local-stats-pixel fb-conv-api

Filmas "Fitna" autoram atsaka iebraukšanu Lielbritānijā2

0 0
Nīderlandes parlamenta ultralabējam deputātam Geertam Vildersam (Geert Wilders), pret islāmu vērstās filmas "Fitna" autoram, atsacīta iebraukšanā Lielbritānijā, paziņojusi Nīderlandes Ārlietu ministrija.. Kā paskaidrots ārpolitiskajā resorā, britu puse motivēja atteikumu ar sabiedriskas kārtības un drošības apsvērumiem. Uzaicinājumu nodemonstrēt "Fitnu" un piedalīties diskusijā par vārda brīvību Vilders saņēma no vairākiem britu Lordu palātas biedriem.
Savā vietnē internetā Vilderss apsūdz Lielbritānijas varas iestādes, ka tās ierobežo vārda brīvību. "Kaut ko tamlīdzīgu var gaidīt no tādām valstīm kā Saūda Arābija, bet ne no Lielbritānijas. Šis britu valdības bailīgais lēmums - kauns," - noslēdz parlamentārietis.
Lielbritānijas Ārlietu ministrija paskaidrojusi, ka iestājas pret jebkuru ekstrēmisma formu. Saskaņā ar 2008. gada oktobrī spēkā stājušos likumdošanu, britu varas iestādes saņēma tiesības atsacīt iebraukšanu valstī personām, kuras propagandē naidu un varmācību.
Jāpiebilst, ka tuvākajā laikā Amsterdamas Apelāciju tiesa sāks Vildersa lietas izskatīšanu. Politiķis tiek apsūdzēts reliģiskā naida un musulmaņu diskriminācijas kurināšanā. 17 minūtes ilgajā filmā, kura pirmoreiz parādījās politiķa vietnē internetā 2008. gada martā, Vilderss nosauca daudzas no Korānā ietvartajām idejām par fašistiskām un paziņoja, kas uzskata islāmu par bīstamu rietumu kultūrai.
0 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000
es ar neesmu sajusma par musulamiem un sitais niderlandietis ir normals vecis, savadak tie musulmani jau ir ka serga. Labi ka pie mums vel vini nau tik daudz, ta jau ar urlam nevar tikt gala
2 0 atbildēt
lohs? urla esi tu :D paistam,musu valsti,urlas ir tadi ka tu!! bet man nepatk musulmani,jo vini tic ka ir tikai viengs dievs alahs un viss,un loti slikti atiecas pret citiemm religijam.nekadai religijaj ta nav.
1 1 atbildēt