local-stats-pixel fb-conv-api

Mīlestības svētki1

18 0

Ikkatram no jums, kas sasnieguši 18 gadu vecumu, ir iespēja izdarīt ko labu, ziedot asinis. Arī es pats to šodien paguvu izdarīt un jūtos lieliski, ja neskaita nelielo nogurumu. Protams par to, ka ziedoju asinis, saņemu arī šo to pretī. :)  

„Mīlestības svētki” ir Sv. Valentīna dienas pasākums studentiem ar sociālu mērķi- ziedot asinis nelaimē nonākušajiem.

Jau piekto gadu februārī (ceturtdienā pirms/ ap Sv. Valentīna dienu) notiek „Mīlestības svētku” noslēguma pasākums, kas parasti notiek divās no Rīgā populārām vietām, piemēram Club Essential, LA Rocca, Dzelzceļa muzejs u.t.t. Abās pasākuma norises vietās īpaši piedomāts pie programmas- populārām grupām, dziedātājiem, DJ, dejotājiem u.c. māksliniekiem. Īpaši visiem donoriem- asins ziedotājiem- tiek rīkots atsevišķs pasākums „Līvu Akvaparkā”, uz kuru katrs donors saņem brīvbiļeti.

Svētki un tā misija guvusi pozitīvu un pretimnākošu atbalstu ne tikai studentu un pasākuma atbalstītāju vidū, bet arī valsts institūciju vidū.

„Mīlestības svētkus” organizē studenti no Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Biznesa augstskolas Turība un Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas.

  Piedaloties augstskolu rīkotajās donoru dienās, Tu iegūsi:
Vienu no brīvbiļetēm uz svētku pasākumu Līvu akvaparkā 12. februārī; Obligāto valsts kompensāciju 3Ls apmērā;
Tallink klientu karti "Club One Bronze";
Katrs ziedotājs piedalīsies loterijā, kurā iespējams laimēt vienu no četriem kruīza ceļojumiem no Tallink.

Būtiski zināt, pirms Tu ziedo asinis:

Jābūt veselam, 18-65 gadu jaunam Svaram jābūt ne mazākam kā 50 kg Asins došana nav vēlama pēc nakts maiņas, saspringta darba, liela emocionāla pārdzīvojuma Pirms asins došanas jāatpūšas Nedrīkst lietot alkoholu, pirms procedūras nesmēķēt Vēlams lietot veselīgu uzturu, daudz šķidruma; nedrīkst lietot treknus ēdienus asins došanas dienā, kā arī dienu iepriekš Neēdis cilvēks asinis nedrīkst nodot Neaizmirstiet personas apliecinošu dokumentu ar fotogrāfiju

Dienā pirms asins vai komponentu nodošanas Jums jāievēro diētas ierobežojumi, lai Jūsu plazma nebūtu hiloza (trekna). Plazmaferēzes procedūras dienā obligātas vieglas brokastis.  
 
1-2 dienas pirms asins nodošanas DRĪKST ĒST UN DZERT: 
Visas saknes, augļus, biezpienu, liesu sieru, cīsiņus, biezputras, maizi, liesu gaļu un zivis, medu, sulas, kompotus, ķīseļus, tēju, kafiju, minerālūdeni.  
 
NEDRĪKST ĒST UN DZERT:  
Neko ceptu, piparotu, treknu (vistas, siļķes, lasi, desas, sieru, speķi), olas, sēnes, kūkas, saldējumu, riekstus, šokolādi, kakao, buljonu, jebkuru alkoholu (arī alu), medikamentus, tai skaitā aspirīnu.  

Tuvākās Asins donoru dienas:

26. janvārī - BAT (Graudu iela 68),

2. februārī - RSEBAA (Meža iela 3),

4. februārī - I/C Olimpia (Āzenes iela 5),

3. un 4. februārī - RSU (VADC- Sēlpils iela 6),

9. februārī - RTU (Meža iela 1).

 

Iesaku arī jums to izdarīt!



18 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

👍

0 0 atbildēt