local-stats-pixel fb-conv-api

Patīkamu lidojumu? :))25

142 1

 

 

Tūrisma portāls Travelocity veicis aptauju, kurā atklājies, ka, pēc aptaujāto domām visnepatīkamākie pasažieri, ar ko gadās sastapties lidmašīnā ir personas ar higiēnas problēmām, personas ar pārmērīgi lielu lieko svaru un pasažieri, kas lidojuma laikā šķauda un klepo.

 

Gandrīz puse no aptaujātajiem atzina, ka visnepatīkamākie ir pasažieri ar higiēnas problēmām, vienai trešdaļai ir iebildumi pret personām, kas šķauda un klepo, savukārt 15 procenti nevēlētos sev blakus redzēt personas ar pārmērīgi lielu lieko svaru.

 

Divas trešdaļas norādīja krēsla atzveltnes spārdīšanu kā visnepieklājīgako rīcību lidojuma laikā, tam seko skaļa sarunāšanās vai lamāšanās un krēsla atzveltnes nolaišana zemākajā stāvoklī, traucējot aizmugurē sēdošajam.

 

Runājot par tukliem pasažieriem, 44 procenti uzskatīja, ka aviokompānijai tiem jāpiešķir divas sēdvietas bez maksas, savukārt 39 procenti norādīja, ka šīm personām jāiegādās papildus sēdvieta uz sava rēķina.

 

Lielākas bagāžas ienešana lidmašīnas salonā tika atzīta par viskaitinošāko rīcību, ko pasažieris var veikt dodoties uz lidmašīnu, savukārt skriešana uz izeju garām visiem, tika nosaukta par viskaitinošāko izkāpšanas procesā.

 

Aviokompānija Ryanair 2009.gadā veica aptauju, aicinot tās klientus izteikt viedokli par iespējamiem izmaksu taupīšanas un peļņas palielināšanas variantiem. Aptauja piedalījās vairāk kā 100000 pasažieru un rezultātā katrs trešais aptaujātais atzina, ka pasažieriem ar pārlieku lielu lieko svaru būtu jāmaksā vairāk par lidojumu, nodrošinot sev vairākas sēdvietas. Pārējās idejas, kuras neguva tik lielu atbalstu bija samaksa par tualetes apmeklējumu lidojuma laikā, “korķa naudas” maksāšana gadījumos, ja pasažieris reisa laikā ēd līdzpaņemtu pārtiku u.t.m.l. Nākamajā aptaujas kārtā tika dota iespēja nobalsot par to, pēc kāda principa piemērojama “resno piemaksa” - pēc personas svara, vidukļa apkārtmēra, ķermeņa masas indeksa vai faktiski konstatējot, ka persona neietilpst vienā sēdvietā. Saprotams, ka šīs aptaujas galvenais mērķis bija radīt publicitāti aviokompānijai, jo saprotams, ka gan negatīvas, gan pozitīvas atsauksmes par šo ideju izskanēja visā pasaulē. Faktiski jau šādas maksas ieviešana realitātē būtu sarežģīta un, pēc cilvēktiesību organizāciju ieskatiem, diskriminējoša.

 

Pieņemu, ka arī mēs, spoki, esam kādreiz lidojuši, tāpēc varētu padalīties pieredzē, cik sēdvietas parasti lidmašīnā izmantojat un vai kāds no raksta sākumā minētajiem pasažieru netikumiem lidojuma laika ir radījis neērtības. Man personīgi ļoti labi pietiek ar vienu sēdvietu un nav arī atmiņā īpaši palikušas citas nepatīkamas pārējo pasažieru izpausmes, ja neskaita pārmērīgi iedzērušus pasažierus :))



142 1 25 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 25

0/2000
gfh avatarsgfh

neesu lidojis, bet man visvairaak nepatikru paarleiku resni cilveeki, un taadi kas nerespektee citus.

7 0 atbildēt

Man viskaitinosakais bija moments kad lidoju majas no Japanas un divas japanu omkas sedeja blakus. Bija taa ka sedeju pie ejas un vinas dzilak, tad vienai vajadzeja uz wc atnaca atpakal. un pec 5min otra gaja un 14h laika kadas 20 reizes taa. beigas jau teloju ka gulu bet anyway modinaja augsa.

Tik daudz lidots ka noriebies parko sudzeties jau. Resnie besi un kkadi matainie ka vienreiz kkads macitajs nosedas blakus, barda lidz celiem un mati lidz pakalai. zb.

7 1 atbildēt

Man visvairāk krīt uz nerviem, kad kāds sīkais aizmugurē spārda sēdekli...

