local-stats-pixel fb-conv-api

Pēc pieprasījuma: Kebabs8

7 2
Kebabs (arābu un persiešu valodās: [kabab], turku valodā: kebab) ir uz oglēm vai cita veida cepta vai grilēta gaļa pēc Tuvo Austrumu, centrālās Āzijas un Dienvidāzijas tautu tradīcijām. Kebaba pagatavošanai parasti izmanto jēra vai liellopu gaļu, bet atsevišķās receptēs pamatā ir vistas gaļa vai zivis. Sakarā ar ticības aizliegumiem, musulmaņi un jūdaisti kebabu negatavo no cūkgaļas. emotion Kebabs uz iesma

Kebabs uz iesma (turku valodā: şiş kebabı [ʃiʃ kebabî]) ir uz oglēm cepti vai grilēti uz koka vai metāla iesma (turku valodā: şiş [ʃiʃ]) uzdurti nelieli gaļas gabali. Kebabam izmanto jebkādu gaļu un kopā ar gaļas gabaliem uz iesma parasti uzdur arī dārzeņus vai augļus (baklažāns, tomāts, paprikas pipars, sīpols un sēnes).

Latvijā un visā bijušās Padomju Savienības teritorijā populārs svētku ēdiens ir šiš-kebaba paveids šašliks (krimas tatāru valodā: şışlıq [ʃîʃlîk]).

Kebaba cepšanai uz iesma pirmsākumi meklējami viduslaiku osmaņu impērijas armijā, kuras karagājienos karavīri uz saviem zobeniem uzdurtos gaļas gabalus cepuši nometnes ugunskuros.Tomēr vēstures avotos ir arī liecības tam, ka šāds gaļas cepšanas veids bijis populārs arī pirms turku ienākšanas Bizantijā.

Grozītais kebabs

Iskendera kebabs (İskender kebap), ko Bursā, Turcijā izdomāja Iskenders pašā.

Grozītais kebabs (turku valodā: döner kebab [dœner kebab]) ir uz vertikāla iesma sadurtas lielas jēra vai vistas gaļas šķēles, kas griežas un tiek grilētas no vienas malas ar oglēm vai ar elektrisku sildītāju. Grozītais kebabs ir līdzīgs girosam, šavarmai un taco al pastor.

Grozīto kebabu parasti pasniedz smalki sagrieztu ar salātiem kā pildījumu pitas maizē, picās vai uz šķīvja kopā ar ceptiem frī kartupļiem. Grieztais kebabs ir populārs ātro uzkodu ēdiens vairākās Eiropas valstīs.
ŠEIT DAŽAS RECEPTES: http://www.receptes.lv/lat/pamatedieni/shasliki_un_grils/?recipeid=12527 http://virtuve.calis.lv/receptes/otrie-edieni/galas-edieni/malta-gala/maltas-galas-kebabs/ http://www.sieranams.lv/public/28010.html
7 2 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 8

0/2000
döner kebab - mmmmm... tādēļ vien ir vērts nedēļas nogalē aizšaut uz Vāciju emotion
3 0 atbildēt
garsiga stele...
2 0 atbildēt
iizskatās manuprāt drīzāk pēc grilētas gaļas ! Tas tiešām nav sašliks ?
2 0 atbildēt
SharK - es sapratu tā: kebabs uz iesma = sašliks emotion
2 0 atbildēt
Šāāāšlukji šāāāšlukji :D Tie ir Šašluķi! un jaa, kad pilseeta kkur saak smaržot pec šašlukiem tad taa sagribas! emotion
2 0 atbildēt
....cuka
2 0 atbildēt
man garso kartupelu pankukas!! emotion emotion
1 0 atbildēt
Ēst sagribējās...
1 2 atbildēt