local-stats-pixel fb-conv-api

Ekonomikas izvarotāji. 3.līmenis.13

19 1
Ekonomikas izvarotāji. 3. līmenis


Labvakar!
Vēlējos padalīties ar savām domām par globālo krīzi un tās rašanās iemesliem. Daudzi domā, ka šī krīze ir eksaltējusies pati no sevis. Profesori, dažādi
sabiedriskie darboņi un citi cilvēki ar lielu autoritāti regulāri melo sabiedrisko mediju priekšā par krīzi, sakot, ka kapitālisms ir sevi izsmēlis , ka krīze
ir valstu kopīgi slikti vadīta ekonomiskā politika un ka mēs atsevišķi nespējam dzīvot, jo atrodas kāda valsts , kas patērē vairāk un tas ir disbalanss. Vēlāk viņi piedāvās v
visiem apvienoties zem viena spārna. Ticiet man uz vārda!

Tas ko daudzi nezina, un varbūt arī nevēlas zināt, ir tas, ka šī krīze bija ļoti veiksmīga mahinācija. Iespējams lielākais triks visas esošās un arī topošās pasaules vēsturē


Pirms lasīsiet tālāk, vēlos brīdināt, ka sagatavotā informācija ir visiem publiski pieejama acu priekšā. Ir jāprot tikai savilkt galus. Ja jums šķiet, ka turpmākais varētu būt muļķības, aicinu rakstu nelasīt
- tas būs ļoti garš. Informācija vairumos gadījumos būs jēla un bez superstabiliem faktiem apakšā. Bet tas viss veidos ļoti elementāru ainu par to, kā darbojas banku sistēmas.


Globālā Krīze

Tās sākumi ir meklējami aptuveni pirms 4-5 gadiem, neskaitot to, ka shēma jau bija izplānota 30ajos gados. Vieglākais veids kā izputināt tautu - radīt ilūziju, ka viņi ir parādā. Kā to panāk?
Ļoti elementāri - ar inflācijas palīdzību. Es neiedziļināšos šeit šajā procesā. Vienkārši pateikšu, ka brīdī, kad notiek pretējais process (deflācija) un nauda kļūst vērtīgāka par pakalpojumu uz mūsu aizņēmumu čekiem
nullītes netiek ņemtas nost. Mums šepat un Igaunijā jau sen mājas vērtība krītoties cenām nespēj nosegt vairs hipotekāro kredītu , pret kuru tā tika ķīlāta. Tāpat kā ar lata un cirvja aizdošanu. Sanāk ka vēl paši esam latu parādā.
Tālāk notiek īpašumu atsavināšana. Lai gan visi apgalvo , ka bankām nav izdevīgs nelikvīds kapitāls, taču šādi īpašumi tiek atdoti valstij (nacionalizējot banku) , pie kuras varas ruļļiem sēž jau sen sagatavoti zagļi (Godmanis, Šķēle UN CITI) Tie nekad nebūs tautas pusē.
Tālāk valsts aizņemas naudu no it kā nestabilās finanšu krīzes. Ierodās eņģelis Gabriels Eiropas Restrukturizācijas un Attīstības bankas vai Starptautiskā valūtas fonda veidā un aizdod tagad valstij. Godmaņi un visi citi izdzimteņi
nodod stafeti tālāk. Mēs bijām parādā bankai, kura sabruka - tad par mūsu parādu samaksā valsts ar neesošiem līdzekļiem un principā ar baltu un tukšu čeku mūsu īpašumi tiek nodoti super lielbankām.

Kā uzpūst ekonomiku?


