local-stats-pixel fb-conv-api

Dzīvnieku toksīni6

144 0

Ievads. Listen, šis nav nekāds tops, jo tādu izveidot (bez iedalītiem kritērijiem) ir neiespējami. Esmu jau pārīti gan šeit, gan i-netā redzējusi, un sākās diskusijas un pārmetumi, ka pirmajā vietā jābūt čūskai, nevis medūzai un ka Klejojošais brazīlietis nav nāvējošāks par Melno atraitni. Kas Latvijā dzīvojošam cilvēkam ir potenciāli bīstamāks-anakonda vai ērce? Now you see? Kā līdzināt šos toksīnus pēc vienas mērauklas?  Visa lieta slēpjas ķīmiskajā sastāvā, nevis kurš ir asinskārāks uz cilvēku gaļu. Iedomāsimies, ka mēģenēs salejam 5mg no katra pārstāvja indes. Priekā!

Kaut gan zooloģija mani garlaiko, es nolēmu pameklēt plašāk, it sevišķi ārzemju blogos, kurās bez diskusijas "Vai kāds var pateikt, kas tas par elementu, kuram kārtas sk. un atommasa ir 1?" gadās arī gudrāki amerikāņi. Zinātniski argumentētos viedokļus es ņēmu vērā, bet par uzstājīgo "pasaules indīgākie dzīvnieki ir sievietes" varam tikai pasmaidīt. Bet secināju ir sekojoši:

1)Šo indīgo mednieku uzvedība ir ļoti tipiska, viņi nemeklē piedzīvojumus uz savu pēcpusi, ko nevarētu teikt par cilvēkiem, viņiem ir sava ēdienkarte, bet uzbrūk cilvēkam, ja jūtas apdraudēti. 2)Dabā viss ir viltīgi iekārtots, ka neviens dzīvnieciņš no barības ķēdes netiks izstumts un nepaēdis. Izrādās, ka tie, kas medī indīgo pārstāvi,  pret viņa indi organismā ir izstrādājusies imunitāte. Piemēram, čūska Melnā Mamba neko nespēj padarīt Dzeltenajam mangustam, kurš ēd tās olas un jaunākos pārstāvjus.  3)Šie dzīvnieku toksīni, kaut arī nāvējoši, tiek plaši izmantoti medicīnā.

Aplūkosim pāris pārstāvjus un to indi iedarbībā uz cilvēku.

144 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

fūūūh labi ,kad pie mums nau tik traki !

5 0 atbildēt

Fuck yeah 

4 0 atbildēt

++++

1 0 atbildēt

esmu dzirdeejis ka mums ir latvijaa tikai viena indiiga chuuska bet treshaa indiigaakaa pasaulee

0 3 atbildēt

 

Kruc ja?

0 6 atbildēt