local-stats-pixel fb-conv-api

Itālijas mafija pāriet uz "Skype"5

7 0
Itālijas policija paziņojusi, ka organizēto noziedzīgo grupējumu biedri arvien biežāk komunicē internetā ar programmas „Skype” palīdzību, izvairoties no mobilajiem un stacionārajiem telefoniem, vēsta BBC News. Pirmā uzmanību problēmai pievērsusi Itālijas muitas un nodokļu policija. Pēc policistu vārdiem, sarunas „Skype” ir šifrētas, kas neļauj noklausīties tās, kā parastas telefona sarunas. Pēdējās, atzīmē televīzijas kanāls, ir svarīgs Itālijas policijas informācijas avots par noziedzīgo grupējumu darbību.
Ik gadu telefona sakaru kanālu noklausīšanai Itālijā tiek tērēti vairāki miljoni eiro. Tomēr ļoti bieži privāto telefona sarunu, to skaitā arī augstu stāvošu politiķu, ieraksti parādās masu informācijas līdzekļos, tādēļ Itālijas valdība plāno ne vien nepaplašināt, bet pat ierobežot pašlaik pastāvošos telefona sarunu noklausīšanās mērogus, ar likumu aizliedzot noklausīšanos, ja runa neiet par nopietna mēroga noziegumiem. Bez tam, ja likumprojekts tiks pieņemts, ziņot presē par izmeklēšanas detaļām, kas uzzinātas ar noklausīšanās palīdzību, tiks aizliegts līdz tiesas lēmuma pieņemšanai.
Jāpiebilst, ka agrāk faktam, ka noziedznieki izmanto „Skype”, pievērsa uzmanību tādu valstu kā Vācija un Lielbritānija policijas. ASV izlūkdienesti pagājušā gada oktobrī savukārt paziņoja, ka potenciāli bīstams ir arī mikroblogu serviss „Twitter”, jo to var izmantot teroristi.
7 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
Logiski, telefon zvani krīzes apstākļoss ir pārāk dārgi :D
1 0 atbildēt
pareizi dara :D
1 0 atbildēt
Lētāk un var uzreiz Konfirenci sataisīt :D
1 0 atbildēt
mhh... Viņi nesen viesojās facebookā... bet... kāds viņiem nikneims;D
1 0 atbildēt
nez nez, tur kaut kas nav tīrs... Vēl kādu laiku atpakaļ lasīju ka skayp nav droš privātām un svarīgām sarunām, tapec viņu neizmanto politiķi. Protams ja viņi sarunajas mafijas stilā kur nav izteikta nekāda informācija "viņs mums vairs nesagādās galvassāpes" emotion Izskatas pēc centieniem krīzes laikā pārvilināt "netīrās" sarunas uz nerošo skyp. emotion
0 0 atbildēt