, kas atrodas blakus Rīgai un ir laba atpūtas vieta, kur dzīvo cilvēki, bet uz turieni nekursē pilnīgi neviens sabiedriskais transports, tāpēc sabiedriskā transporta satiksme tur neeksistē un tas ir Vārnukrogs, bet protams no Rīgas tur satiksme nepienāktos, jo tā jau ir Babītes, Jūrmalas daļa. Tāpēc kaut vai šī vieta ir pierādījums tam, ka tuvākās pieturas neeksistē, jo tuvākā pietura atrodas vairāk kā 5 kilometru attālumā, kas ir ļoti liels attālums, tāpēc negodīgi būtu satraukties piemēram Mārupes, Ulbrokas, Saulīšu, Baložu u.c. ārpus Rīgas apkaimēm, par lielo pieturu attālumu, ja eksistē vietas uz kurām nekas nekursē un cilvēkiem nākas meklēt paša iespējas nokļūt prom un uz mājām. Vēl jo vairāk, uz visām šīm vietām kur kursē Rīgas satiksmes autobusi, kursē vilcieni, reģionālie autobusi, mikroautobusi. Tad kāpēc vēl jāapmaksā Rīgas satiksmes autobuss, tā vietā lai Rīga satiksme šos autobusus norīko Rīgas pilsētā, kur vēl joprojām lielākajā daļā ir slikta sabiedriskā transporta satiksme?

Es tagad esmu ieteikusi aptuveni ko vajadzētu iesākt ar autobusiem, kas kursē ārpus Rīgas pilsētas robežām. Cerams, ka izmaiņas būs rīdzinieku labā, kur dažiem rīdziniekiem ir jaizmanto rets autobuss, kamēr uz kaut kādu lauku nomali norīko autobusus desmitiem reižu dienā...

Iesaku slēgt Rīgas satiksmes autobusa maršrutu 4. - Abrenes iela _ Piņķi, vai tā maršrutu saīsina līdz Zolitūdei, vai Imantai. Tāpat autobusu 32. - Abrenes iela _ Piņķi, lai šo maršrutu saīsina līdz Beberbeķiem.
Kāpēc? Jo Piņķi atrodas ārpus Rīgas robežām un tā vairāk nav Rīgas pilsēta. Tā vietā, lai Rīgas satiksme varētu šos visus reisus, autobusus kuri ceļu ārpus Rīgas, norīkot Rīgas autobusos un izveidot jaunus maršrutus uz visiem Rīgas rajoniem, tie apkalpo visādus ciemus, uz kuriem jau kursē sabiedriskais transports. Tas nav Rīgas satiksmes pienākums. Ja vajag, lai iet ar kājām uz tuvāko pieturu, jo to dara daudzi rīdzinieki, kuriem nezinu kāpēc ir jāapmaksā visādu lauku satiksmi.

Rakstīts nav pareizā secībā, bet gan aptuveni, piemēram (''ja 43.autobuss kursē uz Skulti, caur Rīgas rajonu Beberbeķiem, tad autobuss jāsaīsina līdz Beberbeķu rajonam.'').


Tāpat autobusu 51. - Abrenes iela _ Ulbroka, slēgt ciet, vai saīsināt līdz Dreiliņiem.
Tāpat autobusu 34. - Pļavnieki _ Saulīši, slēgt ciet, vai norīkot uz citu Rīgas rajonu.
Tāpat autobusu 43. - Abrenes iela _ Skulte, saīsināt līdz Beberbeķiem.
Tāpat autobusu 13. - Preču 2 _ Babītes stacija, saīsināt līdz Kleistiem.
Tāpat autobusu 50. - Abrenes iela _ Tec 2, saīsināt līdz Šķirotavai.
Tāpat autobusu 28. - Jugla 3 _ Langstiņi, saīsināt līdz Berģiem, Rīgas pilsētā.
Tāpat autobusu 7. - Abrenes iela _ Stīpnieki, saīsināt līdz Ziepniekkalnam.
Tāpat autobusu 10. - Abrenes iela _ Jaunmārupe, saīsināt līdz Zolitūdei.
Tāpat autobusu 55. - Abrenes iela _ Jaunmārupe, saīsināt līdz Bišumuižai.
Tāpat autobusu 25. - Abrenes iela _ Mārupe, izmainīt visu maršrutu.
Tāpat autobusu 16. - Abrenes iela _ Garkalnes Mucenieki, jāsaīsina līdz Brekšiem.
Tāpat autobusus -12., 23., 26., - Abrenes iela _ ''Ziedonis'', Baloži, Katlakalns, šos visus maršrutus saīsināt un izveidot to maršrutus uz citiem Rīgas rajoniem.

