local-stats-pixel fb-conv-api

Mēs tomēr dzīvojam Latvijā!46

245 2

Sveiki! Šis ir mans pirmais raksts un jau raksta sākumā atvainojos, bet manai tastatūrai nav krievu burt tāpēc viss tiks rakstīts ar mūsu, latviešu, burtiem. :)

Tātad vienu dienu ar savu māmiņu devāmies iepirkties un iznākot no veikala apsēdāmies uz soliņa. Mums blakus sēdēja viena sieviete un pēc kāda brīža no veikala iznāca arī otra. Mani nošokēja teksts ko sieviete iznākot no veikala pateica: "Predstavljaesh? Eta prodovca govorila sa mnoi po latishkii!"*

Tajā brīdi es gribēju viņai pateikt visu ko domāju un piedodiet, bet iesist pa seju!!! Mēs tomēr dzīvojam Latvijā un tas, ka ar tevi veikalā runā latviski, manuprāt, ir pilnīgi normāli, pat tad ja neesi latvietis!!!

Ko jūs par to domājat? Iespējams kādam ir līdzīga pieredze. :)

*Tiem kas nesaprot krievu val.: Iedomājies!! Tā pārdevēja ar mani runāja latviski!

P.S. Atvainojos, ja ieviesušās kādas kļudas. ;)

Turklāt nebūtu lieki piebilst, ka sievietei bija ap 20.

245 2 46 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 46

0/2000

Visus Krievus vajag padzīt no Latvijas nafig mums jāmācas krievu valodu a viņi var nemācīties latviešu valodu. Pilnīgi piekrītu raksta autoram. 

40 4 atbildēt

aizbrauc uz Daugavpili!

13 0 atbildēt

tak Daugavpilī pat sabiedriskās iestādēs pajautā, vai nevarētu runāt krieviski, jo viņi latviski nesaprot

11 0 atbildēt

 

Es saprotu arī cilvēku negatīvo attieksmi pret rakstu, bet ja tā sieviete iznākot no veikala Latvijā(!) ar neizpratni pasaka to tonī -kā vispār ar mani iedrošinās runāt latviski?!!! 

Okei es pārvaldu arī krievu un angļu valodas, bet ja to pasaka tādā tonī tad tas jau manuprāt ir par daudz! Es nesaku, ka man ir iebildumi pret krievu valodu , bet tiešām- dzīvo Latvijā, tad runā vai vismaz saproti latviešu valodu, dzīvo Anglijā- angļu, Vācijā vācu un tā tālāk, turklāt nav jānosoda, ja cilvēks attiecīgajā valstī ar tevi sarunājas valsts valodā! 

P.S. Es patiešām esmu meitene emotion

9 1 atbildēt

Tas, ka nerunā nenozīmē, ka nemāk. Ir taču atšķirība NERUNĀ vai NEMĀK.  Es uzskatu, ka tomēr tajos 20 gados, ko šei kā minimus viņi ir nodzīvojuši, kaut ko ir jāsaprot latviski un ir nekorekti pieprasīt, lai ar viņiem publiskās vietās runātu krieviski. Un, ja man mana vecuma krievs, kurš dzimis un audzis Latvijā, pasaka, ka nemāk runāt latviešu valodā... Nezinu, kāpēc man būtu viņa dēļ jārunā krieviski.

6 0 atbildēt

Visvairak mani nokaitināja puķu pardevejas, krievuškas, pie vērmanes dārza, kuras sūdzējas ka sāpot galvas no mūzikas un tas bļaušanas, nu labi  tas itkā poh, bet tas bij uzreiz pēc Jāņa Groduma piemiņas koncerta. biju gatavs viņām visas puķes purnā samest

8 3 atbildēt

izsutit krievus no latvijas

7 3 atbildēt

bet ko lai krieviski runajoshie turisti dara? ka es  elee rata varu zinat no kurienes katrs cilveks ir? un vispar uznemumi tgd nj*t darbiniekus , itka prasa lv un veel vienu no valodam ja maak. taa demagoģēšana, kam kas butu labak jau sen nav modē. p.s. es ljoti labi aku kriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiieviskljotas palidz dzivot, pareie man pohuj

3 0 atbildēt

Tas ir tikai bonuss, ka tu pārvāldi vēl arī krievu valodu. Man žēl to cilvēku, kas neprot krievu valodu un kas i-neta jūtas baigie patrioti, bet uz ielas pieliktu bikses un paietu garām, kad ieraudzītu, ka savu tautieti piekauj. Mutes brūķētāji i-neta un tādi paši salašņas arī mums valdība sēž!

