local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijas cietumu režīmi un tipi!15

131 3

Sveiki spocinieki!Mēs visi zinam ka Latvijā ir cietumi, bet nezinam vai tas ir slēgtā tipa cietums,daļēji slēgtā tipa cietums vai atklātā tipa cietums!Šajā rakstā vēl minēšu Nepilngadīgo audzināšanas iestādes :) Būs daudz jālasa veiksmi :)

Slēgta tipa cietumi

Slēgtajā cietumā sodu izcieš ar brīvības atņemšanu notiesātie vīrieši par smaga vai sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu, kā arī notiesātie, kas pārvietoti no daļēji slēgtā cietuma par rupjiem vai sistemātiskiem režīma pārkāpumiem. Slēgtajos cietumos tiek nodrošināta notiesāto pastiprināta apsardze un maksimāla uzraudzība. Par slēgta tipa cietumiem noteikti:

Brasas cietums; Centrālcietums; Daugavgrīvas cietums (Daugavpilī); Jelgavas cietums; Jēkabpils cietums (ar daļēji slēgta un atklātā tipa cietuma nodaļām); Olaines cietums (ar atklātā tipa cietuma nodaļu); Valmieras cietums.

Daļēji slēgtā tipa cietumi

Daļēji slēgtajā cietumā sodu izcieš:

sievietes par tīša nozieguma izdarīšanu; vīrieši par tīša mazāk smaga nozieguma izdarīšanu; notiesātie par kriminālpārkāpuma vai mazāk smaga nozieguma aiz neuzmanības izdarīšanu, ja viņi agrāk izcietuši sodu cietumā; notiesātie par mazāk smaga nozieguma aiz neuzmanības izdarīšanu, ja piespriesta brīvības atņemšana uz laiku, ilgāku par pieciem gadiem; vīrieši par smaga vai sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu, ja viņi līdz nozieguma izdarīšanai nebija sasnieguši astoņpadsmit gadu vecumu; personas, kurām naudas sods aizstāts ar brīvības atņemšanu; personas, kurām neizciestais papildsods — policijas kontrole — aizstāts ar brīvības atņemšanu; notiesātie, kas pārvietoti no slēgtajiem cietumiem sakarā ar priekšzīmīgu uzvedību; notiesātie, kas pārvietoti no atklātajiem cietumiem sakarā ar rupjiem vai sistemātiskiem disciplīnas pārkāpumiem; notiesātie, kas pārvietoti no audzināšanas iestādes nepilngadīgajiem pēc pilngadības sasniegšanas, ja viņi sodīti par smaga vai sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu.

Daļēji slēgtajos cietumos tiek nodrošināta notiesāto apsardze un pastāvīga uzraudzība. Notiesātie soda izciešanas režīma zemākajā pakāpē sodu izcieš slēgtās kamerās.

Par daļēji slēgta tipa cietumiem noteikti:

Iļģuciema cietums (sievietēm, ar audzināšanas nodaļu nepilngadīgajiem); Jēkabpils cietuma daļēji slēgta tipa cietuma nodaļa; Šķirotavas cietums.

Atklātā tipa cietumi

Atklātajā cietumā sodu izcieš notiesātie:

par kriminālpārkāpuma izdarīšanu, ja viņi agrāk nav izcietuši sodu brīvības atņemšanas iestādē; par mazāk smaga nozieguma izdarīšanu aiz neuzmanības, ja viņi agrāk nav izcietuši sodu brīvības atņemšanas iestādē un brīvības atņemšana piespriesta uz laiku, ne ilgāku par pieciem gadiem; par kriminālpārkāpuma vai mazāk smaga nozieguma izdarīšanu, kuri pēc pilngadības sasniegšanas pārvietoti no audzināšanas iestādes nepilngadīgajiem; kuri pārvietoti no daļēji slēgtā cietuma par priekšzīmīgu uzvedību.

Vienā atklātajā cietumā var turēt notiesātos vīriešus un sievietes.

Par atklāta tipa cietumiem noteikti:

Jēkabpils cietuma atklāta tipa cietuma nodaļa; Olaines cietums; Vecumnieku cietums.

Nepilngadīgo audzināsānas iestādes

Audzināšanas iestādēs nepilngadīgajiem brīvības atņemšanas soda izciešanu uzsāk vīriešu dzimuma nepilngadīgie notiesātie. Sieviešu dzimuma nepilngadīgās personas soda izciešanu uzsāk sieviešu cietuma atsevišķās nodaļās, kas iekārtotas atbilstoši prasībām, kādas izvirzītas audzināšanas iestādēm nepilngadīgajiem.

Par nepilngadīgo audzināšanas iestādēm noteiktas:

Cēsu audzināšanas iestāde; Iļģuciema cietuma audzināšanas nodaļa (sievietēm).

Ceru Tev šis teksts palīdzēja izprast kādi cietuma tipu režīmi ir Latvijā un, kuri tajos izcieš sodu! Paldies par uzmanību

131 3 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

Tiešām negadījās aizdomāties par šādu tematu, tagad varēs izskaitļot, kas jāizdara, lai nonāktu sev vēlamā cietumā :) 

5 0 atbildēt

Un tomēr malaļetka ir viss žostkākā no visām šīm iestādēm ! Kas tik tur nenotiek nu protams pārējās vietas arī nav nekādas zelta bedres =)))))))

...bet nekad nevienam nenovēlu nonākt malaļetkā =D

3 0 atbildēt

Aww es kārtojos darbā vienā no šiem cietumiem xD ^^

1 0 atbildēt

hmmm kas tad ir Liepājas cietums,vai ari tāds vairāk nav? Nēsmu lietas kursā,jo nestaigāju pa viņiem

1 0 atbildēt

Un kur liek tos kuri tiek piekjerti pie stures alkohola reibuma vai zem ka jaudigaka?

0 0 atbildēt

Pēc nika spriežot esi ievācis info, jo draud kas tamlīdzīgs, ja? emotion

0 0 atbildēt

UN KAS AR KATLU? PIE KĀ TAS IR PIESKAITĀMS/

0 0 atbildēt