local-stats-pixel fb-conv-api

Pērtiķi6

4 0
Cilvēka un pērtiķa attiecības
Tas ir ļauns briesmonis, kas laupa cilvēkus, - gadsimtiem ilgi par gorillām vien šādi līdzīgi šausmu stāsti. Tad eiropas trofeju mednieki Centrālāfrikā devās pērtiķu medībās, un šie dzīvnieki kļuva par zoodārzu jokdariem. Attieksme mainījās tikai 20. gs. vidū, kad gorillas sāka uzskatīt par primātiem ar cilvēciskām īpašībām. Daži aizrautīgi speciālisti, tādi kā Leipcigas zoodārza (Vācijā) bioloģe Dorīna Švočova, aktīvi turpina cilvēkpētiķu pētijumu un uzzina arvien vairāk. Diemžēl, ļoti iespējams, uzskatu pārvērtēšana ir notikusi par vēlu - trīs no četrām gorillu apakšsugām Sarkanajā grāmatā atzīmētas kā izmirstošas, tapēc Apvienoto Nāciju Organizācija 2009. gadu pasludinājusi par gorillu gadu.




Lasi manā sejā
Rotaļīgas un stoiskas, ziņkāras un neapmierinātas - tik dažādas, labi pazīstamas un jau spogulī novērotas attēlos redzamās cilvēkpērtiķu sejas. Britu fotogrāfs Džeimss Molisons šimpanzes, gorillas, orangutānus un bonobo jeb punduršimpanzes portretējis kā vienreizīgus, jūtīgus indivīdus. Lai dokumentētu to mīmiku, viņš apmeklēja rezervātus un zoodārzus četros kontinentos un iemūžināja 50 primātus.









4 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000
aww :)
2 0 atbildēt
interesants raksts
2 0 atbildēt
smukas bildes
2 0 atbildēt
re kur mani radinieki emotion
2 0 atbildēt
Lick:)
1 0 atbildēt
inčīgi. emotion Tikai nesaprotu,kapēc daudzi uzskata ka mēs esam radušies no pērtiķiem. emotion emotion emotion emotion emotion emotion emotion emotion
0 0 atbildēt