local-stats-pixel fb-conv-api

Kas ir maģija?29

4 11
Kādēļ tā būtu jāmācās un jālietо? Ļoti dabīgi, tie ir pašsaprotami jautājumi, kuri tiek uzdoti par jebkuru lietu. Katrā gadījumā nav jātērē laiks skaidrojot, kas maģija nav, vai arī stāstot kā vārds tapis nepareizi lietots cirka triku un brīnumu apzīmēšanai. Sāksim to tīri matemātiskā stilā ar Definīciju, Postulātu un Teorēmām. DEFINĪCIJA: Maģija ir Zinātne un Māksla izraisīt apzinātas Izmaiņas, kas notiek saskaņā ar Gribu. Skaidrojums: Mana Griba ir informēt Pasauli par noteiktiem man zināmiem faktiem. Tāpēc es ņemu "maģiskus ieročus" - spalvu, tinti un papīru; es rakstu "burvju vārdus" - šos teikumus - "maģiskā valodā" t.i., lai mani saprastu cilvēki, ko vēlos instruēt. Es izsaucu "garus" - tipogrāfus, izdevējus, grāmatu tirgotājus.
POSTULĀTS: Jebkura pieprasīta Izmaiņa var tikt panākta pielietojot pareiza veida un stipruma Spēku pareizā veidā uz pareizu objektu izmantojot pareizu vidi. Skaidrojums: Es vēlos pagatavot unci zelta hlorīda. Man jāņem pareizā skābe. Mūsu zināšanu pašreizējais stāvoklis un iespējas neļauj dažas izmaiņas ieviest praksē - mēs nevaram izraisīt aptumsumus, vai pārvērst svinu alvā vai pārvērst sēnes par cilvēkiem. Tomēr teorētiski ir iespējams jebkurā objektā izraisīt jebkuru izmaiņu, uz kuru dotais objekts ir spējīgs pēc savas dabas, un prasības ir noteiktas iepriekš minētajā postulātā.
4 11 29 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 29

0/2000
jansonexz, nu un kur tajā rakstā ir atspēkots manis teiktais? Frut.lv raksta autors ir uzrakstījis pašizdomātu definīciju vārdam "maģija", kura ir pretrunā latviešu valodas vārda "maģija" nozīmei, un no tās zdarījis aplamus un bezsakarīgus secinājumus, kurus pat slinkums komentēt. Tādā gadījumā viņš lieto homonīmu latviešu valodas vārdam "maģija". Un, kā reliģija var būt zinātne, tur vispār nav apspriests.
7 0 atbildēt

Zinātnes pētamais objekts nav tas pats, kas zinātne! Ja zinātne pēta, piemēram, prostitūciju, tad tas nenozīmē, ka zinātne ir tas pats, kas prostitūcija!

7 0 atbildēt
nesapratu domā, kāpēc šito vispār bija jāliek iekšā :(
7 1 atbildēt
huina!!!!
7 1 atbildēt
mens? neesmu vēl nevienu tādu rakstu te redzējuis. :] moš ieliec. emotion
7 1 atbildēt

"Maģija ir Zinātne un Māksla izraisīt apzinātas Izmaiņas, kas notiek saskaņā ar Gribu. "

Raksta autors diemžēl nav informēts vārda "maģija" nozīmi latviešu valodā. maģija -as, s. 1. Pirmatnējās reliģijas forma, kurai raksturīga ticība pārdabisku spēku darbībai; rituālu kopums, kuru mērķis ir izraisīt pārdabisku spēku darbību. Baltā maģija - rituālu kopums, kuru mērķis ir izraisīt labu pārdabisko spēku darbību. Melnā maģija - rituālu kopums, kuru mērķis ir izraisīt ļaunu pārdabisko speķu darbību.   /www.tezaurs.lv/sv/     Reliģija nekādīgi nevar būt zinātne un māksla...
6 0 atbildēt
jansonexz , kā jau paskaidroju šajā rakstā par maģiju vispār nekā nav!
6 0 atbildēt
"logikas laikmets saak beigties....saak rasties jaunas "logikas" paveids....." Churchiks , raksti vēl!!! Jautrībai jābūt!!! Šajā laikmetā laikam trijstūrim vairāk nav 3 stūri, pēc šī laikmeta loģikas trijstūrim ir 4 stūri un kvadrāti ir apaļi! Ģeniāli!!! Jaunās loģikas laikmets sācies!!!
5 0 atbildēt
Starp citu, nekas jauns tā "jaunā loģika" nav. Pārējie dzīvnieciņi pamatā jau izsenis dzīvo šajā "jaunās loģikas" laikmetā. Cilvēks tik tāds nepadevies ir, un nolēma, ka ar loģikas palīdzību var attīstīties daudz tālāk kā balstoties uz instinktiem. Bet citādāk - debiliķu vēlme atteikties no prātiņa - vai nav skaisti!?
5 0 atbildēt

