local-stats-pixel fb-conv-api

Diskusējam jautājums,...35

46 6

Nezinu kāda jums citiem attieksme pret kristiešiem un kristietību..,, bet man tā ir tuva tēma, un tāpēc ka jauniņā nolēmu ko nopietnaaku uzrakstiit...

Pati rakstīju ZPD par kristietību, un nolēmu padalīties arī ar jums :)

 

Kristietība-Tā monoteiska ir reliģija, kas balstās uz Jēzus Kristus dzīvi un mācību, kāda tā ir aprakstīta Bībelē.

 

Bībelē teikts, ka kristieši tic uz Jēzu Kristu, ka tas ir Dieva dēls un viņš mira par mūsu grēkiem, lai cilvēkiem būtu tāda iespēja, ka caur viņu nāks piedošana.

Es Bībelē atrada pamatojumu, kam tic kristieši- Pāvila 1. vēstulē Korintiešiem 15:1-4 ir teikts: „Brāļi, es jums atgādinu evaņģēliju, ko jums jau esmu pasludinājis, ko jūs esat dabūjuši un kurā jūs arī stāvat, kas jums arī dod pestīšanu, ja jūs to paturat tādā veidā, kā es jums to pasludināju; citādi jūs būtu velti kļuvuši ticīgi. Jo es jums vispirms esmu mācījis, ko es pats saņēmu, ka Kristus ir miris par mūsu grēkiem pēc rakstiem un ka Viņš aprakts un trešajā dienā augšāmcēlies pēc rakstiem’’.

Es jums varētu rakstītt un rakstiit kapēc es ticu, kas uz to mani mudināja un kapēc man tas ir svarīgi,, bet varu teikt vienu , ka šai krīzes laikā kad cilvēkiem zem kājām zūd pamats, viņi atgriezas pie garīgām vērtībām un veido attiecības ar Dievu, rodot viņā mieru.

kā piemēru varu minēt, ka pirms darba aizstāvēšanas bija uztraukums, kā kāds sāka runāt par aizstāvēšanu vai prezentācija jau gatava vēderā viss sagriezās un kļuva slikti,, bet pēdējā vakarā pirms aizstāvēšanas gāju gulēt un lūdzu Dievu,, un varu teikt, ka šodien pamodos bez stresa un miera pilna,, un ZPD man likas ka aizstāvēju labi :))

šo darbu pievienoju pie aktuāli sadaļas, jo mūsdienās ticība ir aktuāla, un nav tā ka mēs esam kristieši super svētie un pareizie,, bet vnk. mēs apzinamies ka esam grēcinieki,..

 

 

 

 

MMonoteisms- Ir uzskats, ka eksistē viens un tikai viens vienīgs dievs.

 

46 6 35 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://savs ZPD darbs
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 35

0/2000

Pasaulē ir divas lietas par kurām diskutēt un strīdēties ir pilnīgi bezjēdzīgi un nevajadzīgi. Viena no tām ir politika un otra ir reliģija.

5 0 atbildēt

Magone007... tavs dziljais miers pec dieva palugshanas zpd darba aizstavesanas laika ir tiri psihologisks fenomens, un tas neko nepierada ka ir dievs.... ir vnk patikamaak ja tu zini ka kads tevi dzird un par tevim rupejas...dievs ir liidziigs iedomu draugam kurs tev vienmer ir lidzas un kuram var uzticet visu, tadel ari klust vieglak parunajoties ar dievinju un ari uztraukumus ir vieglak pardzivot. Man tiešam būtu vēl daudz ko teikt bet stridi par religiju ir tas patc kas cinja ar vejdzirnavam, lai ari cik daudz pieradijumus liktu prieksha tie ne suda nelidz. Man piem. viena tante ir dikti religioza visu muzhu gajusi baznica lugusi dievu ieverojusi visus baznicas svetku dienas, bet kad es paprasiju kadel tu tam tici... vinja teica ka baznica saka ka ir jatic un ja neticesi tad tas ir greks un greks ir celjsh uz elli. Te man tiesham smiekli sanaca :D var teikt ka vinja tic tikai tadelj ka bistas no dieva dusmibas jo labais dievinsh var vinju iemest cepeshkrasnii... bet padoma ka tu pac justos ja tewi baznica garigi varotu araa 80 gadus katru svetdienu pec kartas ... taa bazniica vnk vinjai izpoteja smadzenes!! un vinja izliekas baigi svetaa lai gan tas svetums aprobezhojas tikai visu kas saistits ar baznicu, jo esmu bijis pie vinjas un vinjai ir paris kazlopinju un vistinju un sunishu bet kaa vinja pret vinjiem attiecaas ..taa itkaa tie butu kkaadi darzenji , piem. kazas nav redzejushas dienas gaismu vairakus gadus piesieti pie isas kjediites un eed ljoti shvaku zaaliti ... man vinju bija tik zhel kad es teicu lai vinja labaak nokauj vinjas nekaa turpina taa mociit vai pardod un es palidzeshu bet vinja kategoriski nee un taa pat tie sunishi kas vinjai ir piesieti pie kjedes ed kadas samazgas, visadas slimibas vinjiem metas klaat, tad es vinjai teicu vai tad dzivniekiem arii naw dveseles uz ko vinja atbildeja ka nea, neesot un tadelj var iztureties pret viniem ka kaju pamesliem, es pie vinjas vairak arii nebraucu, jo uzskatu ka vinja ir slikts cilveks .. liidz ar to secinajums ir tads ka ja tu ej baznica vai esi kristietis nenozime ka tu esi kkaa labaak, lai gan daudzi taa domaa (ar kuriem man ir naacies saskarties, un man ir ljoti daudz nacies)