8 6 atbildēt

Kad es strādāju apkalpošanas jomā, darba devējs uzreiz teica, ja jāzina 3 valodas - latviešu, krievu un angļu. Esmu uzskatu, ka ja Tu strādā apkalpošanas jomā, tad mīlulīt jāzina ir gan tās valodas. Un ar ko domā darda devējs, ja pieņem lepno latvieti, kas zina, kā vien savā valodā parunāt.

Neapspriedīšu tos, kas ir patērētāji un kas viņiem būtu jāzina.

2 0 atbildēt

Pārdevējam nav jārunā ar pircēju svešvalodā, tā ir viņa paša izvēle. Cita lieta - kādas prasības izvirza darba devējs. Es vienmēr runāju latviski un ari savus darbiniekus instruēju runāt tikai latviski, izņ*t gadījumos, kad saruna noris ar īstu ārzemnieku nevis slinku utaino. ;)

4 2 atbildēt

Reiz gāju pastaigāties ar meitu un viens krievu onka nāk. Neko ļaunu jau viņš negribēja. Skatās uz mazo un krieviski kaut ko stāsta... Es saku, ka mēs krieviski nerunājam un mazā nesaprot, ko viņš saka. No viņa puses tika raidīts neizpratnes pilns skatiens... Es šim saku krieviski - mēs krievu valodā nerunājam. Viņš man atbildēja, protams, krieviski - nekas, jaunas esat, gan vēl paspēsiet iemācīties. emotion

2 0 atbildēt

es teiktu : pashol ti nahu* brauc uz savu krieviju un atīsties tur !!! (protams krieviski)

3 2 atbildēt

šim rakstam mīnusu var ielikt tikai tās sievietes

3 2 atbildēt

Ja tudzīvo valstī X, tad tev ir jāciena valsts valoda, ja ne.. nu tad ir vel daudz citu valstu, kurp vari doties.. un es nerunāju tikai par Latviju un krieviem, bet vispār.. Dzīvo Anglijā - runā angliski..

3 2 atbildēt

jau doma vien iesist sievietei no tavas puses bija nepiedodama!Un jaa dzivojam LV,bet kamdel tad neviens neko nesaka  par Anglu valodu,neko !Tas ir normali vai ne :?

3 2 atbildēt

 

A kas strādās viņu vietā?

1 0 atbildēt

PILNĪGI PIEKRĪTU!

 

 

pēdējās pāris dienās ar mani veikalos pārdevēji to vien dara, kā runā krieviski! Pašā arī rit puse krievu asiņu, taču tik un tā uzskatu, ka dzīvojam Latvijā un, pirmām kārtām, veikalos klienti ir jāuzrunā LATVISKI. Tas, ka klients var nezināt latviešu valodu - tas ir cits stāsts. Te, nu, pārdevējam ir jāpielāgojas, taču uzsākt sarunu ar pircēju viņam vajag LATVIEŠU VALODĀ!!!!!!!

2 1 atbildēt

Ak jel... Nu tiem krieviem ir grūti ar mūsu valodu...  Bet dzīt viņus prom arī nevajag.... Dažiem krievijā kara laikā ir daudz kas gadījies! Manām krievu valodas skolotājām kas kādreiz tur dzīvoja(tieši kara laikā) Bija ļoti grūti... Mums vienkārši krievi jāpieņem tādi kādi viņi ir!!! *taisās izvairīties no konfliktiem*

0 0 atbildēt

vismaz normaala paardeveeja gadijusies - taa tam arii jaabuut ! :)

1 1 atbildēt