Vairums cilvēku ir ļoti vieglprātīgi attiecībā pret saviem ienākumiem. Kā tika iedzīta tauta tādos parādos ? Tika radīta mākslīga brīvības sajūta. No kontrolētajiem PSRS laiku ienākumiem esam tikuši brīvā kapitalistiskā sabiedrībā
- nu tad tagad dzīvosim cepuri kuldami. Ierodas vēl brālis ES un paziņo, ka mēs esam cietuši , ka vajag pievienoties viņiem un viņi mums iedos daudz naudiņas. Come on - nu kurš šitām muļķībām tic.
PSRS nesabruka - tas tika mērķtiecīgi sabrucināts, lai radītu 300 miljonos ekonomiski aktīvu iedzīvotāju ilūziju, ka spējam tagad ņemt cik vien protam. Jums neliekas dīvaini, ka visi PSRS posthruščoviskā posma gensekretāri bija tādi pavisam jocīgi
"Brežņevs, pats Hruščovs, ANdropovs, Gorbačovs" nu viņi tika jau laicīgi izmācīti tām lietām.

Kas notiek pēc PSRS sabrukuma - Latvijā sāk ieplūst ārzemju kapitāls. It kā tiek attīstīta ražošana, vienlaicīgi kultivējot ideju, ka esam tikuši bremzēti un ka tagad viss ir jāsaķer laikus, pirms slīd no rokām. Iepeld privātbankas. Dāļā mums kredītus , bučo uz vaigiem un vēl pīrādziņu iedod, lai neesam izsalkuši.
Prieks, kur tu rodies - tiešām humānas iestādes. Tālāk jau iestājamies brīvdomātāju un pacifistu ES savienībā. Automātiski jātiek līdzi tās tempiem, kas ir aizbildinājums, lai banku vienotais tīkls pakļautu zemes. Rodas ilūzija, ka sākam dzīvot labāk. IKP aug, uz kā pamata valsts atļaujas aizņemties un radīt budžeta deficītu, kas nepārsniedz noeiktos procentus.
Protams, ka neviens jau nejautā, kāds IKP aug? Nominālais aug - un tā ir vienk saražotā vērtība inflācijas laikā, nevis normālā attīstības stadijā.

-Piemērs - 2005. gadā valsts IKP sastādīja 1000 latus - tika saražota mašīna pa 500 latiem un to nopirka par 500 latiem.
2006. gadā ceļas cenas un ražošanas resursu un jēlmateriālu ieguves izmaksas. Mašīnu saražo par 600ls un attiecīgi, lai to mašīnu segtu ir jāsamaksā 600ls. IKP ir 1200Ls un veidojas pieaugums 20% apmērā. Bet mašīna ta ir viena.



Fakts - Latvijas Republikas reālais IKP pēc 1993. gada, kad vadošās rūpnīcas tika slēgtas un privatizētas , ne reizi nav sasniedzis to līmeni, kāds tas bija 90. gadu sākumā.
Tā to burbuli lēnām uzpūš - mērķtiecīgi radot valsti atkarīgu no "investīcijām" stulbos un absolūti nekam nederīgos strutainos projektos, kuri mūsu IKP nedod reālo pieaugumu - Dienvidu tilts, Nacionālā bibliotēka, kuru pūš joprojām izmaksu ziņā. Nebija vieglāk nojaukt brīvības ielas namus un padarīt ielu 3 reiz platāku? viss būtu labi.
Aug sabiedrisko pakalpojumu skaits un birokrātija. Vienlaicīgi laižot pa burblu izglītību un ļaujot studentiem dzīvot nahaļavu un nemācīties, bet diplomu saņemt. Tālāk nekompetentie topošie uzņēmumu vadītāji tādās auzās iebrau, ka nu turies.
Veicina kredīta ņemšanu. Šeit nostrādā cilvēka trulums un mantkārība. NO PSRS iznācis kaulains vergs (pārspīlēju) skrien ķert no zviedru galda visu, līdz aprij āķi ar visu atsvaru.
Pa ielu ejot man un draugiem nebija skaidrs, no kurienes tik daudz labu mašīnu un kā vidusmēra Maxima pārdevējs spēj atļauties sev Porsche Cayenne. Daudzi pat ieguldījuši dzīvokļus, lai nopirktu sev supermašīnas un zemes gabalus mājas būvniecībai, lai tiktu prom no sasodītā daudzdzīvokļu māju kolhoza.
Viens, ko viņi nezina, ir tas, ka burbulim sprāgstot, viņiem nebūs ne kolhoza dzīvokļa, ne zemes gabala, ne mašīnas + vēl viņi paliks parādā bankai, jo uz čeka stāv IKP 1200, kas jānomaksā. Bet Tavs IKP ir tikai 1000 ls vērtībā. Bet mantas ta tās pašas.



