local-stats-pixel fb-conv-api

Narkokarteļa akcija Meksikas cietumā3

4 0
Par policistiem pārģērbti cilvēki no kāda Meksikas cietuma atbrīvojuši 59 ieslodzītos, vēsta aģentūra „Reuters”. Incidents noticis 16. maijā Sakatekas štatā Meksikas ziemeļos. Kā vēsta „El Informador”, šorīt, 16. maijā, cietumā ieradusies vairāku desmitu cilvēku grupa, tērpta elitārās policijas vienības formastērpos. Šī grupa – pēc dažām ziņām, narkokarteļa locekļi – savākusi ieslodzītos, it kā lai pārvestu tos uz citu apcietinājuma vietu.
Šajā operācijā krietni bruņotie noziedznieki izmantoja helikopteru un 15 džipus. Dažas stundas pēc tam, kad viņi jau bija aizbraukuši, nozieguma vietā ieradās Meksikas bruņoto spēku, policijas un federālā drošības dienesta pārstāvji, taču visi centieni atrast noziedzniekus pa karstām pēdām beidzās bez panākumiem.
Pēc pagaidu informācijas, visi no cietuma izbēgušie noziedznieki bijuši viena no ietekmīgākajiem Meksikas narkokarteļiem „Cartel del Golfo” (Meksikas līča kartelis) locekļi.
Noziedzīgo grupējumu, kuras nodarbojas ar narkotiku tirdzniecību un pārvadāšanu, aktivitātes rezultātā kopš 2008. gada sākuma Meksikā nogalināti aptuveni 10 000 cilvēku. Meksikas prezidents Felipe Kalderons cīņai ar narkotiku tirgoņiem nosūtīja 45 000 militārpersonu un veica vēl citus pasākumus, taču būtiski tas situāciju nav uzlabojis.

Saistītais raksts: Versija: ASV armija gatavojas iebrukumam Meksikā. lai novērstu "ātru un negaidītu" tās sabrukumu >>>Saistītais raksts: Meksikā arestēts narkomafijas slepkava El Pozolero - "Cepeša vārītājs" >>>
4 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000
nafig neatssauj? besii araa ssitie humaanisti....kaut kaads viens meerglis novaac 10 cilveekus, bet vinnam par to llauj dziivot uz muusu reekkina un nesatraukties.
2 0 atbildēt
Žēl , ka neņem piemēru no Ķīnas :(
1 1 atbildēt
jebal labs :D
1 1 atbildēt