local-stats-pixel fb-conv-api

Knosas pils ( iespējams daļa no Atlantīdas)9

96 3

Knosas pilsdrupas 1878. gadā atklāja Minos Kalokairinos, tirgotājs un antikvārs no Krētas.  Pils ir angļu arheologa Artura Evansa mūža darbs. Pēc 5 gadu ilga cīniņa ar zemes īpašnieku Evansam izdevās nopirkt lielāko daļu teritorijas, un 1900.gadā viņš uzsāka izrakumus. Jau pirmajās izrakumu nedēļās arheologi atklāja milzīgu ēku, kas vēlāk izrādijās lielas pils drupas. Pils tikusi celta no 2000. līdz 1400. g.p.m.ē. un tā aizņēmusi 2 hektārus lielu platību. Evanss bija pārliecinats, ka pils piederējusi valdniekam Mīnojam jo celtne ļoti atgādinājusi labirintu un kā leģenda vēsta - valdnieka Mīnoja sieva Pāsifaja iemīlējusi skaistu vērsi un dzemdējusi briesmoni Mīnotauru kas bijis pa pusei cilvēks un pa pusei vērsis. Mīnojs pavēlējis uzcelt labirintu kurā ieslodzījis briesmoni.

Vēlāk izrakumos, ko 1967. Gadā Santorinas salā (senajā Tērā) uzsāka grieķu arheologs Spiross Marinatoss atklāja līdzīgas celtnes un sienu gleznojumus. Abas šīs celtnes krietni pārspēja jebkuras tā laika būves, jo tās bija daudzstāvu ēkas ar ūdens apgādi, tualetēm iekštelpās un neparastām apgaismošanas tehnoloģijām. Tādēļ zinatnieki izvirza teoriju ka abas šīs salas kādreiz varēja būt bijušas daļa no Atlantīdas. Stāst par atlantīdu esot nācis no senās Ēģiptes un ēģiptieši Atlantīdas iedzīvotājus esot saukuši par Kefšu kas tulkojumā nozīmē Krētas cilvēki.

Video viss ir skaidrak un plašāk aprakstīts – tiem kas saprot angliski būs interesanti.











96 3 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://en.wikipedia.org
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Man citreiz uzdzen interesi par mīnusu likšanu šāda veida rakstiem, ko, ja nav pupu tad mīnuss? Cilvēks ieliek savu darbu pūloties tulkot utt, par to vien +

6 0 atbildēt

Nav tādas sadaļas kur šito likt! Par šoku jau arī nenosauksi un kāds būtu sakars tīņiem + ?  :)

2 0 atbildēt

Varetu izveidot tadu  jaunu sadalju - interesanti.

1 0 atbildēt

Glīta pils  bijusi

1 0 atbildēt

skaisti

1 0 atbildēt

Savā laikā Hitlers mēģinaāja atrast to labirintu...emotion

1 0 atbildēt

Sadaļā aktuāli pirms 4000 gadiem varbūt :D

Bet tā neko, interesanti :D

1 1 atbildēt

Jaa taada sadalja nodereetu.

0 0 atbildēt
g5c avatarsg5c

Lielisks raksts, paldies ;) ++

0 0 atbildēt