Kā radīt bubuļa sprāgšanas fenomenu.


Iedzīvotāju dīrāšana ir vienkārša, jo bankām viss pašām nav jādara. Tālāk ieslēdzas sabiedriskais process , kur mantkārība pati visu noliek pa vietām. Tie, kas domā, ka viņiem pienākas vairāk, paliek uz ielas. Jaunieši ņem bezķīlas BIG kredītus 500ls apmērā, kurus nospēlē uzreiz bankomātos. Tas, kas stāv virs bankām, īpaši neuztraucas, ka banku nauda tiek padirsta un sarodas miljonāru birums
Patēriņa kredītu ātri nograbina Stockmann veikalos, kur tāds pats krabis kā RIMI maksā 3reiz vairāk. Ko darīt tagad ar tiem miljonāriem un miljardieriem, kas tagad saradušies? Nu viņiem ir savs superbankomāts. Tā ir VOLSTRĪTA
Tur plūst iekšā visa nauda. Tur tiek pirktas milzu uzņēmumu akcijas. Un vienā brīdī lielkungi, kas atrodas ēnā izdomā piegriezt ciet attiecīgos indeksus un izsludināt dažādus likumus.

Kā lai nones jumtu visam ASV nekustamā īpašuma tirgum? Derivatīvi.

Tika ieviesta vairāku gadu garumā ļoti interesanta metode. Kā var eksperimentēt ar milzīgiem akciju apjomiem ? Kā nopelnīt milzu kušķi no tām akcijām, ja to vērtība ir atkarīga no investīcijām un uzņēmuma peļņas? Vajag dōmāt globālāk. Kā ir vairāk? Cilvēku vai uzņēmumu? Un kam kopumā no pasaules atlikušās naudas pieder vairāk?
Visiem parastajiem cilvēkiem. Tāpēc mūsu meistari pārorientējas uz nekustamā īpašuma tirgu .Dzīvot ir ļoti svarīgi, kā nekā Maslova piramīdas otrais pakāpiens "Drošība". Tiek izveidoti speciāli vērtspapīri - derivatīvi.
Tie ir tādi finanšu instrumenti, kuru vērtība tiek atvasināta no dažādiem procesiem, kas tos tieši, vai netieši ietekmē. Vienvārdsakot - tā ir vienošanās ar kādu nopirkt kaut ko nākotnē par kaut kādu vērtību.

Piemērs.

http://www.slideshare.net/aroongudibande/derivatives-dude-keep-it-simple-vol-1

Jānis un Pēteris izdomā veikt darījumu.
Jānis piedāvā Pēterim derības. Viņš piedāvā par 500 dolāriem nopirkt no viņa kaut kādas akcijas, pieņemsim. Līgumā atrunāts, ka darījums notiks pēc mēneša un akcijas tiks pirktas par tirgus vērtību.
Jānis ir mācījies biznesa skolā. Pēteris savukārt ir sētnieks spekulants. Jānis zina, ka pēc mēneša kritīsies vadošie indeksi un akciju vērtība arī kritīsies. Tāpēc viņš tās spēmēr Pēcim iekšā. Pēteris savukār tomā, ka nopelnīs miljonu - kā jau visa parastā dumjā tauta. Pienāk darijuma diena. Tirgus ir sabrucis. Pēteris ir parādā 500 latus.
Ja divi līdzvērtīgi investori spekulē, tad uzvaras iespējas mainās un katras kaut kad kaut ko nopelna, bet šitais ir pamats. Visprastākā azartspēle, ko definējis Aristotelis vēl Grieķijas laikos. Tas pats ar cirvi un latu.