baigi garsh komentars sanaca :D  bet gribejas tomer pateikt kko bishkji 

5 0 atbildēt

so sad ka bībeli ir sarakstijuši ~40 cilvēku, un reliģija kādreiz bij totāla naudas vārīšana. tgd reti kurš jaunietis iet uz baznīcu katru svēdienu. pārsvarā tikai veci cilvēki.

4 0 atbildēt

Reliģija ir ilūzija paslēpta skaistā iepakojumā. Galvenokārt to attiecinu pret modernajām reliģijām, kurās iekļaujas gan kristietība, gan islāms un citas.

Dieva eksistence ir atkarīga no tā kā mēs šo konceptu uztveram. Reliģija tika izveidota un balstās uz cilvēka labajām asociācjām ko tā reprezentē, bet tajā pašā laikā veidojot vienotu ideoloģiju, kas gribot negribot ir izmantota dažādu mērķu piepildīšanai. Bet tas arī nenozīmē, ka tā vienmēr balstās uz aprēķinu, jo reliģiozajiem cilvēkiem vienmēr būs kās personģs iemesls, kurš tos inicaētu uz ticību šai noteiktajai uzskatu sistēmai. Tā ir sistēma, kas veidojusies gadsimtu laikā.

Bet tas nenozīmē ka cilvēkam tādēļ būtu pareizi dzīvot bez morāles, kautgan tajā pašā brīdī jāatzīst ka labo un ļauno katrs uztver induviduāli un subjektīvi.

3 0 atbildēt

atbildot uz Garfield komentāru " Pasaulē ir divas lietas par kurām diskutēt un... " Manas domas! Vispārībā strīdoties par jebko mēs zaudējam daļu savas dzīves. Tā laikā, kamēr strīdās par lietām, kur pašiem nav ne jausmas, kas tas ir - var darīt daudz citu patīkamu lietu, jeb dzīvot pa īstam.

2 0 atbildēt

Aj cik stulba patiesībā ir visa šī padarīšana. :)

2 0 atbildēt

Kas vienam der, tas otram neder.

2 0 atbildēt

atbildot uz magone007 komentāru " tas pierāda to tikai ka tev ir slikta piere... " Tev taisniba ka cilveki ir atshkjirigi, bet es esmu daudz cilvekiem prashnjajis (itsevishkji vecus) kapeec vinji iet uz dievnamu un beigas nonakam pie taa ka vinjiem baill no elles ( kaa jau visiem veciem cilvekiem, ar vienu kaaju kapaa un muzha beigas jasak pieliist dievinjam, ) un lielako ties daudzi veci (un arii jaunaki) cilveki nevar normali atbildet uz jautajumu'' Kādēļ tu domā ka tava reliģija ir tā patiesā?'' jo katrs doma ka ta religija kura vinsh ir ir iistaa (ak kaada laime :D ) Daudzos gadījumos pie vainas ir vecaku religijas uzspiesana berniem, kuriem vnk liek iet tadelj ka vecaki iet un taa tas turpinaas entos gadus. Tāpat  religija ir milzigs socialais tiikls kursh vieno cilvekus, jo tew tur ir draugi un pazinjas. Padomajiet kadeļ bazniceni viens otru sauc par braliem un masaam vai masa kristu, bralis kristu, tas rada tadu kopiguma un piederibas izjutu un atkal tas viss saistits ar psihologjiju.... es patc esmu bijis vairakos svetceljojumos ( 3 ja nemaldos) un interesantaaakais ir tas ta liels akcents tiek likts uz muuziku ( ja juus zinatu cik skaitas dziesmas tur skan, kur tiesham cilveks dazhbriid var zaudet praata sajegu) Manuprat cilveki jauc religiskas jutas ar vnk super forshu muziiku, tur nav nekaa pardabiska visiem cilvekiem patik muziika un baznica to izmanto lai pievilktu cilvekus ( itsevishkji jaunieshus) Daudzi jau taa pat naak tikai lai paklausitos skaistas dziesminjas ko speelee svetdienaas ( lidzigi ka uz koncertu) un  tad vinji saka ''Es sajutu ka jeeesus man pieskaraas, jeeesus ir tik labs :) :) '' aaaaaapniik raxtiit labs i beigshu ar ( taa pat neviens garos komentarus nelasa :D ) puknts un Āmen!