6 0 atbildēt

nez kad es lidoju man palaimējās un man netraucēja neviens, es visu lidojumu gulēju [2h] :D un man bija pilnīgi vienalga. :D bet drošvien traucētu mr. sviedrīši[ īstenībā jebkādi smirdīši], kuri debīli elpo un ja čāpsinātu blakus. :D

 

ā un + par rakstu bija intresanti. :)

5 0 atbildēt

ā, vēl atceros, kā mammai vienreiz gadījās. viņai vispār tā nedaudz bail lidot un ar draudzeni vienreiz kaut kādā veidā attaisīja tax-free zonā iegādāto vīna pudeli un sāka divatā pa kluso dzert no kakliņa. :DDDD

beigās pie viņām pienāca stjuarts un teica - jūs taču zinat, ka tas ir aizliegts?

un tad pieliecās tuvāk un čukstus pajautāja - jums glāzes atnest? :D

5 0 atbildēt

nemaz nevajag būt resniem... ir tādi indivīdi (neatkarīgi no svara kategorijas), kuriem liekas, ka viņiem pieder arī krēsli pa labi un pa kreisi, un tad sakrauj savas somas, kurtkas, izstiepj elkoņus un vēl laimīgi smaida, kad uz viņiem lūr ar niknu aci..

5 0 atbildēt

ar dzērušiem cilvēkiem un ar zīdaiņiem.

pret resnajiem gan nav iebilšanas, ja nu vienīgi neaizņem 2 vietas.

5 0 atbildēt

Nu man it kā nekad nav gadījušies pasažieri kas man kā īpaši traucētu daži blakus sēdētāji ir bijuši diezgan interesanti sarunu biedri.. ja nu vienīgi vienreiz viens bēbis bļāva visu lidojumu un reiz mani stjuarte pamodināja kādos 6os no rīta, lai piedāvātu brokastis

bet par to ka pārmērīgi resnajiem vajadzētu pirkt divas biļetes es piekrītu:

pirmkārt jau tādēļ, ka viņi var neietilpt vienā sēdvietā gluži kā tas džeks 11. bildē

otrkārt tādēļ, ka tādas lietas ar laiku var izraisīt katastrofas (reiz jau tā notika un kopš tās reizes aprēķinot lidmašīnas svaru cilvēka vidējais svars ir palielināts)

4 0 atbildēt

man jau gan liekas ka tie terroristi visnepatīkamākie, nu bet xz xz resnos jau ar neviens nemīl

4 0 atbildēt

Vistracinošākais ir tad, ja bariņš mūļi sadzeras un visu ceļu dzied.Vo tas ir tracinoši,un pat to dziedāšanu cauri MP4 varēja dzirdēt.Nekad to neaizmirsīšu! :D

4 0 atbildēt

Tas dzheks pēc pediņa izskatās, bet raksts ir labs +

3 0 atbildēt

epg sak attistit savu professionalu žurnalista karjeru, nu tas gan apsveicami!

3 0 atbildēt

Man nepatīk, ja visa lidojuma laikā zīdaiņi brēc. Bet tam ir izeja - klausos mp3.

Nu resnie kkā pamaz patrāpījušies. Man blakus vēl neviens nav tāds eksemplārs sēdējis :D

Bet nu par tiem, kas piedzērušies - sevišķi gudrinieki letiņi. Nu tik jēli, cik vien var muldēt. Vienreiz iznāca pilots, teica, ja drīz nenomierināšoties - izmetīšot no lidenes. Viņiem esot tādas tiesības, jo tas apdraud lidojuma drošību.

2 0 atbildēt

man vienreiz blakus apsēdās resns vīrietis un es tā neforši uzreiz sajutos, jo sapratu, ka uz tualeti man vnk netikt. labi, ka nevajadzēja arī. un vēl viņš ēda kkādu pasūtītu silto ēdienu vienīgais visā lidmašīnā. nu pret to man diži iebildumu nebija, bet man jau būtu kkā neērti.. :D

ā un tā krēslu atlaišana uz leju tiešām ir riebīga. īpaši, ja es lasu kkādu žurnālu un pēkšņi viens nolaižas man priekšā

2 0 atbildēt

sēdēt blakus melnajam visļaunāk

3 1 atbildēt

chingacguks - tieši tā - man ir gadijies - šausmas ! kas nav sēdējis nesapratīs!

Bet resnie salien - it sevišķi ja lido USA kādā no iekšējiem reisiem - šausmas! Es piemēram nosalu - jo priekš tušņiem kondiška mauc uz pilnu klapi - es nabadzīte pārsalusi - bet tie tikai svīst! ;)

2 0 atbildēt

Vislabāk ja lidmašīna ir pustukša

1 0 atbildēt

labie resnuļi :D

1 0 atbildēt

Man jau liekas, ka taas ljotenes ir daudz par sauru un kreesli ljoti mazi un neerti, tas mazais galdinjsh, uz kura neko nevar nolikt, taas mazaas porcijas, mazaas glaaziites, pudeliites! RRRRR 

Bet par stjuartu straadaat vispaar vareetu nojuugties - visu laiku viss taads mazijsh, saspiests, ka klaustrofobijas leekme uznaak.

2 1 atbildēt

labs

1 0 atbildēt