Kā tas tiek darīts ar īpašumu un kredītsaistībām -> http://www.vanityfair.com/online/daily/2008/03/derivatives-for.html
Parastie izskaidrojumi - http://opencast.wordpress.com/2009/03/24/credit-crunch-derivatives-market-explained-in-simpleish-terms/
http://www.finpipe.com/derivatives2.htm

Tagad pacelsim Janča un Pēča darījumu augstākā līmenī. Bankas pārdod speciālām kompānijām kā Freddie Mac un Fannie Mae (ASV) biržā kredītsaistības, kuras savukārt tās savāc kopā , nošķiro, sapako un pārdod kā ar ķīlu garantijas. Kuras vēl tiek sasummētas kopā un veidojas milzu derivatīvs.


Pasaules IKP ir 50 ASV dolāru. Derivatīvu "uzpūstā" vērtība līdzinās teju vai 1 kvadriljonam dolāru. 200 reizes vairāk. SK. piramīdas attēlu.

Kā lai procesu padara pēc iespējas triviālāku un izputinošāku, lai tiktu aptīrīta lielākā pasaules daļa? Ģeniāli.
Tiek izveidts otrās šķiras kredīts. Tas ir kredīts, elementāri sakot, ko dos pat cietumniekam, kam nav ienākumu.
Kā to padarīt superizdevīgu? Iepludina savas vltus reitingu kompānijas, kas novērtē šo cietumnieku kā +AAA (visaugstākais iespējamais reitings - birka atšķirās, Fincham ir savi reitingi, Standart and Poors savi)
Tas nozīmē, ka kredīts tiks atmaksāts. Tā tās kompānijas tīšām melo. Un pie tam respektablas kompānijas.Paralēli propagandē kredītu ņemšanu. Visiem tiek nodrošināta dzīvesvieta kartona kastēs. Tās kastes
tiek ieķīlātas un tiek ņemti tie otrās kārtas kredīti. Speciālas iestādes pat ar visu varu mēģina piespiest ņemt kredītu. To sauc par "predatory lending". Ko dara viltīgie megainvestori fonā? Viņi ar savām kompānijām piedāvā šiem Freddie Mac un Fannie Mae derības. Derības uz to lielo derivatīvu, kam apakšējā skala, kas nosaka tā vērtību ir prognoze, ka kredīti tiks atmaksāti.
Freddie Mac un Fannie Mae piekrīt šīm derībām. Tikai investori der uz ko citu - uz to, ka kredīti netiks atmaksāti. Stāv taču +AAA . Visa pasaule taisa navaru uz šiem tualetes papīrīšiem. Tikmēr Federālo rezervju banka ASV samazina kredītprocentus un ierauj cilvēkus kredītu ņemšanas trakumā.
Paralēli tiek mainiti indeksi (nemāku nosaukt visu- varu tikai pateikt, ka tas notiek) , līdz notiek visdrūmākais. Pēkšņi apzinīgie cietumnieki un mājsaimnieces jau ar esošiem pirmās šķiras parādiem nespēj samaksāt savus otrās šķiras hipotekāros maksājumus. Un tad aiziet abolūta lejupslīde. Derivatīvu vērstpapīru vērtība brāžas lejā kā meteorīts, jo visi reitingi tiek pēc tam tikapt apzināti un it kā aiz iepriekšējās kļūdas
objektivizēti un pārtop par -BBB papīriem ar mušas izkārnījuma vērtību. Protams iekš Freddie Mac un Fannie Mae sēž savējie jau iekšā, kuri speciāli ņem tos darījumus pretī(it kā uz papīra AAA un pie kājas, ka tas AAA ir maniaks nevis cilvēks, kurš spēs norēķināties). Viņiem par to labi samaksā (ntajos miljonos). Un megainvestori nopērk visas ASV ķīlas praktiski par grašiem. Fannie Mae un Freddie Mac cieš milzu zaudējumus, Lehmann Brothers un AIG ir pie bankrota sliekšņa. Vadītājus atlaiž speciāli un it kā pareizi sasēdina cietumos, lai viņi muti nepalaiž un nesaka patiesību. Citus nogalina un pasniedz to kā pašnāvību. Tālāk seko vēl interesantāka lieta.

