local-stats-pixel fb-conv-api

Pētījums: Vīrieši naudu tērē vairāk nekā sievietes5

24 2

Lai arī tradicionāli tiek uzskatīts, ka lielākās naudas tērētājas ir sievietes, kas izšķiež naudu, pērkot neskaitāmus kurpju pārus un somas, jauns Lielbritānijā veikts pētījums liecina, ka patiesībā daudz neapdomīgāk ar naudu rīkojas vīrieši, vēsta britu laikraksts "The Daily Telegraph".



Saskaņā ar pētījuma rezultātiem sievietes daudz vairāk seko līdzi saviem izdevumiem un daudz mazāk sakrāj kredītkaršu un līzinga parādus. Kamēr vīriešiem ir tendence neievērot aizvien pieaugošos parādus un aizmirst nomaksāt rēķinus, sievietes pakāpeniski nomaksā savus kredītkaršu parādus, veicot regulārus maksājumus.



Vietnes "Lovemoney.com" veiktajā aptaujā piedalījās 3000 britu. Saskaņā ar aptaujas rezultātiem vīriešu vidējais kredītkaršu parāds ir 2176 sterliņu mārciņas (1684 lati), bet sieviešu - 1987 sterliņu mārciņas (1538 lati).

 

Arī vīrieši tērē naudu iepriecinošām lietām, taču kurpju vietā viņi iegādājas dažādas tehnoloģiskās "rotaļlietas". "Gadiem tika uzskatīts, ka lielās tērētājas ir sievietes, kas izmet naudu apģērbam," norādīja naudas menedžmenta vietnes pārstāvis. "Taču šķiet, arī vīrieši izpelnās šādu reputāciju, kad lieta nonāk līdz savu finanšu pārvaldīšanai, tikmēr sievietes mācās, kā apieties ar savu naudu."



Ceturtdaļa vīriešu atzina, ka viņi bieži aizmirst laikā samaksāt kredītkartes rēķinu vai arī aizmirst to pavisam. Šādā kļūdā atzinās tikai 17% sieviešu.

24 2 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

gadījuma sievietes dažreiz neazņemas kredītkartes no vīriešiem?

6 2 atbildēt

Nūūū man jau nuu gan arī liekas, ka šis pētījums ir diezgan neprecīzs :D

1 0 atbildēt

Tad, kādēļ lielākā daļa miljonāru ir vīrieši, ja jau sievietes ar naudu apietās labāk?

1 0 atbildēt

ta jau vareetu buut

0 0 atbildēt

🌹

0 0 atbildēt