local-stats-pixel fb-conv-api

Hakeri3

43 7

  Par hakeriem datorlietotāju vidū ir radies diezgan interesants uzskats. No vienas puses tie ir baumām tīti cilvēki, kurus daudzi uzskata par sava veida varoņiem. Šāds priekšstats ir radies no dažādām pa ausu galam saklausītām ziņām presē un televīzijā. Bieži vārds hakers tiek saistīts ar milzīgu naudas summu izlaupīšanu izmantojot datorus un tamlīdzīgām lietām. No otras puses, gandrīz katru cilvēku, kurš pasaka, ka ir spējīgs uzrakstīt vīrusu, vai kā citādi nobojāt datus uz datora nosauc par hakeri. Kur tad ir tā īstā patiesība?

    Hakeri ir cilvēki, kuri apiet citu cilvēku radītās aizsardzības sistēmas ar datora palīdzību. Un ar ņemiet vērā, ka tie nevis vienkārši var to izdarīt, bet viņi to grib, cenšas un veiksmes gadījumā arī panāk. Tāpēc nevar teikt, ka katrs, kas to var izdarīt ir hakeris, jo ne katrs, kas to var izdarīt to dara dažādu iemeslu dēļ.

    Kāpēc hakeriem patīk būt par hakeriem? Tam ir daudzi iemesli. Lūk daži no tiem:

Hakeri sabiedrības acīs stāv daudz augstāk par parastajiem datorlietotājiem, kuri bīstas no tiem. Hakeru zināšanu līmenis ir daudz augstāks par datorlietotāju zināšanu līmeni un ir grūti šīs zināšanas atstāt neizmantotas. Uzlauzt citu cilvēku radītās aizsardzības sistēmas, tas ir kā sacensība ar šo cilvēku un tas ir azarts un sports. Nu un protams teiksma par miljoniem, kurus var nozagt kādā bankā.

 

Hackers

Par hakeriem un to dzīvi ir uzņemtas dažādas filmas, tomēr vislabākā no tām ir "Hackers", kurā, gan kā jau visās filmās ir daudz kas pārspīlēts, tomēr kopīgā doma ir saglabāta un tā ir pat diezgan loģiska (atšķirībā no citām filmām, kā, piemēram "The Net", kurā, lai apstiprinātu informāciju Enter taustiņa vietā tika izmantots Escape taustiņš). Šajā filmā vizuāli ļoti labi ir parādīts tas, kā cilvēki piekļūst svešiem serveriem un kā no tiem tiek izmesti ārā.

 

Kas vēl īstus hakerus atšķir no parastajiem lietotājiem? Īsts hakers nekad nelielīsies citiem, ka viņš ir hakers. Cilvēks, kas visiem stāsta, ka viņš ir hakers, nav hakers, bet gan lamers. Jo hakeri, kaut arī bieži nodarbojas ar savu hobiju tā teikt sporta pēc, pārkāpj likumus un jo labāks hakers, jo lielāks sods viņam būtu jānes. Viens no tādiem slaveniem hakeriem, kurš pašlaik izcieš šodu ir Kevins Mitniks, kuru uzskata par vislielāko pieķerto hakeru amerikā.

Īstenībā tā jau tiek uzskatīta par īsta hakera godalietu iestāties par Kevinu Mitniku. Kevinam Mitnikam 1995. gada februārī tika izvirzīta apsūdzība par nesankcionētu ielaušanos datoros un telefonu tīklos. Ap viņu tika radīta milzīga ažiotāža, kāpēc viņš tagad arī ir slavenība hakeru vidū. Klīst baumas, ka pat cietumā viņš ir kaut ko nobojājis izmantojot pārbūvētu Walkmanu.

43 7 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

laPs

1 0 atbildēt

Hakeriem.tk laba lapa, bet tiko sākusi darbību

0 2 atbildēt