2 0 atbildēt

Par ko mums jādiskutē?

1 0 atbildēt

atbildot uz revibox komentāru " Manas domas! Vispārībā strīdoties par jebko... " emotion

1 0 atbildēt

vēsturisks popkultūras novirziens,ja tā var izteikties

3 2 atbildēt

atbildot uz jariks1 komentāru "EM>atbildot uz magone007 komentāru " tas pierād... "

Ja Tev palaimēsies nodzīvot līdz sirmam vecumam, tad tas būs tikai racionāli, ja Tu arī mēģināsi nosegt visus galus un sāksi pielūgt dievu. Tu jau varēsi tikai iegūt, jo beigās zaudēt varēsi visu.

Jauniešiem atkal visa šī padarīšana ir pārāk nepopulāra mūsdienās.  

1 0 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " tieši tā, man jau uz skolu arī atnāca pāris t... " Visvairāk man kaitina, ka Dievu sauc par dieviņu.. grrr

Un bībeli ir sarakstījuši Dieva iedvesmoti cilvēki, piemēram, Pāvils, Lūkas utt., un naudas vācēji kristieši, kurus nemaz par īstiem kristiešiem nevarēja saukt, bija tanī laikā, kad bija Luters. Katoļi baznīca ievāca nodevas, un ar to pasakot cilvēkam, ka viņa grēki ir piedoti, vot tas gan bija ļoti sūdīgi, jo tādējādi tika radīts slikt priekšstats par kristiešiem vai kristietību kā tādu.   

1 0 atbildēt

atbildot uz jariks1 komentāru " Magone007... tavs dziljais miers pec dieva pa... " tas pierāda to tikai ka tev ir slikta pieredze, un visi jau nau vienaadi....

izsteniiba man vienalga ka mani noliekat, jo tas mani neskar....

es zinu kas esmu un neviens man smadzenes nav skalojis.. :D

1 0 atbildēt

atbildot uz Billy komentāru " Visvairāk man kaitina, ka Dievu sauc par diev... " Gribi teikt, ka Bībeli sarakstījuši Dieva iedvesmoti cilvēki? Kā var iedvesmoties no tā, ko tu neesi ne pazinis, ne vispār redzējis vai dzirdējis? Drīzāk jau Kristus iedvesmoti cilvēki. Bet es šajā tēmā palikšu neitrāls, jo es nevaru teikt, ka Dievs pastāv un nevaru teikt, ka nepastāv. No loģikas un zinātnes viedokļa jau sanāk, ka nepastāv, bet tomēr ir daudz cilvēku, kuriem lūgšanas ir palīdzējušas šķietami bezcerīgās situācijās un kuru dzīves ir pozitīvi mainijušās kopš pievēršanās kristietībai. Pašam man nav nācies izjust nekādus brīnumus. Tā ka nevaru ne teikt, ka pastāv, ne teikt, ka nepastāv...

1 0 atbildēt

ieliku Tev mīnusu

priecājies, bērns.

1 0 atbildēt

Jes! Hā hā un kur tagad ir jūsu iedomu tēls?

0 0 atbildēt

atbildot uz jariks1 komentāru "EM>atbildot uz Kļavas lapa komentāru " Ja Tev p... "  es runāju par sirmgalvjiem, kuri mirstot var tikai zaudēt, viņi nodrošinās. Es viņus par to nevainoju.

0 0 atbildēt

atbildot uz niks komentāru "EM>atbildot uz Kļavas lapa komentāru " Par diev... "  kurā vietā tad es lamājos, bērniņ?

0 0 atbildēt

pfffff :D

2 2 atbildēt