http://www.youtube.com/watch?v=0YNyn1XGyWg


Federālo rezervju Banka ASV.

Lūk arī visas krīzes bubulis. Privāta organizācija, kas diktē ASV valdībai noteikumus. Tie ir Volstrītas īstenotāji un regulētāji. Tie ir tie, kam esam parādā. Lai saprastu, kas tas ir - palasiet netā. Noskatieties Zeitgeistus (abas filmas) kā arī Obama Deception un ENDGAME.
Es neieslīgšu dziļāk.

Isak sakot - Fed. drukā naudu, kad grib un cik grib ,un viņiem vispār viss ir pie feņas. Nu ,lūk ,kas notiek ar ASV 700 miljardu stabilizēšanas plānu:
- Viņu uzraksta uz 1000 lappusēm un kongresam dod apstiprināšanai 5 dienu laikā. Obama viņu neizlasa un apstiprina. Kongress ir pret, bet dažiem sadraud ar dažādām akcijām un viss notiek.
- Viņā ir atrunātas pavisam citas lietas , ne tās par kurām runā Valsts Kases vadītāji un Fed. priekšsēdētāji. Viņi sola izpirkt visu netīro parādu, jeb toxic assets.

Kas notiek īstenībā - viņi par 700 miljardiem nopērk visas bankas, kas ir uz bankrota sliekšņa un kuru bilances vērtības ir jau kritušās. Bez tam - tām bankām atļauts ir izpirkt mazākas bankas.
A parādu neviens nepērk. Iedzīvotāji joprojām ir parādā. Viņi pat solīja vispār dzēst viņus pa nullēm visiem tiem, kas 3 mēnešus nebija maksājuši un tuvojās maksātnespējai.
Fed. tēlo, ka ir valsts banka, bet patiesībā tiek kontrolēta no šveices. Tās akciju turētāji ir dažās Eiropas bankas. Un Fed. likumos ir aizliegts tās akcijas paŗdot. Viņām nav mainīgas vērtības un tās nekur nekotējas biržā.
Lai arī lielākā daļa bija pret šo iepludināšanu un kongress tāpat. Likumu parakstīja un no kases pazuda nauda.Viņi pēc tam teica, ka neko negrasās pirkt, jo vairs nav aktuāli un līgumā tas nav atrunāts. Viņi līdz tam jau "oborzeļi" , ka jau sākuši draudēt visiem. Par 85 miljardiem tiks pirks AIG. Goldmann Sachs Isak sakot visas bankas pabāž zem vienas Federālās rezerves. It kā notiek nacionalizēšana, bet tā ir privatizēšana.

Mums tas pats notika ar Parex. Un tāpat mēs ņēmām 7,5 miljardus. Apsveicu - esam pārdoti banku kartelim. Tagad viņiem ir atļauts viss. Un ne zviedri, ne krievi, ne amiši te nav pie vainas. Īstie pipari sēž Londonā un Šveicē.

Lūk viņu izpildītāji trešajā līmenī Pasaules organizācijās un ASV valdībā.

Sekojošie linki personām ,kas iesaistītas visā tajā. Jāmin, ka visi viņi ir saistīti ar Goldmann Sachs, Federālo Rezervi un Rotšildu vadīto banku Londonā.

