local-stats-pixel fb-conv-api

Indija gatavojas laist tirgū lētāko datoru pasaulē14

22 8

Indijas valdība paziņojusi par plāniem sākt ražot pasaulē lētāko datoru, kas varētu maksāt ne vairāk kā 7 mārciņas (gandrīz 8 eiro). Lai gan netiek atklātas nekādas detaļas, saistītas ar lētā datora ražošanu, zināms, ka tas tirgū varētu parādīties apmēram pēc 6 mēnešiem. Indijas valdība lētā datora izstrādei pēdējos trīs gados vien iztērējusi vairāk nekā 600 miljonus eiro.

Lētais dators, kam dots nosaukums "Sakshat" būs aprīkots ar Linux bezmaksas operētājsistēmu, tas varēs pieslēgties bezvadu internetam, tam būs 2GB atmiņa un tas ļoti taupīgi lietos elektroenerģiju.

Eksperti un datortehnikas ražotāji gan saka, ka par tādu cenu nekas labs nav gaidāms un rezultāts droši vien būs kaut kas līdzīgs uztjūnētam kalkulatoram.

Indija jau iepriekš pasaulei piedāvājusi neticami lētas mantas - pagājušajā gadā tirgū tika laista lētākā mašīna pasaulē "Tato Nano", kas maksāja 1450 mārciņas (1615 eiro) un mobilais telefons, ko varēja nopirkt par 10 mārciņām (11 eiro).

22 8 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

latvija 3xdargak gan jau bus

4 0 atbildēt

mmmmm. . . cerams, ka līdz Latvijai atnāks.

3 0 atbildēt

Zini, kas notiks uz ielām, ja šitie veikalos parādīsies?

0 0 atbildēt

kas tad??

0 0 atbildēt

Par  6latiem pat īsti labas datora austiņas nevar nopirkt... kur nu vēl datoru, tpc tas noteikti būs tikai kalkulators ar lielākui ekrānu un 2gb atmiņu ! Bet nu ja parādīsies Latvijā, noteikti nopirkšu pamēģināt :)

0 0 atbildēt

dziivos redzdzees ka tas dabas brinums darbosies :D

0 0 atbildēt

ja pas 6 ls, tad jaw kaut kalkulatoru ar 2 gb atmiņu war paņemt!!

0 0 atbildēt

kalkulatoru ar 2gb atminu noteikti, ka nopirks pa paris latiem!

0 0 atbildēt

Manliekas tas ir apsveicami, jo jebkāda veida konkurence pazemina cenas, un indija darba speks maksa kapeikas, un primari tas tiek razots ieksejam tirgum un vins ir liels Indija laikam  1 miljards iedzivotaju 2tra aiz kinas. 

Bus normals kompis večiem turbānos  iebazis kkadu 700 Mhz proci, integreta video, vares neta sedēt un paskatities kadu filmu, uzraxtit doķi wordā ko vēl vairāk vajag =) 

0 0 atbildēt

Nomāls pribambass ;DDD

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt

😆

0 0 atbildēt

0 0 atbildēt

😊

0 0 atbildēt