local-stats-pixel

Pirmie radioaktīvie stari Eiropā!5

26 3

Īslandē atrasts neliels radioaktīvo vielu daudzums, kuri, kā uzskata eksperti, atnesti no avarējušās «Fukušimas-1» atomelektrostacijas (AES) Japānā, Norvēģijas gaisa pētniecības institūta pārstāvis Andreass Štols otrdien paziņoja medijiem.

Radioaktīvie putekļi no Japānas, izplatījušies, visticamāk, šķērsojot Kluso okeānu, Ziemeļameriku, Atlantijas okeānu, tādā veidā sasniedzot Īslandi.


Pēc Īslandes atbildīgo dienestu informācijas, radioaktīvie putekļi ir ļoti minimālā daudzumā, tāpēc nerada draudus veselībai.

Radioaktīvo putekļu klātbūtne, šajā gadījumā joda izotops, fiksēts 15 no 65 novērošanas stacijām.

«Mēs bijām ļoti pārsteigti, kad radioaktīvās vielas ieraudzījām šeit, uz mūsu sliekšņa,» sacīja pārstāvis Islandē, uzsverot, ka Īslandes atbildīgie dienesti pārbaudīs šo informāciju.

Andreass Štols paziņoja, ka radioaktīvo putekļu izplatība ir vien dažu dienu jautājumos, tomēr piebilda, ka tie draudus eiropiešu veselībai nerada.

Francijas kodoldrošības aģentūra trešdien prognozēja, ka radioaktīvo daļiņu koncentrācijas līmenis gaisā būs tūkstošiem reižu mazāks nekā tas bija pēc Černobiļas AES avārijas.

26 3 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 5

0/2000

vaitad raxta Īslande nevis Islande?

2 0 atbildēt

kopēts no TVNET. noteikumus izlasi.

1 0 atbildēt