1. http://en.wikipedia.org/wiki/Bernanke
2. http://en.wikipedia.org/wiki/Lloyd_Blankfein
3. http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_S._Fuld,_Jr.
4. http://en.wikipedia.org/wiki/Geitner
5. http://en.wikipedia.org/wiki/Alan_Greenspan
6. http://en.wikipedia.org/wiki/Kashkari
7. http://en.wikipedia.org/wiki/Henry_Paulson
8. http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Rubin
9. http://en.wikipedia.org/wiki/Lawrence_Summers
10.http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Volcker
11.http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Zoellick
12.http://en.wikipedia.org/wiki/James_Wolfensohn
13.http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Wolfowitz
19 1 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 13

0/2000
nr7 avatarsnr7
Sajūtas ir maldīgas. Turpini dzīvot ilūzijās :) Un labprāt redzētu izklāstu, kas un kur nav pareizi, lai gan jau brīdināju, ka teksts ir bez pamatojumiem. Varēšu šur tur šo to pateikt, ja palūgsi. 04E
5 0 atbildēt
nr7 avatarsnr7
Nu bet tas ir normāli visu vienā katlā mest. Tā ir vispareizākais. Ar ko analīze kļūst neveiksmīga un iestrēgst tupikā, ir tas, ka analīze prasa visu dalīt pa daļām un izpētīt katru vienību atsevišķi. Un tad , protams, nevar atrast atbildes uz kaut ko un to noraksta uz likumsakarību un nejaušību. Cilvēks jau ir mākslīgs un rīcība arī, tāpēc nejaušības nepastāv. Un tad, kad visus analīzes elementus sabliež kopā un uz to paskatās vienā veselumā, ka palielinoties dzimstībai, palielinās ekonomiski atkarīgo iedzīvotāju skaits. turpin. 04#
5 0 atbildēt
nr7 avatarsnr7
kā rezultātā savukārt palielinās pieprasījums, cenas, ražošanas izmaksas un blablabla. Otros vārtos iekrāmējam to, ka dumjie cilvēki ņem vairāk kā viņiem pienākas. Ieslīgst parādos, krāpjas - un nonākam pie katra atsevišķa indivīda defolta. Tu domā, ka tur baigās pasaules gudrības apslēptas? Viss tur ir vienkāršāk par vienkāršu - un viss izskaitļots paredzot aitu kustību. Tālāk viss sarež''gītais process tiek norakstīts uz nejaušību. Kā radīt kādu procesu? palaist kādu no likumsakarības procesiem -> lēts kredīts = daudz naudas = visi visu pērk = nauda zaudē vērtību = tauta dzīvo cepuri kuldama = tauta aizmieg. Tālāk jau kā parasts parāds viss veidojas. Par derivatīviem = tā ir azartspēle uz prognozēm. Derivatīvu vērtība ir atkarīga no pat no dzimstības. Un pēkšņi uztaisa likumu ar ierobežojumu dzemdēt vairāk kā vienu bērnu, vai masu sterilizācija, kā tas notika Vācijā. Tas tāds pieņēmums, bet ko tik nevar izspēlēt ar to mākslīgo drazu. A jūs tik knābājat drupačas no galda. 04E
5 0 atbildēt
teks ir loti sarezdits un lielakajai dalai(aitu baram) nesaprotams bet protams ka ir kludas tomer daudz maz labi aprakstits.
5 0 atbildēt
un es ar gatavoju savu rakstu par to tēmu, bet nr7 izdarīja to ātrāk:(:( nekas tāpat malacis...jo vairāk cilvēks par to zin jo labāk:):)
5 0 atbildēt
Bet tiešām, kā Tu teici - gandrīz neviena fakta, un galu galā - tas ir Tavs viedoklis. Tas, cik Tu daudz liec citiem smaidīt, jau vairs nav Tava darīšana.
