local-stats-pixel fb-conv-api

Meksikā atklāj lielākās pasaulē naftas atradnes6

15 0
Meksikā atklāta lielākā valstī un, pēc dažām ziņām, arī pasaulē naftas atradne, kuras krājumi tiek vērtēti ar 139 miljardiem barelu, vēstī Meksikas izdevums „El Universal”, atsaucoties uz valsts naftas kompānijas „Pemex” (Petroleos Mexicanos) paziņojumu. Naftas krājumi, kuru apjomu apstiprinājušas starptautiskās ģeoloģiskās kompānijas, tika atrasti lielas naftas un gāzes atradnes Čikontepekas rajonā, aptuveni četrus tūkstošus kvadrātkilometru lielā laukumā. Kā precizē „Pemex”, nafta atrodas nevis vienā lielā atradnē, bet gan lielā daudzumā nelielu atradņu, un tās iegūšanai plānots izdarīt vairāk nekā 17 tūkstošus urbumu – pa tūkstotim gadā.
„Pemex” vadības pārstāvis tāpat paziņoja, ka iegūt lielu daļu naftas, kura atrodas šajā laukā, pašlaik ir neiespējami atbilstošu tehnoloģiju neesamības dēļ. Pēc viņa vārdiem, Meksikā tehnoloģijas naftas ieguvei Čikontepekā var tikts izstrādātas tikai ap 2040.gadu. Līdz šim termiņam „Pemex” plāno iegūt tikai aptuveni 18 miljardus barelu naftas un gāzes.
Kā atzīmē izdevums, agrāk par lielāko naftas atradnI Meksikā tikai uzskatīta Kantarelas atradne, kuras krājumus sastāda 36 miljardi barelu, kas ir 3,8 reižu mazāk nekā Čikontepekas atradnes krājumi. Pēc „Pemex” pārstāvja vārdiem, jaunie dati par naftas krājumiem Meksikā paceļ šo valsti uz trešo vietu pasaulē pēc kopējo naftas krājumu apjoma pēc Saūda Arābijas un Kanādas.
Jāpiebilst, kas pašlaik nav zināms, kāda daļa no 139 miljardiem atradnē esošās naftas barelu ir derīga ieguvei. Pēc 2008. gada datiem Meksika ieņēma sesto vietu pasaulē pēc pierādīto naftas krājumu apjoma.
15 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000
Kapec Latvija nav tadas lietas?!
2 0 atbildēt
da mums te nekas nav tikai valdibaa vieni zaglji un paakji tas arii viss. aa mums vell ir nabadziigi cilveeku bet tas taa ( vinji ir ljoti daudz :(_)
2 0 atbildēt
Ir bet veel nav parbaudiitas ;)
2 0 atbildēt
Tagad Baraks pavēlēs iebrukt meksikā, tas ir 100% visi viņi ir vienādi, naudas kārumnieki :)
1 0 atbildēt
Ir jau Latvijaa, un Baltijas juuraa, bet taas atradnes ir tik nieciigas, ka nav veerts pat saakt kautko dariit!!!!
0 0 atbildēt
baraks jau grib iebrukt meksika (laikam meksika) bet delj citiem iemesliem, laikam delj kkadiem narkokarteljiem
0 0 atbildēt