local-stats-pixel fb-conv-api

Garākie vārdi pasaulē1

102 0

 

Šeit ir garākie vārdi. Protams,vēl ir vietu nosaukumi,ķīmiskie apzīmējumi,bet par tiem runāsim citā rakstā. :)

 

 

 

PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANOCONIOSIS ( 45 burti ) = plašu slimība,kas rodas,ieelpojot vulkāniskos pelnus. Tas ir garākais vārds,ko var sastapt jebkurā angļu vārdnīcā. To speciāli 1935.gadā izveidoja Everetts Smits,lai radītu jaunu garāko vārdu. Oksfordas Angļu vārdnīca šo vārdu raksturo kā liekuļotu.

 

 

HEPATICOCHOLANGIOCHOLECYSTENTEROSTOMIES ( 37 burti ) = ķirurģisks nosaukums savienojumam starp žultspūsli un aknu kanālu,un zarnu. Tas ir garākais vārds Goulda medicīniskajā vārdnīcā.

 

 

SUPERCALIFRAGILISTICEXPIALIDOCIOUS ( 34 burti ) = dziesmas nosaukums no Valta Disneja filmas Mērija Poppinsa. Tas ir iekļauts Oksfordas angļu vārdnīcā.

 

HIPPOPOTOMONSTROSESQUIPEDALIAN ( 30 burti ) = nosaukums garam vārdam.

 

FLOCCINAUCINIHILIPILIFICATION ( 29 burti ) = raksturo kaut ko bezjēdzīgu. Tas ir garākais vārds pirmajā Oksfordas angļu vārdnīcas izdevumā. Interesanti ir tas,ka šajā vārdā neparādās burts E. 1992.gada Ginesa Pasaules rekordu grāmata šo vārdu atzīst par īsto garāko,uzskatot,ka jau iepriekš minētais pneumonoultramicro scopicsilicovolcanokoniosis ir garākais speciāli izdomātais.

 

ANTIDISESTABLISHMENTARIANISM (28 burti ) = ticība,kas pretojas par kaklasaites nevalkāšanu ne baznīcas laikā. Iespējams,ka tas ir pats populārākais no garajiem vārdiem pēdējā laikā.

 

HONORIFICABILITUDINITATIBUS ( 27 burti ) = godīgums. Šis vārds pirmo reizi parādījās angļu valodā 1599.gadā un to izmantoja Šekspīrs.

 

ANTITRANSUBSTANTIATIONALIST (27 burti ) = tas,kurš apšauba,ka maize un vīns pārveidojās par Jēzus miesu un asinīm.

 

 

Humoram - Citi Anglijā,jokodami,saka,ka garākais vārds ir SMILES (smaidi) ,jo pa vidu tam ir vārds MILE (jūdze) :)

102 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

atbildot uz niks komentāru " latviešiem jau arī ir daži daudzsološi vārdi ... " ķīmiskie savienojumi manā jaunajā rakstā :)

0 0 atbildēt