4 0 atbildēt
daudz jaiedziljinaas, bet raksts loti labs +
3 0 atbildēt
nr7 avatarsnr7
Varētu man atbildēt, no kurienes banka ņem naudu, lai dotu kredītu? Nu Zeitgeistā viena patiesība, citur cita. Bet, ja paskatās vienkārši - Bankas apgalvo, ka dod kredītu no saviem depozītiem, ko ieguldījuši parastie ļautiņi pod procent. Tātad pēc idejas visi pasaules parādnieki ir parādā pasaules noguldītājiem, bet bankai pienākas tikai tas procents, kas veidojas no kredītlikmes un depozītlikmes starpības mīnus visas izmaksas. Kā ir realitātē? Pilnīgi visi ir parādā bankām. Noguldītājiem ir nulle. Kredītnieki ir parādā bankai. Es nevēlos ieslīgt dziļāk visās tajās peripētijās, juridiskajos likumos, ekonomikas likumos - puse no tiem ir absolūts farss, bet, ja paskatās vienkārši ar dzīvnieka acīm uz notiekošo, tad ir redzams, ka dīrā visus. Un kādā veidā. Tie, kam ticas muļķīgās prognozes par ilgtspējīgu attīstību, tie tikpat labi var iebāzt galvu smiltīs. Un jā - par Tavu pēdējo teikumu. Tas arī notiek tieši aiz tā iemesla - cilvēki ir stulbi. Paprovē izskaidrot to banku fenomenu. 04E
3 0 atbildēt
Šis aizraujošais temats man jau sen ir iesēdies smadzenēs,ka jau pretīgi par to domāt.
3 0 atbildēt
Ne, nu principā tas vis nu jau ir skaidrs, ja vien kāds nedzīvo mucā... Es neesmu nekādas gudrās skolas beidzis, taču zinu veco labo latviešu patiesību: Parāds nav brālis!!! Atceraties to un māciet saviem bērniem- bagāts ir tas, kam naudas ir pietiekami, kam ir daudz, tas ir kolekcionārs...
3 0 atbildēt
nr7 avatarsnr7
administrator. izdzes rakstu. es nevaru to rediget. luudzu!
2 0 atbildēt
nr7 avatarsnr7
qwe Paprasi savam vadītājam, kā labā viņš strādā. Tikai uzmanies, lai Tevi neatlaiž. Ierindas klerki nekad neredzēs tālāk par savu degungalu, bet, ja blakus degs miskaste , lielākā daļa pat acis nepamirkšķinās. Palasi TVNET , DELFUS - kādu marazmu tur raksta. Kā dzeltenā prese. Kā ienāk kaut kas, tā publicē, pat nepārliecinās par faktu būtību. Gramatika arī tur klibo un naidu arī kurina. Tu vienk. paskaties. Un, ja proti salīdzināt ar pagātnes TVNET, tad redzēsi, ka šis saits jau pārvērties par publisko bordeli un ateju. Avīzes... Labāk nevajag. Es vēl kad skolā mācījos, ieminējos savas klases žurnālistei, kura deva rakstu mazpilsētas laikrakstam par politiķiem un viņu IQ... Atceros, ka teicu, ka Bušam ir 80, kāmēr Ozolam 86. Man šķita, ka tā arī bija. Bet teicu, lai nepublicē, bet pārbauda. Kas notiek tālāk. Viņa redaktorei iesniedz rakstu un to nopublicē. Tas bija tieši tad, kad ASV iebruka Afganistānā - kkur ap 2002. Un tur rakstīts. Ozolam 86% Bušam 80% ... Kādi , joptvai, vēl procenti? UN redaktorei pat neienāca prātā apvaicāties par informācijas patiesumu. Man bija tāds kauns. Kopš tās reizes sapratu, ka visa mediju sistēma ir vieni tenkotāji, tāpat kā politiķi. Maina sarunas diapazonu un virzienu katru dienu. Riebj pilnīgi. Tālāk nerakstīšu neko, jo jādodas uz darbu un nepaspēšu visu atreferēt :) Lai veicas ! 04E
2 0 atbildēt
ozh pec zvaigznju kariem
2 2 atbildēt