local-stats-pixel

Latvijas pusaudžu vidū jauna sērga – baumošana9

82 3

Amerikāņu seriāls Gossip Girl jeb Intrigante kļuvis par kulta seriālu ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā, ko apstiprina arī kāda visnotaļ dīvaina nodarbe sociālajos tīklos – tur radīti vairāki profili, kuros apkopo baumas par dažādu Latvijas pilsētu iedzīvotāju nodarbēm.

Šo savdabīgo kustību acīmredzot radījusi pārmērīga aizraušanās ar amerikāņu seriālu, kas vēsta par kādu viszinošu, bet noslēpumainu blogotāju, kurai nepaslīd garām neviens notikums kādas Manhetenas privātskolas audzēkņu dzīvē.

Baumiņu apkopojums tviterī ir gandrīz katrai sevi cienošai pilsētai - vieni no aktīvākajiem klaču izgudrotājiem un iesūtītājiem, šķiet, ir valmierieši un siguldieši, bet pietiekama aktivitāte ir arī citās pilsētās, kā arī radīti pat atsevišķi profili vidusskolām.Lielākā daļa publicēto baumu sniedz ieskatu vietējo pusaudžu dzīves ikdienā - iespējams uzzināt, kurš ar kuru maigojies skolas disenītē, kurš starpbrīdī kādā kaktā bučojies vai kādā burziņā pārdzēries, kuram gadījies pieņemties svarā vai zaudēt nevainību, un citas skolēnu dzīvē svarīgas lietas.

Tiesa, ne visas "intrigantes" spēj nodrošināt pietiekamu ziņu plūsmu un uzturēt šos profilus aktīvus, bet daži no profiliem jau pārstājuši darboties.

Piemēram, Rīgas Gossip Girl profilam, kurā cilvēki aicināti sūtīt baumas gan "par skolnieciņiem, gan par slavenībām" un kuram ir aptuveni pusotrs tūkstotis sekotāju, gals pienācis pavisam nesen - 27. decembrī veikts ieraksts liecina, ka profila uzturētāja ļoti atvainojas visiem, kuri ir cietuši, dzēš profilu un dodas pakārties.

Par to, ka šāda publiska intrigu vīšana pie laba gala nenoved, apliecina arī daudzu interneta lietotāju komentāri, kuri brīdina profilu veidotājas uzmanīties, jo agrāk vai vēlāk kāds viņas atradīs un liks par saviem darbiem atbildēt, bet šur tur mēļo, ka ar dažām "intrigantēm" aizvainotie cilvēki jau paspējuši izrēķināties.

Tāpat dažu skolu un pilsētu intriganšu profilu dzēšana panākta ar skolotāju un vecāku palīdzību, kurus nopietni satraukusi šī jauniešu izklaide.

82 3 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 9

0/2000

Laikam viņiem pašiem ir garlaicīga dzīve, ja jau lien citās.

8 0 atbildēt

nu saprotu, man ari patik sitas serials bet COMEON es nespetu neko tik stulbu izdomat..

5 0 atbildēt

Galīgi gejiski.

GET A LIFE.

4 1 atbildēt

Pajoliņi. Laikam savas dzīves nav. Tā jau ir, tie kuri baumo māk izcelties tikai noliekot citus.

3 0 atbildēt

Manā pilsētā Intrigante vairāk neuzdarbojas, cik skatos. Daudz varēja twitterī muldēt, bet, kad dažas meitenes aizgāja uz policiju, lai ziņotu par to, ka tiek celta neslava viņām un viņu draugiem, tad profils tika ātri un fiksi dzēsts, lai neuzķertu šo skuķi.

2 0 atbildēt

Neko neizlasīju, bet + tik un tā ieliku :D

1 0 atbildēt

Jauna? :D Kāds vakar piedzimis? emotion

0 0 atbildēt

nju ko lai saka. cilvēkiem vienkārši nav ko dzīvē darīt.

atrodiet taču hobiju

0 0 atbildēt

Ogrei veselas 3 lapas emotion

Bet ja godīgi, tas ir stulbi. Paldies Dievam, par mani nevienā no tām 3 nav nekas rakstīts... Un ceru, ka arī nebūs. emotion

0 0 atbildēt