local-stats-pixel fb-conv-api

Franču buldogs!3

19 1

Franču buldogs!

Par cik man pašam mājās ir Fŗanču bulldogs, tad izdomāju sataisīt rakstu par šo brīnišķīgo sugu.

Šīs šķirnes suņi ir ideāli piemēroti gan turēšanai mazgabarīta dzīvokļi , gan privātmājā. To īsā, gludā, pieguļošā spalva nesagādā absolūti nekādas rūpes un nav nepieciešama ne griešana, ne ķemmēšana, ne trimēšana, tā nav bīstama jūsu paklājiem, dīvāniem un krēsliem. “Franču” izmērs ir ērts visās nozīmēs (skausta augstums 30 – 35 cm). Viņš nemaisās pa kājām, spējīgs pavadīt jūs jebkurā braucienā un ceļojumā. Nav vajadzības sīkāk aprakstīt šīs šķirnes standartu, bet par šo suņu raksturu, tā labajām īpašībām, var runāt stundām.
Franču buldogam piemīt apbrīnojama spēja pielāgoties tiem dzīves apstākļiem, kādus tam piedāvās. Šis suns ir ārkārtīgi sabiedrisks, mīl savu ģimenes locekļu sabiedrību. Viņš vienkārši ir laimīgs kad visi ir mājās, var stundām rotaļāties ar jūsu mazuli vai vienkārši gulēt jums blakus pie televizora, un ne ar vienu kustību netraucēs jums. Ja jūs esat darbā, buldogs visu dienu klusiņām snauduļos, ērti iekārtojies savā mīļākajā vietā, gaidot kad atskanēs atslēgu šķinda slēdzot vaļā durvis. Viņš sagaidīs jūs uz sliekšņa ar tik priecīgu un laimīgu sejas izteiksmi, ka mirklī jūsu nogurums, kas sakrājies pa dienu, pazudīs un nedienas aizmirsīsies. Palūkojoties uz šo mīļo, jauko radījumu, jūs pēkšņi sapratīsiet, ka mājās spīd maza, burvīga un ļoti silta saulīte. Pat savādi, cik ļoti siltas un maigas jūtas cilvēkā, kurš paņēmis mājā franču buldodziņu, spēj izsaukt šie sunīši.
Jau pirmajās francūzīša dzīves nedēļās saimnieki pēkšņi aptver, ka vairs nespēj iztikt bez sava jaunā draudziņa sabiedrības. Ar kucēna ierašanos māja piepildās ar prieku un mājīgumu. Franču buldogi ļoti pierod un pieķeras saimniekiem Kā atbildi uz jūsu rūpēm mazā francūža sirds sniedz pieķeršanos un tik lielu mīlestību, ka izteikt to ar vārdiem nav vienkārši iespējams.
Tāpat franču buldogi ir ļoti smalki psihologi. Viņi perfekti māk saprast cilvēkus un orientēties situācijā. Ja cilvēks ienācis mājā kā viesis vai draugs, kā labs paziņa un saimnieki priecājas par tā ierašanos, “francūzis” priecājas kopā ar visiem. Ja viesis ļaus, tad suņuks ieleks tam klēpī un maigi, draudzīgi nolaizīs vaigu. Bet ja nebūs laika veltīt viņam uzmanību, viņš apgulsies un snauduļos gaidot to mirkli, kad par viņu atcerēsies un pasauks. Bet nedod Dievs, ja viesis izrādīsies negaidīts. Buldogs ne tikai skaļi rejot par to pavēstīs saimniekam par svešinieka tuvošanos, bet arī bezbailīgi metīsies virsī ienaidniekam, aizstāvot savu māju un sev tuvos cilvēkus.
Mazā buldodziņa sirds nepazīst bailes. Šī šķirne saglabājusi sevī visas saviem senčiem, cīņu suņiem piemītošās īpašības. Nosaukums “bull-dog”, tulkojumā nozīmē “buļļu suns”. Protams, mazais franču buldogs nekad nav arēnās cīnījies ar buļļiem, bet sirdī viņš ir cīnītājs. Un ak vai tam, kurš uzdrošināsies pāri nodarīt viņa mīļotajam, saimniekam vai arī apdraudēt viņa teritoriju. Jo neskatoties uz savu nelielo augumu, franču buldogs sver 8 – 14 kilogramiem, viņa žokļi spēj pretinieku pietiekami nopietni traumēt. Turklāt, ja reiz buldogs meties cīņa, tad apstādināt viņu gandrīz nav iespējams. Tāpēc, ja jūs iegādājieties franču buldogu, tad pacentieties pastaigu laikā nekad neprovocēt savu suni kauties ar citiem. Tāpēc, ka bieži vien, reiz pamēģinājis cīņas garšu un uzvaras sajūtu (bet kautiņos gandrīz vienmēr viņš ir uzvarētājs, ņemot vērā ja pretinieks nav cīņām speciāli mācīts cīņu suns, bet gan parasts kaimiņu suns kauslis – nebēdnis), buldogs pēc tam vienmēr meklēs iemeslu strīdam ar sugas brāļiem, pat ja pretinieks būs desmitreiz lielāks par pašu “francūzi”. Un pēc tam tik vaļā no šī ieraduma būs gandrīz neiespējami. Bet ja pretinieks izrādīsies daudz stiprāks, niknāks un aktīvāks un pārspēks nebūs buldoga pusē, tad jūs varat pazaudēt savu uzticamo draugu, jo buldogs atkāpties nemāk, “francūzis” kausies līdz beigām, lai cik plāni viņam neklātos.
Protams, neiztikt arī bez izņēmumiem. Tāpat kā cilvēki, arī suņi (pat vienas šķirnes) stipri atšķiras vien no otra gan pēc rakstura, gan pēc temperamenta. Cik suņu, tik raksturu. Starp buldogiem ir gan labsirdīgi, gan kaušļi. Ir mazi rīmas un sliņķi, bet ir arī enerģiski, kustīgi suņi – sportisti. Ļoti bieži šī suņa raksturs ir atkarīgs no vides, kurā viņš audzināts , no cilvēka rakstura, kurš uzņēmies saimnieka lomu. Jo cik gan ļoti bieži suns mēdz līdzināties savam saimniekam! Vienkārši apbrīnojami! Ja saimnieks daudz kustās daudz staigā, ir sabiedrisks , tad arī viņa buldogs ir kustīgs un jautrs, tāds, kurš nezin kas ir nogurums. Bet ja saimnieks ir mājās sēdētājs un guļava, tad arī viņa suni nav iespējams no rītiem piecelt no siltā un ērtā krēsla. Pat acis neatvērs, kamēr neizgulēsies, lai kā neprasītu. Lūk, tādi ir franču buldogi.

19 1 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

ja vins ir mils.bet es ary protu copy paste:D

2 0 atbildēt
ham avatarsham

Vismaz 3 bildes - 100-199 vārdi! Copy-Paste!

0 0 atbildēt

Es zinu ka ir copy paste, bet tas bija tikai iesildišanās, jo tas tikai mans pirmais raksts... Vienkārši pameigināju!

0 0 atbildēt