local-stats-pixel fb-conv-api

RS satiksme NR2, 04.08 vakars 23;005

76 1

Šorīt biju jau publicējis rakstu par RS kontrolieriem, meklēšanā izsludātām personām, kas uzdodas par kontrolieriem un sakarīgiem civiliedzīvotājiem, kas aizstāv citus cilvēkus un to līdztiesības.

 

Ceturdiena, iemalkojis pāris alus pēc smagās ieskaites bārā "Route66", devos mājus uz Juglu ar autobusu.

Mans biedrs, jau kā vienmēr" godīgs pilsonis aizmirsa iegādāt" biļeti, es būdams apzinīgs, kaut arī "neskaidrā" tiesisku apziņu esmu iegādājis savu mēnešbiļeti un godprātīgi to "izpisinājis" to. 

Nu ~ 23;00 , starp Matīsa ielu un Cēsu ielas autobusu pieturu uz Brīvības ielas aptur RS kontrolieri. Es uzrādu visu savu biļeti ar ietilpstošajiem papildmateriāliem.

Draugui lūdz izkāpt, jo nevarot ilgāk aizturēt autobusu,  dodos arī līdzi, ja nu kas interesants notiksies.

Manu draugu - pārkāpēju nodod ~ 23 - 26 gadus būdīgas miesas būves čalim, mans paziņa izkrata kabas sanāk 1Ls ar kapeikām, es vēl piemetu savus 20 santīmus, kas palikuši pāri.

Uz jautājumu:" Ko darīsim? " atbilde ir sekojoša un stingra :" Jāmaksā minimālais sods no 3 - 5ls."  ( vēljorpojām esmu stingri pārliecināts, ka tie ir no 2 - 5ls, atkal meloja... :) ) 

Tomēr ko darīsim, nav tik daudz nauda, ir 1 lats ar santīmiem. Kontrolieris norāda, ka nu lats ar santīmiem par maz, vajag vismaz  2ls minimālo summu (tomēr) , alus dara sava, mierīgi atsakam, ka nu 2ls arī dzemdējot mums nav, ir lats ar saņķikiem, lai liek kabatā un laiž mūs prom, kontrolieris atbild, ka nu tā neiet cauri vajag vismaz divus.

Tomēr iedomājos par sī rītā lasīto rakstu, ko publicēju spokos, noprasu kontrolierim, kā beidzies incidents Juglā, :D ( ar smaidu uz sejas ), kad Majors izsmērējis kontrolieri un baigā jezga panesusies, uz to abilde ir noliedzoša, neko puiši nezin, kas tad tas par incidentu bijis ???, bik sīkāk izskaidroju, bet detaļās neizplūdu, un atkal uzdevu jautājumu :" nu ko darīsim, ir tikai lats ar kapeikām, sauciet zaļos vai zilos, vai kas ? "  

Pārsteidzoši, bet :D teica,:" Nuuu dodieties uz pieturu, nopērciet biļeti un dodieties, kurp devāties."

Esmu izbrīnīts par šādu KOREKTU attieksi :) vai tiešām jānotiek tik daudziem sūdiem virs viņu un viņu vadības sprandām, lai beidzot pamostos arī kaut maziņš cilvēciskums? Tomēr diez vai, jo atkal viņu pulkā bija manāma persona, kas nebija tērpusies zilajā kostīmā un nopētijis viņu es neredzēju neko ap kaklu, kas varētu viņu identificēt kā RS KONTROLIERI, iespējams tas ir kāds  formāls "noverotājs" no RS, bet būtība jau nemainās, tik šoreiz atlaida. 

 

BTW  man ir viens ieteikums spokiem vai lasītājiem, kad Jums piedraud ar pašvaldības policiju, nebaidieties, ka esat bijis zaķis un nu būs slikti un baigais sods, droši pagaidām rēķinieties tik ar soda naudu no 2 - 5 ls, jo Administratīvā Pārkāpuma Kodeksā nav panta vai normas, kas noteiktu sodu par brauksānu sabiedriskajā transportā bez biļetes, tapēc nekautrējaties iebilst pret nepamatoti izrakstītu sodu 20 - 35Ls apmērā, izņemot gadījumus, kad esat aizskāruši kontrolieri personīgi vai tautas valodā sakot "uzdirsuši par kautko", ieslēdziet telefonā ierakstīt skaņu, par to informējiet kontroli un droši diskutējiet, cik Jums ir nauda kabatā vai tās tur nav. :))

Patīkamu ceturdienas vakaru. emotion

76 1 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

malacis :)

4 0 atbildēt

Tadi jau vinji tur ir, ar dzivi neapmierinati ljautinji.

3 0 atbildēt

Njaa !!

2 0 atbildēt

atbildot uz Maxima komentāru " malacis :) " pievienojos emotion  

2 0 atbildēt

atbildot uz anonīns komentāru " Administratīvā pārkāpuma kodeksā 136.pants 1.... "

un nejau 20 vai 35 Ls kā to kontrole apgalvo, kā zināms Administratīvo sodu uzliek ņ*t vērā nodarīto kaitējumu sabiedrībai ;) 

un sodi līdz 50Ls ir tikai domu līmenī. ;) bet jā, true pants 2-5 ls

2 0 atbildēt