local-stats-pixel fb-conv-api

Bez Noteiktas Dzīves Vietas17

18 1
Viena no visneaizsargātākajām iedzīvotāju grupām, kuras rašanās ir saistīta ar straujo ekonomisko pārmaiņu radītajām sekām, ir bezpajumtnieki.
Bezpajumtnieki. «Bomži». Nabagi. Viņi ir visur – autoostā, dzelzceļa stacijā, uz ielas. Reizēm mēs viņus redzam, citreiz mēģinām neievērot, tomēr no viņiem aizbēgt nevar. Kā maize, kā lietus, kā jebkas – viņi vienkārši ir.
Redzot uz ielas pakritušu cilvēku, katrs var reālā situācijā pārliecināties par savu attieksmi pret nelaimē nonākušo. Attieksme ir dažāda. Dažs nolemj, ka uz ielas nav vienīgais, gan jau kāds rīkosies, ņemot vērā, ka vairumā gadījumu gulošais ir alkohola reibumā. Cits, biežāk cita, novērtē savas nelielās iespējas gulošo pacelt un dabūt pie saprašanas, tādēļ paiet garām, gan atskatoties — varbūt cilvēks tomēr pats būs piecēlies un sirdsapziņa būs mierīga (katrs tomēr jūtas vairāk vai mazāk atbildīgs).
Kā galvenais bezpajumtnieku problēmas cēlonis minams dzīvesvietu trūkums par katram pieejamām izmaksām. Uz pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā rindā jāgaida gadiem. Tādēļ daļai patversmju iemītnieku - pensionāriem, cilvēkiem ar invaliditāti un ģimenēm ar bērniem - nākas tur uzturēties ilgstoši (pusgadu un pat ilgāk), lai gan pēc noteikumiem patversmē var palikt tikai līdz diviem mēnešiem.
Uz bezpajumtnieku vērsto pasākumu plānošanu sarežģī apstāklis, ka nav precīzi konstatējams šo personu skaits. Ir pieejami tikai pašvaldību dati par tiem bezpajumtniekiem, kas meklējuši bezpajumtnieku patversmju pakalpojumus. 2003.gada laikā šos pakalpojumus izmantojuši 2123 bezpajumtnieki, lielākā daļa no tiem Rīgā - 1343, kas ir ievērojami vairāk kā 2002.gadā - 1552, Rīgā - 932.Augstākā bezpajumtnieku koncentrācija varētu tikt novērota Rīgā. Precīzu to skaitu nav iespējams noteikt, jo diezgan daudzus šāds dzīvesveids apmierina un viņi nemeklē palīdzību. Rīgas domei viena bezpajumtnieka uzturēšanas izdevumi patversmē veido vidēji 3 latus dienā.
18 1 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000
Pārāk jau nu vienpusīgs skats uz šo jautājumu. Ne visi ir bomži neveiksmīgu apstākļu dēļ. Ir tāda cilvēku šķira - bomži pēc aicinājuma, kuru vienīgā bēda ir kā no rīta uzlāpīties un vakarā atkal tikt pillā. Nu, bet kā jau minēju, tā ir tikai kāda bomžu daļa.
2 0 atbildēt
Nu kādēļ tajā video visi ir nēģeri... Tik nemeģiniet iestāstīt ka pie visa vainīga diskriminācija.
1 0 atbildēt
Piekrītu Heresiarh. + ne visi, kas rakājas pa miskastēm ir bomži. Piemēram manā pusē ir viens večuks, kas tur meklē žurnālus par dārzkopību, jo nav naudiņas par ko pašam nopirkt.
1 0 atbildēt
fujak, uz nopietnām tēmām esi pārgājis? ;)
0 0 atbildēt
astotā bilde tiešām aizķēra =/ emotion
0 0 atbildēt
bubble jā tam piekrītu, es vairāk domāju, kāds ir viņu morālais stāvoklis, kā ir kad lielākā dirsā jau vairs gandrīz nevar būt?! Benz tur jau iet dzīvnieciskie instinkti, izdzīvot.
0 0 atbildēt
fujaks, man ar šad tad paliek žēl, bet tad kkā pāriet. arī bezizejā ir izeja. un ne jau obligāti vnmēr tāda.
0 0 atbildēt
Nejau pa velti tas ta ir....
0 0 atbildēt
bubble vnk šodien redzēju vienu uz ielas salstam, biš skumīgi palika :(
0 0 atbildēt
Vot vot, ir jau dažādi bezpajumtnieki, var pat iedalīt dažādas grupas.
0 0 atbildēt
Heresiarh Piekrītu tev par to dzeršanu. Bet nu stāsti kā viņi nokļūst uz ielas ir dažādi, tikai beigas visiem vienādas. Pretspars Man kaimiņš, arī vecs, stiepj no misenēm visu kas deg, lai var kurināt.
0 0 atbildēt
skabi...
0 0 atbildēt
0 0 atbildēt
Žurnālus par dārzkopību? Nu jā...Ir sava specifikācija. Nez kas būtu ja tam večukam interesētu lidmašīnu uzbūve? emotion
0 1 atbildēt
Zheel tos cilveekus , katru dienu vinjus varu redzeet , ejot caur vecriigu , un es nesaprotu , kaa vinji var iztureet to nabadziibu , netiiriibu un drausmiigo aukstumu , un vienkaarshi nepadariit sev galu
0 1 atbildēt
Nav jau zhel kko iemest taja cepurite ...
0 1 atbildēt
Heresiarh nav pie visa vainīga diskrimninācija, bet vai tu zini cik tā ir liela citās valstīs?!
0 1 atbildēt