local-stats-pixel fb-conv-api

Eiropas jaunais kosmiskais kravas kuģis0

1 0
Eiropas Kosmosa aģentūra (ESA) pieņēmusi lēmumu nosaukt savu jauno kosmisko kravas kuģi vācu zinātnieka Johana Keplera vārdā, vēstī BBC News. ESA kuģa misija plānota 2010. gadā. Kuģim jānogādā uz Starptautisko kosmisko staciju (SKS) dažādas kravas, tajā skaitā baloni ar gaisu, pārtika un ūdens. „Johans Keplers" kļūs ar Eiropas otro kosmisko kravas kuģi. Pirmais aparātam bija dots „Žila Verna" vārds un šis kravas kuģis savienojās ar SKS 2008. gada 3. aprīlī.
„Žils Verns" nogādāja uz staciju vairāk nekā 5 tonnas kravas. Bez tam 25. aprīlī Eiropas kravas kuģis koriģēja SKS orbītu, izmantojot savus dzinējus. „Žils Verns" 29. septembrī tika nogremdēts Klusajā okeānā.
Nākotnē ESA iecerējusi paplašināt savu kosmisko kravas kuģu funkcionālās iespējas. Perspektīvā tie var kļūt par tā dēvētajiem atspoles tipa kravas kuģiem, tas ir - nogādāt kravas ne tikai uz orbītu, bet arī atpakaļ uz Zemi. Vēl tālākā nākotnē aģentūra iecerējusi padarīt šos kravas kuģus par pilotējamiem kuģiem.
Matemātiķis, fiziķis un astronoms Johans Keplers dzīvoja XVII gadsimtā. Viņš izstrādāja planētu kustības trīs likumus, kurus vēlāk nosauca par Keplera likumiem. Pirmais Keplera likums nosaka, ka Saules sistēmas planētas riņķo pa elipsi, vienā no kuras fokusiem atrodas Saule. Otrais un trešais likumi nosaka, kā mainās planētu kustības ātrums.
1 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 0

0/2000