qxp, Loģika nebalstās ne uz kā - tā ir pati par sevi, bet spriedumi balstās uz loģiku. Loģika ir vienkārši prāta koncepcija kā pareizi izdarīt spriedumus. Tāpēc tu nevari ar valodas palīdzību pateikt, ka loģika var būt maldinoša, jo valoda pati par sevi ir loģikas konstrukcijas. Līdz ar to sakot, ka loģika ir maldinoša, tu apgalvo, ka arī tavs apgalvojams, ka loģika ir maldinoša, ir maldinošs un līdz ar to nav par pilnu ņemams. Tāpēc vienīgais veids, kā no loģikas atbrīvoties, ir smagi sadauzīt galvu tā, lai prātiņš atslēdzas, un tad balstoties uz zemapziņas instinktiem censties sajust loģikas smaku un tās izdalītājam kost kājā un skaļi bļaut! Ceru, ka izteicos pietiekoši iecietīgi un saprotami, lai necenstos vairs nodarboties ar šo bezjēgu - pierādīt loģikas aplamību, balstoties uz pašu loģiku!

5 0 atbildēt

man šķiet tā, kā sanāk, sekojot loģikai. Ja tevi loģika nesaista, tad nekas - būs man vēl viens objekts par ko ierēkt!

5 0 atbildēt
neko no šitā nesapratu :D :D :D izsakies skaidrāk :D personsiki gribētos melno māģiju apgūt. ps atceraties lai ko jūs neizdarītu viss nāk atpakaļ, tāpēc netaisiet bedri kurā paši iekritīsiet ;)
5 0 atbildēt
zxc tapēc ka cik es esmu pamanījis labie nelielās ar saviem panākumiem un sasniegumiem bet tie tumšie visu rāda un stāsta ci šie vareni!
5 0 atbildēt
down es tevi pilnībā atbalstu, bet arī reliģiju pēta zinātnieki piemēram bībeles izcelšanos utt
5 0 atbildēt

nu i dura! reliģija jau pēc definiīcijas balstās uz ticību, bet zinātne uz loģiku un empīriku. Un kas tie par cilvēkiem? Varētu minēt kādu piemēru, atsauci, linku?

6 1 atbildēt

Jauki... ieradies arī mans pacients, kura diagnoze ir mērķis atbrīvoties no loģiskās domāšanas. Gribētos vēlreiz pajautāt, ko jau vienreiz jautāju: "Vari tā, lai nerastos sajūta, ka Churchiks absolūti nerubī, ko runā, iecitēt kaut vienu vietu, kur es paustu domas balstītas uz citu cilvēku idejām! Un, ja citu cilvēku idejas ir loģiskas un empīriski pārbaudītas, tad kāpēc lai uz tām nebalstītos? Un pie reizes pasaki, uz kā tu savas domas balsti? Kā pats atzini, uz loģiku tās nebalstās!" bet laikam atbildēt uz to, ir pāri mana pacienta spējām... jeb citiem vārdiem sakot šis ir sasniedzis savu mērķi un ir loģiski domāt un atbildēt nespējīgs...

4 0 atbildēt
jansonexz tu esi galiigi sagruziijusies
3 0 atbildēt
sasodiits mn shkiet ka shis ir suudiigaakais raksts kaads tev ir bijis
2 0 atbildēt
qxp.........pa pirmo
2 3 atbildēt
nu .......... logikas laikmets saak beigties....saak rasties jaunas "logikas" paveids.....un visi ieprieksh izdomaatie likumi, definiiciajas utt........saak zaudeet savu esamiibu un jeegu
2 3 atbildēt