local-stats-pixel

Piedalies nometnē ASV Kosmosa un raķešu centrā!3

24 3

2.martā tika izsludināts konkurss 15-18 gadus veciem Latvijas jauniešiem par iespēju piedalīties nedēļu ilgā ASV Kosmosa un raķešu centra nometnē, Alabamā. Konkursu Latvijā organizē Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un Ventspils Augsto tehnoloģiju parks (VATP).

Pirmo reizi Latvijas jaunieši piedalīsies šajā starptautiskajā nometnē, kuras mērķis ir palielināt interesi par kosmosa zinātni un tā izpēti. Nometnes dalībniekiem būs iespēja izmēģināt dažādus astronautu apmācību trenažierus un iekārtas, t.sk. iepazīties ar zemūdens apmācību, piedalīties zinātnisku eksperimentu simulācijās kosmosa kuģa telpās, piedaloties kosmosa kuģa palaišanas, ievadīšanas orbītā un atgriešanās uz zemes simulācijā. ASV Kosmosa un raķešu centra speciālisti un vieslektori sniegs dažādas prezentācijas, varēs redzēt kosmosa jomai veltītas Imax 3 D filmas.

Lai piedalītos VATP un IZM rīkotajā konkursā „Mums pieder debesis!” un iegūtu iespēju piedalīties nometnē, Latvijas vispārējās vidējās un profesionālās vidējās izglītības iestāžu audzēkņiem dalībai konkursā līdz 05.aprīlim jāiesniedz pašrocīgi sagatavots konkursa darbs saistībā ar kosmosa jomu, aizpildīta pieteikuma forma, kā arī šī un iepriekšējā mācību gada liecību kopijas.

24 3 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 3

0/2000

tas gan varetu but interesants pasakums  emotion +

1 0 atbildēt

Kas kosmosā ir tik interesants ka tam var veltīt visu mūžu,ja man vajadzētu sēdēt pie teleskopa, monitora, man būtu tā, wooow smuki, vienāds, vienāds, es to jau redzēju, putns uzdirsis uz lēcas, jāpasauc lai kāds notīra, ieskatos nobīstos no mazgātāja, skatos, to jau rezēju, un vēl pēc kādiem 20 gadiem būtu, wow smuki mēnesstacija ir uzcelta smuka šoseja, redzēts, redzētsm Houston We Got A Problem.

0 0 atbildēt

bezsvara staavoklii pedzerties buutu stiliigi

0 0 atbildēt