local-stats-pixel fb-conv-api

Der zināt...:)2

10 0

 

Lai gan reizēm ar atvainošanos nepietiek, lai saņemtu piedošanu, savas iespējas iespējams palielināt, savu "piedod" sakot adresātam labajā ausī.
Kā atklājuši spāņu zinātnieki, dusmu brīdī labā auss ir daudz jutīgāka uz skaņu, nekā kreisā. Šis atklājums radījis teoriju, ka vainīgais var vairāk cerēt uz piedošanu, izsakot atvainošanās vārdus labajā ausī.
Pie šāda secinājuma nonākusi Valensijas universitātes pētnieku komanda, veicot eksperimentu ar 30 jauniem dusmīgiem vīriešiem. Katram dalībniekam tika iedota mapīte ar naidīgiem apgalvojumiem, lai viņus sadusmotu, bet tikmēr zinātnieki sekoja viņu sirdsdarbības ātrumam, asinsspiedienam un testosterona līmenim. Kā novēroja zinātnieki, dusmu brīdī dalībnieku labā auss kļuva daudz jutīgāka pret skaņu. Kreisās auss jutīgums nekādas izmaiņas nepiedzīvoja, liecina žurnālā "Hormones and Behaviour" publicētais pētījums.
Pētnieki uzskata, ka tas notiek tāpēc, ka kreisā smadzeņu puslode apstrādā skaņu, ko uztver labā auss. Ja kreisā smadzeņu pusslodze dusmu dēļ ir aktivizēta, skaņa, kas nāk no labās puses, tiek uztverta daudz labāk.
Arī iepriekšējie pētījumi ir apliecinājuši, ka, vēloties kādu pārliecināt, nepieciešams runāt adresāta labajā ausī.

10 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Ja kreisā smadzeņu pusslodze dusmu dēļ.....

iemacieties tak rakstīt taurenīts

0 0 atbildēt

Turpmāk algas pielikumu priekšniekam lūgšu pie labās auss.Varbūt veiksies labāk.

0 0 atbildēt