local-stats-pixel fb-conv-api

Patīkamu lidojumu? :))25

142 1

 

 

Tūrisma portāls Travelocity veicis aptauju, kurā atklājies, ka, pēc aptaujāto domām visnepatīkamākie pasažieri, ar ko gadās sastapties lidmašīnā ir personas ar higiēnas problēmām, personas ar pārmērīgi lielu lieko svaru un pasažieri, kas lidojuma laikā šķauda un klepo.

 

Gandrīz puse no aptaujātajiem atzina, ka visnepatīkamākie ir pasažieri ar higiēnas problēmām, vienai trešdaļai ir iebildumi pret personām, kas šķauda un klepo, savukārt 15 procenti nevēlētos sev blakus redzēt personas ar pārmērīgi lielu lieko svaru.

 

Divas trešdaļas norādīja krēsla atzveltnes spārdīšanu kā visnepieklājīgako rīcību lidojuma laikā, tam seko skaļa sarunāšanās vai lamāšanās un krēsla atzveltnes nolaišana zemākajā stāvoklī, traucējot aizmugurē sēdošajam.

 

Runājot par tukliem pasažieriem, 44 procenti uzskatīja, ka aviokompānijai tiem jāpiešķir divas sēdvietas bez maksas, savukārt 39 procenti norādīja, ka šīm personām jāiegādās papildus sēdvieta uz sava rēķina.

 

Lielākas bagāžas ienešana lidmašīnas salonā tika atzīta par viskaitinošāko rīcību, ko pasažieris var veikt dodoties uz lidmašīnu, savukārt skriešana uz izeju garām visiem, tika nosaukta par viskaitinošāko izkāpšanas procesā.

 

Aviokompānija Ryanair 2009.gadā veica aptauju, aicinot tās klientus izteikt viedokli par iespējamiem izmaksu taupīšanas un peļņas palielināšanas variantiem. Aptauja piedalījās vairāk kā 100000 pasažieru un rezultātā katrs trešais aptaujātais atzina, ka pasažieriem ar pārlieku lielu lieko svaru būtu jāmaksā vairāk par lidojumu, nodrošinot sev vairākas sēdvietas. Pārējās idejas, kuras neguva tik lielu atbalstu bija samaksa par tualetes apmeklējumu lidojuma laikā, “korķa naudas” maksāšana gadījumos, ja pasažieris reisa laikā ēd līdzpaņemtu pārtiku u.t.m.l. Nākamajā aptaujas kārtā tika dota iespēja nobalsot par to, pēc kāda principa piemērojama “resno piemaksa” - pēc personas svara, vidukļa apkārtmēra, ķermeņa masas indeksa vai faktiski konstatējot, ka persona neietilpst vienā sēdvietā. Saprotams, ka šīs aptaujas galvenais mērķis bija radīt publicitāti aviokompānijai, jo saprotams, ka gan negatīvas, gan pozitīvas atsauksmes par šo ideju izskanēja visā pasaulē. Faktiski jau šādas maksas ieviešana realitātē būtu sarežģīta un, pēc cilvēktiesību organizāciju ieskatiem, diskriminējoša.

 

Pieņemu, ka arī mēs, spoki, esam kādreiz lidojuši, tāpēc varētu padalīties pieredzē, cik sēdvietas parasti lidmašīnā izmantojat un vai kāds no raksta sākumā minētajiem pasažieru netikumiem lidojuma laika ir radījis neērtības. Man personīgi ļoti labi pietiek ar vienu sēdvietu un nav arī atmiņā īpaši palikušas citas nepatīkamas pārējo pasažieru izpausmes, ja neskaita pārmērīgi iedzērušus pasažierus :))

Reklāma
Reklāma
Reklāma


142 1 25 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 25

0/2000

Man jau liekas, ka taas ljotenes ir daudz par sauru un kreesli ljoti mazi un neerti, tas mazais galdinjsh, uz kura neko nevar nolikt, taas mazaas porcijas, mazaas glaaziites, pudeliites! RRRRR 

Bet par stjuartu straadaat vispaar vareetu nojuugties - visu laiku viss taads mazijsh, saspiests, ka klaustrofobijas leekme uznaak.

2 1 atbildēt

labs

1 0 atbildēt

:D :D :D hā aaaa tas video psc :D

1 0 atbildēt
epg avatarsepg

nesen, kad lidoju viena liela būtne iekāpa lidmašīnā, bet nu man par laimi viņa personīgi neraucēja, jo blakus nesēdēja :)) bet vislabākais bija stjuartes smīns un kā viņa noskatījās pakaļ gruntīgajai pasažierei :))

2 1 atbildēt

atbildot uz Rozālija komentāru " chingacguks - tieši tā - man ir gadijies - ša... " Tas nu gan ir pretīgi, Nevajag noniecināt viņu ādas krāsas dēļ, lielākā daļa balto ir pretīgāki par melnādainajiem. Takā tas ir tīrs rasisms, tikai rasistiem ir problēmas, ja viņiem blakus apsēžas melnādainais. Pēc ādas krāsas nevar spriest par cilvēku.

 

 

Man patīk, ka Ryanair trešajai un ceturtajai rindai, pacelšanās un nolaišanās brīdī jābūt tukšām, un tad kad lidmašīna ir pacēlusies es vienmēr aizejo uz tām brīvajām vietām un izguļos pa visām trīs vietām. :D

0 0 atbildēt