Šie ir visi maršruti kas apkalpo iedzīvotājus ārpus Rīgas pilsētas robežām. Kāpēc gan? Tad jau būtu jāapkalpo visi Rīgas ciemi, ne tikai daži, tāpēc saistībā ar nevienlīdzību, šie visi maršruti ir jāmaina un lai tie kursē Rīgas pilsētas robežās un apkalpo visus Rīgas rajonus, jo nav ko te uz laukiem sūtīt autobusus no Rīgas satiksmes uzņēmuma. Galu galā tā ir Rīgas satiksme, ne Latvijas satiksme un tas ir tikai normāli, ja transports kursē Rīgas robežās, neizbraucot no Rīgas robežām.

Gan jau ar laiku, šos autobusus slēgs ciet, vai vismaz norīkos dažas reizes dienā. Nav ko bezbiļetniekus vizināt no lauku ciematiem uz Rīgu!

Kopēts no manas sūdzības, portālā sudzibas.lv.

Reklāma
16 41 24 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 24

0/2000

Neizlasīju visu garo penteri, bet sapratu tikai to, ka tu neko nesaproti :D

12 0 atbildēt

Tātad izterēju laiku nekam nevajadzīgam rakstam. Pirmkārt,sūti to uz RS nevis šeit kur to tikai visādi izķidā.

Otrs.to neviens neņems vērā miss "es zinu kur katram autobusam jāiet"

Treškārt,dzīvotu Tu kādā no tiem ūķiem Tev noteikti patiktu ka vari uz Rīgu aizkratīties ar autobusu.

Nav ko teikt ka tā nekur nav kā pie mums,ir !!!

4 0 atbildēt

Kā var šitā izniekot savu laiku?

2 0 atbildēt

pirmkārt - tu patiesām domā ja rīgas domei tas nebūtu izdevīgi, viņi uzturētu sādus maršutus? :D tā nav labdarība bet biznes. Ja biznes nes ienākumus, tad pareizi paplašinot biznesu palielinās ienākumi, ja ienākumi samazinās, tad biznes samazinās. to sauc par "attīstību" :D tātad ja visi šie maršruti nestu mīnusus rīgas domei, tad tie netiktu uzturēti ;) 

otrkārt - kāda tev starpība uz kurieni sabiedriskais transports kursē? ja jau esi tik ļoti liels patriotisks rīdzinies, būtu priecajies ka rīga pat šajos grūtajos laikos sava ziņā turpina attīstīties ;)

treškārt - atradis vietu kur sūdzēties. Ja tik ļoti krīt uz nerviem šī tavuprāt "problēma" :D tad raksti rīgas domei un tad arī uzzināsi KĀPĒC tāda "izšķērdība" :D tas ir protams ja viņi tevi spēs uztvert nopietni un vienkārši par tevi nepasmiesies :D

chill, nav tava problēma ;)

2 0 atbildēt

Sen nebiju lasījis kko tik bezjēdzīgu.

2 0 atbildēt

klausies, tu tiešām ahujel? kā vēl varētu izmainīt 25ā maršrutu, vai arī tu uzskati, ka cilvēkiem no mārupes nav nepieciešams transports?

 

 un par 7o runājot- viņš nemaz nebrauc zepā, viņš iet caur āgenskalnu uz mārupes pusi.

 

droši vien pats brīnies, kāpēc tas vēl nav izdarīts ,ne? pateikšu priekšā- rīgas satiksmes darbinieki zina labāk par tevi, mazais

0 0 atbildēt

facepalm 

0 0 atbildēt

Muļķis tu esi!

0 0 atbildēt

siikpirdis ir iedomaajies ka ir logistikas magistrs :D

she tev trekns - ;)

0 0 atbildēt

neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ikarus e91

0 0 atbildēt

Cho za shit? :D

0 1 atbildēt

njaa taisniiba ka uz laukiem nav ko daavaat te dargos rigas satiksmes transportus

0 6 atbildēt