local-stats-pixel fb-conv-api

Kosmosā pastāv tūkstošiem attīstītu civilizāciju10

9 0
Edinburgas universitātes zinātnieki nākuši klajā ar diezgan pretenciozu paziņojumu - kosmosā, iespējams, pastāv vairāki tūkstoši augsti attīstītu civilizāciju, par kurām mums diemžēl vēl nav tuvāku ziņu un ar kurām nav izveidots kontakts. Savu pētījumu zinātnieki publicējuši Starptautiskajā Astrobioloģijas žurnālā.

Zinātniekiem pie šāda secinājuma nākt ļāvuši gan līdz šim veiktie pētījumi, gan pēdējos gados notikušie planētu atklājumi ārpus Saules sistēmas. Kosmosā esošās planētas pēc īpašas simulācijas metodes tika testētas trīs dažādos veidos.

Pirmajā testā tika meklētas planētas, kur dzīvības formām būtu sarežģīti rasties, taču samērā viegli attīstīties un šis tests norādīja uz 361 attīstītu civilizācijas iespējamību mūsu Galaktikā.

Otrajā testā tika meklētas planētas, kurās dzīvības formām būtu viegli veidoties, bet pēc tam būtu grūti attīstīties. Šis tests norādīja uz 31 513 attīstītu civilizāciju iespējamību.

Trešais tests meklēja pierādījumus tam, ka dzīvību formu izplatība varētu būt notikusi pārceļošanas veidā no vienas planētas uz otru, un šis scenārijs norādīja uz 37 964 attīstītām civilizācijām.

Zinātnieki tajā pat laikā atzinuši, ka pat ja šīs ārpuszemes civilizācijas eksistē, tad dzīvības formas uz citām planētām varētu būt tikpat dažādas, kādas tās ir uz Zemes, turklāt ļoti iespējams, ka ar tām nekad netiks izveidots kontakts.
9 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 10

0/2000
Baigais jaunums
2 0 atbildēt
interesants raksts, paldies !
2 0 atbildēt
Ak nē :(
2 0 atbildēt
kruti, tiešām gribētos ar citplanētiešiem pabazarēt!
1 0 atbildēt
Anonīmais- aizlidot nevar, jo tas vnk ir pārak tālu, tātād riskanti un nav iespējas ka atgriezīsies tie cilveki dzīvi.
1 0 atbildēt
a ko es jums teicu?
1 1 atbildēt
Varbūt mūs tagad arī kaut kas novēro
0 0 atbildēt
es nesaprotu ir tik gruuti aizlidot un apskatiities? ja jau zin uz kuras planeetas vareetu buut..
0 0 atbildēt
Kad redzes tad tices....Pagaidam ta ir tikai ideja!
0 0 atbildēt
Nav tie nekādi lielie jaunumi, jau sen zināms tas bija....
0 0 atbildēt