local-stats-pixel fb-conv-api

Par alkoholu5

6 0
Alkohols palīdz izvairīties no slimībām vecumdienās! Alkohola saprātīga lietošana ir laba sirdij un pasargā cilvēku no fiziskas invaliditātes vecumdienās, ziņo «newsland.ru», pamatojoties uz Kalifornijas universitātes mediķu pētījumiem.

Pētījumā piedalījās vairāk nekā četri tūkstoši cilvēku, kuru vidējais vecums ir 60 gadu. Šos cilvēkus sadalīja trijās grupās: grupā, kuri dzer pārāk daudz (15 devas* dienā), grupā, kuri dzer vidēji (mazāk par piecām devām dienā), un atturībniekos (mazāk par 12 devām gadā).

Ārsti secināja, ka cilvēkam, kuram nav hronisku veselības problēmu, alkohols nelielās devās uzlabo pašsajūtu. Mediķi arī uzsver, ka bez veselīga dzīvesveida ievērošanas alkohols nedod organismam nekādu labumu.

Pētījumā noskaidrots, ka viena vai divas glāzes viegla alkoholiska dzēriena dienā uzlabo fizisko pašsajūtu gados vecākiem cilvēkiem, viņi labāk tiek galā ar ikdienas lietām — personīgo higiēnu, ģērbšanos, pārvietošanos.

Pētījums parādīja, ka piecu gadu laikā mira 26,7% no atturībnieku grupas, 21,4% no pārmērīgiem alkohola lietotājiem, bet tikai 17,7% no mērenajiem alkohola patērētājiem.

* 1 deva absolūtā (simtprocentīgā) alkohola atbilst 10 gramiem
LIETOJIET AR MĒRU! emotion emotion
6 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
ziņo «newsland.ru» krievi bez spirta vispar nomirst jauni emotion
4 0 atbildēt
Jāgaida vecumdienas...
4 0 atbildēt
Nu ,protams, visu ar mēru :) Pārmērības reti kad ir labvēlīgas :)
3 0 atbildēt
Šo faktu latvju bāleliņi jau pārsimts gadus zin...///
2 0 atbildēt
kam gan nepatīk iedzert emotion
2 0 atbildēt