local-stats-pixel fb-conv-api

Ko dod šokolāde?7

97 4

 

 

Šokolāde ir garšīga un izskatās labi,bet tai ir arī citas labas īpašības. :)

 

 

Šokolāde palīdz atbrīvoties no stresa. Karbonhidrāti ēdienos var palielināt serotonīnu līmeni ( dabisks stresa noņēmējs ) ,bet,lai tas patiešām būtu ļoti efektīvi,šie karbonhidrāti ir jāuzņem no ēdiena,kuros ir maz tauki vai proteīns,jo tie palēnina karbonhidrātu absorbēšanos ķermenī. Šokolāde diemžēl šajā ziņā nav tik efektīva,bet tomēr palīdz.

 

 

No šokolādes var rasties atkarība. Daži pētnieki tic,ka šokolāde var radīt atkarību,jo tās sastāvā ir anandamīdi,kas dod līdzīgu efektu kā marihuāna,bet tomēr to daudzums ir pārāk mazs,lai radītu pilnīgu efektu. Iespējams,mēs vienkārši nespējam uz ilgu laiku atteikties no bagātās un maigās garšas,ko mums sniedz šokolāde.

 

 

Šokolāde palielina magnija līmeni. Pastāv teorija,ka alkas pēc šokolādes pazemina magnija līmeni,bet arī,ja tā ir taisnība,tad šī pazemināšana būtu ļoti vāja,un nevarētu stāvēt līdzās saulespuķu sēklām,sojas pupiņām un rīsiem,kuros magnijs ir daudz vairāk.

 

 

Tā sniedz Tev enerģiju. Tā kā enerģija tiek mērīta kilodžoulos un šokolādes kilodžoulu skaits ir ļoti liels (2200kJ uz 100g),tad tā ir patiesība. Bet,lai arī šis enerģijas ieguves veids šķistu diezgan ideāls,to neiesaka tik ļoti izmantot,jo šokolāde arī ļoti uzbaro.

 

Šokolādē ir anti oksidanti. Šī lieta ir ļoti noderīga,bet vairāk tos var iegūt,ja šokolāde ir tumšāka un rūgtāka. Augļos,dārzeņos,olīvju eļļā,tējā un kafijā arī ir ļoti daudz anti oksidanti.

97 4 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

un šokolāde izraisa sievietēm patikamas sajutas :0

2 0 atbildēt

Garšīgas bildes emotion

Tā kā pats ievēroju veslīgu un sabalansētu uzturu, tad arī šokolādi iekļauju savā ēdinekartē - katru otro dienu apēdu 50 g šokolādi ar kakao saturu vismaz 70 %. Katru dienu neieteiktu, jo tad var sākties problēmas ar asinsvadiem ;)

Šokolāde, kā jau no mazotnes zināms uzlabo domāšanu.

Cik zinu, tad kādā slimnīcā veica pētījumu, kur pacientiem no rītiem deva mazu tāfelīti šokolādes. Eksperimenta rezultātā novēroja, ka pacienti ir kļuvuši optimistiskāki un dzīvespriecīgāki, kā rezultātā daudz ātrāk izveseļojušies.

1 0 atbildēt

ir arii afrodiizijs

0 0 atbildēt

Ko dod šokolāde? Šokolāde dod kalorijas emotion

0 0 atbildēt

Man negaršo šokolāde tākā man vienalga ko tā dod ^^

0 0 atbildēt

sakārojās 

0 0 atbildēt

Karbonhidrāti vispār ir angļu valodas vārds - Latviski nozīmē OGĻHIDRĀTI

0 0 atbildēt