local-stats-pixel fb-conv-api

Dvīņu eksperimenti Aušvicā48

255 3

Josef Mengele bija nacistu ārsts, kurš kļuva bēdīgi slavens ar saviem eksperimentiem ar dvīņiem. Viņš strādāja Aušvicas koncentrācijas nometnē, un ja esat redzējuši filmu Unborn, arī tur ir iesaistīta tēma par šo nežēlīgo zinātnieku.. Un tā tad pēc filmas noskatīšanās radās interese par šo nacistu slepkavu, tātad nolēmu uzrakstīt arī te..

Josef Mengele uzdevums bija atrast veidu, kā palielinātu iespēju ,lai mātei piedzimtu dvīņi. Aušvicas koncentrācijas nometnē viņš veica savus šausminošos eksperimentus ar dvīņiem.. lielākā daļa nomira eksperimentu laikā, bet vairums pēc tam..

Kādu vakaru zinātnieks izvēlējās 14 pārus dvīņu. Un iemidzināja savā kabinetā. Tad viņš injicēja tieši sirdī hloroformu, kas acumirklī dvīņus nogalināja. Nomirušos dvīņus viņš sagraizīja, un katru daļu cītīgi pētīja un veica pierakstus.

Kādā citā reizē, Mengele izvēlējās čigānu dvīņus, un vēlējās tos savienot. Viņš izņēma daļu vēnas no dvīņu rokām un atstāja,lai rokas sāk pūt gangrēnas rezultātā. Dvīnis kurš izdzīvoja, nonāca ārstu aprūpē, un viņam tika atgādināts, kā nomira viņa otrs dvīnis.

Kāds dvīnis, redzējis sava brāļa operāciju, un izdzīvojis, viņš stāsta par to lūk šādi: Dakteris vienmēr izrādija lielāku interesi par manu brāli, varbūt tapēc,ka viņš bija vecākais no dvīņiem. Viņš veica manam brālim vairākas operācijas. Viņš veica mugurkaula operāciju,kuras rezultātā man brālis kļuva paralizēts. Vēlāk viņām izņēma dzimumorgānus. Pēc ceturtās operācijas es vairs savu dvīni nesatiku. Es nespēju izteikt kā es jutos, viņi atņēma visu manu ģimeni, un beigās arī manu dvīņu brāli.."

Dvīņi Aušvicas nometnē tika turēti daudz labākās barakās nekā citi ieslodzītie. Dvīņus baroja labāk un viņi tika pasargāti no gāzes kamerām. Pats zinātnieks bērnus ar sevi iepazīstināja kā 'onkulis Mengele' un deva saldumus.

Īsti nav noskaidrots cik daudz dvīņus šādā,sadistiskā veidā iznīcināja Mengele, bet saglabātie dati ziņo,ka uz Aušvicu tika aizsūtīti 3'000 dvīņi, un tikai 52 no tiem izdzīvoja..

Beidzoties 2 pasaules karam Josef Mengele izdevās izbēgt no Vācijas, viņam veicās, viņš nejauši ieguva viltotu identitāti, ko sarkanā krusta darbinieki izsniedza bēgļiem. No sākuma viņš aizbēga uz Argentīnu, pēc tam uz Brazīliju. Līdz beidzot Brazīlijā, viņam izdevās turpināt savus eksperimentus, bet,protams, ne tik lielā daudzumā. Kādā mazā pilsētiņā tika atklāts neizprotams fakts, katrai piektajai pilsētiņas sievietei piedzima dvīņi, blondi ar zilām acīm ( ja kāds nezin, tieši šadi kritēriji,bija nepieciešami lai piedarētu Augstākajai rasei, ko vēlējās izveidot Vācijā).
Iedzīvotāji apgalvoja, ka Mengele, slēpjoties zem cita vārda regulāri viesojās pilsētiņā,lai sievietēm palīdzētu kļūt stāvoklī, un piedāvāja neredzētas zāles. Iespējam šis notikums Brazīlijā daļēji pipildīja Mengele sapni, par augstāko rasu,un dvīņiem.

Reklāma
Reklāma
255 3 48 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 48

0/2000

ja jau viņus labi baroja tad kpc 4. bildē ????

3 1 atbildēt

atbildot uz gangsteris komentāru " filma grey zone ari var vinu redzet " esmu redzējusi šo filmu, bet viņu kaut kā nemanīju, būs jānoskatās vēlreiz

2 0 atbildēt

atbildot uz Gandonijs komentāru " neticu,ka viss tur tik traki notika! drīzāk ... " Bet ir arī tik pat liela iespēja, ka notika. Viņiem bija pieejami cilvēki pētījumiem, kuri skaitījās zemākā rase un tāpat bija nolemti nāvei. Tas jau vien bija pamudinājums, lai veiktu visādus dīvainus ekspierimentus. Turklāt, tamlīdzīgas lietas ir darītas visā pasaulē, var minēt kaut vai ASV mēģinājumus ar narkotikām panākt prāta kontroli un tamlīdzīgi. 

