local-stats-pixel fb-conv-api

Gruzija atsakās no dalības Eirovīzijā24

13 5
Gruzija nepiedalīsies Eirovīzijas konkursā Maskavā, 11. martā paziņoja Gruzijas sabiedriskās televīzijas pārstāvji, šādi reaģējot uz konkursa organizatoru pieņemto lēmumu diskvalificēt dziesmu "We don't wanna put in", kurā tiek apspēlēts Krievijas premjerministra Vladimira Putina uzvārds. "Mēs esam nolēmuši nemainīt dziesmas tekstu un neizvēlēties citu dziesmu. Mēs nedosimies uz Maskavu un nepiedalīsimies 2009. gada Eirovīzijas konkursā," pavēstīja Gruzijas sabiedriskās televīzijas producents Natja Uznadze. 10. martā kontroles grupa, kas veica ekspertīzi, paziņoja, ka Gruzijas izvēlētās dziesmas "We don't wanna put in" nosaukums un vārdi neatbilst noteikumu punktam 4.9. "Dziesmu vārdi un to izpildījums nedrīkst kaitēt uzstāšanās vai Eirovīzijas dziesmu konkursa reputācijai. Eirovīzijas dziesmu konkursā aizliegti politiska vai līdzīga satura dziesmu vārdi, runas un darbības. Dziesmās nav pieņemams lamuvārdu un citas necenzētas leksikas izmantojums. Neievērojot šo noteikumu, dalībnieks var tikt diskvalificēts," informēja kontroles grupa.

Dziesmu angļu valodā izpilda Gruzijas grupa "Stephane and 3G", un tās producents Kahabers Ciskaridze uzskata, ka dziesma tika noraidīta Maskavas politiskā spiediena dēļ. Eirovīzijas konkurss šogad norisināsies Maskavā 12., 14. un 16.maijā.
Reklāma


13 5 24 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 24

0/2000
pats labākais ir tas, ka krieviju pārstāves ukrainiete ! ar dziesmu ukraiņu valodā ! , kuru ir sarakstījis gruzīnu komponists ! un vārdu tapšanā piedalījusies iegauniete ! :D Visas krievijas mazās '' naidīgās'' kaimiņvalstis pārstāves pašu lielo krievzemi :D Brīnums, ka krievijas fašistiskais režīms ko tādu ir pieļāvis :D Tad nu sanāk, ka mēs būsim vienīgie pa visu eirovīziju , kas dziedāsim krievu valodā, lai gan, es uzskatu, mums to nevajdzētu darīt. Parādīsim tik pārējai Eiropai savu zamošanos un, ka 20 gadus pēc komunistiskā terora beigām mēs joprojām cienam savu pāridarītāju valodu
2 3 atbildēt
PIlnigs suds... Un dumja tauta, ka cel to visu gaisa...
1 2 atbildēt
arī es nevēlos put in
2 3 atbildēt
Jā, gruzija pirmā tajā brīdī izrādija agresiju, vienvārdu sakot, krievija izprovicēja Gruziju uz šādu rīcību, lai būtu iemesls Gruzijas teritorijas okupācijai. Abreni, jau atdeva mūsu pašu valstsvīri ! Un varbūt vārdu ''karš'' šajā gadījuma nevajadzētu uztvert burtiski, pastāv tač tāda lieta, kā informācijas karš, tas tak ir zinām cik ļoti krievijas prese apmelo Latviju, arī mūsu pašu krievvalodīgo laikrasti ar to nodarbojas pilnā sparā, varam atcerēties kaut vai krievijas kiberkaru, pret Iagunijas Valdības mājas lapām, pēc tam, kad igauņi no Tallinas centra uz nomaļāku vietu aizvāca padomju okupācijas simbolu. Kā šo notikumu atspoguļoja krievija un kā citas valstis? jautājumi lieki....esmu izlasījies Edvarda Lūkassa grāmatu '' Jaunais aukstais karš '', kurā ir izklāstītas krievijas ieceres, ārpolitikas uzņemtais kurss. Tas ir objektīvs britu žurnālista skatījums par krievijas režīmu un tā VDK režīma mēģinājumiem atjaunot padomju impēriju. Objektīvs no tā viedokļa , ka to grāmatu nav sarakstījjis, ne latvietis, ne krievs, kuri noteikti mēģinātu vilkt deģi katrs uz savu pusi, bet gan cilvēks tā teikt no malas. Fujak, noteikti ieteiktu izlasīt šo grāmatu :) Piekŗitu, valodas ir laba lieta, arī krievu, bet šādi ikkreizi ar Latvijas krievvalodīgajiem mēs vienkārši viņus lutinam un ne viņiem vairs ir velme integrēties, ne valodu mācīties, ja visi tik iztapīgi ar viņiem runā krieviski Nu jā, tas teikums par to manu domāšanas veidu, man bija diezgan nepatīkams, jo manuprāt tavam šādam spriedumam nebija pamata :) lai nu kā, paldies apr viedokļu apmaiņu :)
1 3 atbildēt