local-stats-pixel fb-conv-api

Jaunais saules cikls būs vājākais kopš 1928. gada6

13 0
ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pētījumu pārvaldes speciālistu grupa, kura nodarbojas ar saules aktivitātes prognozēšanu un analīzi, nākusi pie slēdziena, ka jaunais saules cikls sāksies vēlāk un būs vājāks nekā tika paredzēts iepriekš, vēsta izdevums „New Scientist”. Pēc zinātnieku domām, saules maksimums, kurš pēc jaunajiem datiem tiks sasniegts 2013. gada maijā (par deviņiem mēnešiem vēlāk nekā tika paredzēts iepriekš), būs vājākais kopš 1928. gada. Pēc jaunajām prognozēm, šajā laikā ik dienas uz Saules varēs novērot līdz 90 plankumiem. Salīdzinājumam, 1928. gadā varēja novērot līdz 78. plankumiem dienā.
Jaunajai prognozei piekrīt lielākā komisijas daļa. 2007. gadā, kad tika publicēta iepriekšējā prognoze, šāda viedokļa nebija. Toreiz, kopsummā, tika izdarītas 45., ar dažādām metodēm aprēķinātas, prognozes. Tā rezultātā zinātnieku domas dalījās – vieni uzskatīja, ka jaunais maksimums būs agrs un spēcīgs, bet citi domāja, ka vēls un vājš.
Atgādināsim, ka pašreiz Saule atrodas neparasti garā un vājā (pēc zinātnieku domām minimums bija 2008. gada decembrī). Atzīmēsim, ka pavisam nesen vienam no amerikāņu aparātiem STEREO un krievu TENIS izdevās reģistrēt pirmo „pareizo” Saules plankumu.
Jaunais plankums tika pamanīts augstos platumos un tas nozīmē, ka tas varētu attiekties uz jaunā saules cikla sākumu. Tieši šajā rajonā TENIS teleskopi reģistrēja jaunas magnētiskās joslas veidošanos.


13 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.2v.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000
17. gs. arī bija ilgs vēsais posms , to tagad sauc par mazo leduslaikmetu :) Atā globālajai sasilšanai :D
4 0 atbildēt
Mjā, mazais ledus laikmets klāt. Pārāk ilgi nebūs LIELAIS brālis jāgaida ;D
4 0 atbildēt
Un ko tas nozīmē normāliem cilvēkiem saprotamā valodā?
4 1 atbildēt
Saulei ir 11 gadu cikls kura laika vina ir tip vesaka un pec tam karstaka.. Jau pirms kadiem menesiem 4iem bija raksts, ka globala temperatura strauji kritas, ko dazi jauca ar sasilsanas izraisitam sekam. Pati globala sasilsana bij del(lielako ties) zemes lenkim attieciba pret sauli, kas bija lielakais registretais ilga laika posma.
2 0 atbildēt
"Globaalaa sasilshana nav tieshi saistiita ar saules plankumiem un saules plankumu skaits, kas maksimumaa buus mazaaks par videejo maksima plankumu skaitu, nekompensees globaalo sasilshanu." Nu jau gan noleji. Cilveka radita globala sasilsana ir mits, kas tika radits politisku iemeslu del. Ka iemeslu sasilsanai minot cilveka radito CO2 atmosfera. CO2 atmosfera sastada 5% no visam gazem, no tiem cilveks spej samocit vien procentu maksimums.
1 0 atbildēt
AI NU , nesākat tagad strīdēties !!! :D
1 0 atbildēt