2 0 atbildēt

atbildot uz omiite komentāru " Daudziem no jums nepiekrītu. Jāatzīst gan, ka... " Es kaut kā ļoti apšaubu, ka tu ar smaidu uz sejas vēl atbalstītu šādus eksperimentus, kad pati kļūtu par izmēģinājuma trusīti kādam psihopātam ar skalpeli... =/ Protams, vajag tiekties pēc augstākas saprašanas utt., bet ir vairums daudz pieņemamāku veidu, kā sasniegt savus mērķus, savukārt jebkas, kas saistīts ar nežēlīgu, bez*cionālu, slepkavību vai pari nodarījumu personīgo ambīciju labā, kopumā var radīt tikai un vienīgi degresu.

2 0 atbildēt

atbildot uz Fliperiso komentāru " Ja nebutu sakuma pieminets,kura filma gaja ru... " he, nu tikai nepārproti, tā nav nekāda vēsturiskā vai tjipa tavo, tikai filmas galvenā doma ir saistīta ar šo .

2 0 atbildēt

Drausmīgi.

2 0 atbildēt

Nacistiem gan slima ideoloģija par augstāko rasi.... Tas tik pierāda ka Hitleram un viņa sekotājiem bija smagas psiholoģiskas problēmas.

2 1 atbildēt

2. bilde jau ir nāves enģeļi

1 0 atbildēt

4. emotion emotion

1 0 atbildēt

Iesaku izlasīt grāmatu "Aušvica"

1 0 atbildēt

"Kādā mazā pilsētiņā tika atklāts neizprotams fakts, katrai piektajai pilsētiņas sievietei piedzima dvīņi, blondi ar zilām acīm..." - šitais izklausās pēc bullshit.

2 1 atbildēt

nu ,bet blondi cilvēki ar zilām acīm arī ir viskaistākie.

2 1 atbildēt

Tā tik bija štele :D:D:D

2 1 atbildēt

Interesanti, bet tas nekaadi neattaisno "dakteri"  Mengeli... 

2 1 atbildēt

vienkārši traģiski :/

1 0 atbildēt

Varu teikt to, ka tas ir diezgan slimi. Nu, bija, precīzāk. khm. Kāds labums no tā, ka pa puspasauli sarodas zilacaini dvīņi? O_o

1 0 atbildēt

Pirmkārt, neesmu "pati", bet gan "pats".

Otrkārt, saprotams, ka dzīvs es negribētu piedzīvot, ka ar mani eksperimentē, bet beigts, nu es pat būtu gandarīts, ja zinātu, ka tas kādu labumu dos.

Kā jau teicu, tas ir necilvēciski un šauminoši, nu nežēlīgi, bet jāsaprot, ka visā vēsturē nav atklājumu, kas nebūtu izdevušies bez upuriem, mazāk vai vairāk.

1 1 atbildēt

ļoti labs raksts

0 0 atbildēt

atbildot uz omiite komentāru " Tava un cilvēces lielākā kļūda, ketricent, sa... " Viennozīmīgi no savām un citu kļūdām ir jāmācās un vēsture ir jāzina, bet tas ko es gribēju uzsvērt ar savu sakāmo bija tas, ka bieži vien cilvēki attaisno savas ļaunās darbības ar to, ka, redz, "tā pirms manis ir darījuši daudzi, tas ir cilveku dabā, tā ka tas ir pieņemami". Piedod, bet šādi attaisnojumi nekam neder...

0 0 atbildēt

Tava un cilvēces lielākā kļūda, ketricent, sakot "Kas noticis vēsturē, lai tur arī paliek"

Tu maz aptver, kur mūsu cilvēki tagad "atrastos" (netiešā nozīmē!), ja mēs prastu mācīties no savām kļūdām, un es nerunāju par to, ko mēs izdarījām vakar, lai gan pat no tā mēs neprotam mācīties, bet gan par kļūdām ko pieļāvuši mūsu vec' un vecvectēvi. utt.

Vēsturē slēpjas visi noslēpumi, un, ja mēs prastu mācīties, tad šodien, iespējams, mums nevajadzētu tādas, taviem vārdiem - negatīvas un destruktīvas darbības jāveic.

Vienkārši jāpiekrīt arī supercilvekam...

Zinu, ka tas nav pareizi, eksperimentēt ar cilvēkiem, bet ar laiku tas mums visiem atmaksātos. Tikai pateicoties tiem, kas pārkāpj likumus (ne jau visos gadījumos), iespējams reiz pienāks diena, kad mūsdienu cilvēks pratīs dzīvot saticībā.

Pastudē vairāk vēsturi. Iespējams tu atradīsi kādu tiešu piemēru, kur šāds gadījums jau ir aprakstīts, saprotot, ka šodiena nav tā labākā, bet varētu būt.

0 0 atbildēt
« 1  2  3 »