Šokolāde ir garšīga un izskatās labi,bet tai ir arī citas labas īpašības. :)
Šokolāde palīdz atbrīvoties no stresa. Karbonhidrāti ēdienos var palielināt serotonīnu līmeni ( dabisks stresa noņēmējs ) ,bet,lai tas patiešām būtu ļoti efektīvi,šie karbonhidrāti ir jāuzņem no ēdiena,kuros ir maz tauki vai proteīns,jo tie palēnina karbonhidrātu absorbēšanos ķermenī. Šokolāde diemžēl šajā ziņā nav tik efektīva,bet tomēr palīdz.
No šokolādes var rasties atkarība. Daži pētnieki tic,ka šokolāde var radīt atkarību,jo tās sastāvā ir anandamīdi,kas dod līdzīgu efektu kā marihuāna,bet tomēr to daudzums ir pārāk mazs,lai radītu pilnīgu efektu. Iespējams,mēs vienkārši nespējam uz ilgu laiku atteikties no bagātās un maigās garšas,ko mums sniedz šokolāde.
Šokolāde palielina magnija līmeni. Pastāv teorija,ka alkas pēc šokolādes pazemina magnija līmeni,bet arī,ja tā ir taisnība,tad šī pazemināšana būtu ļoti vāja,un nevarētu stāvēt līdzās saulespuķu sēklām,sojas pupiņām un rīsiem,kuros magnijs ir daudz vairāk.
Tā sniedz Tev enerģiju. Tā kā enerģija tiek mērīta kilodžoulos un šokolādes kilodžoulu skaits ir ļoti liels (2200kJ uz 100g),tad tā ir patiesība. Bet,lai arī šis enerģijas ieguves veids šķistu diezgan ideāls,to neiesaka tik ļoti izmantot,jo šokolāde arī ļoti uzbaro.
Šokolādē ir anti oksidanti. Šī lieta ir ļoti noderīga,bet vairāk tos var iegūt,ja šokolāde ir tumšāka un rūgtāka. Augļos,dārzeņos,olīvju eļļā,tējā un kafijā arī ir ļoti daudz anti oksidanti.