local-stats-pixel fb-conv-api

Bagātākais cilvēks pasaulē būtu izglābis mūs no krīz5

Banku „Lehman Brothers” varēja glābt, līdz ar to izvairoties no pasaules ekonomiskās krīzes.

Viens no bagātākajiem cilvēkiem pasaulē, ASV miljardieris Vorens Bafets intervijā telekanālām CNBS pastāstīja, ka pirms gada britu banka „Barclays” lūgusi viņam palīdzību amerikāņu investīciju bankas „Lehman Brothers” iegādē. Vienīgais nosacījums, lai Lielbritānija atļautu pārņemt līdz bankrota slieksnim novesto banku, bija tāds, ka Bafetam jāapdrošina „Lehman Brothers” aktīvi. Bafets būtu varējis izglābt „Lehman Brothers”, ja prastu izmantot balss pastu, bet viņš, kā ierasts, palūdza, lai darījuma nosacījumus atsūta pa faksu.

Lūdza nosūtīt pa faksu
„Barclays” vadītājs Bobs Daimonds un investīciju baņķieris Maikls Kleins izskaidroja man darījuma būtību, taču es uzreiz visu nespēju aptvert, tāpēc lūdzu, lai viņi man atsūta uz viesnīcu faksu. Man vajadzēja iet uz pasākumu, kuram būtu jābeidzas pusnaktī… „Barclays” pārstāvji sāka izskaidrot detaļas, bet tā kā tas bija sarežģīts darījums, es uzreiz līdz galam visu nesapratu, bet lejā mani jau gaidīja cilvēki. Atgriezos viesnīcā ap pusnakti, bet faksa nebija,” skaidroja Bafets. Tikai pēc desmit mēnešiem Bafets ar meitas Sjūzenas palīdzību atklāja, ka informāciju par „Lehman Brothers” bankas direktors Bobs Daimonds viņam atsūtījis uz mobilo tālruni ar balss pasta starpniecību. Virkne ASV ekspertu Bafeta atzīšanos nodēvējuši par „muļķīgu taisnošanos”, uzskatot, ka miljardieris nevēlējās stāties ceļā ASV finanšu ministram Henrijam Polsonam un Džordža Buša radiniekam Džordžam Vokeram. 2008. gada sākumā „Lehman Brothers” valdes priekšsēdētājs Ričards Falds piedāvāja apvienošanos „Bank of America” prezidentam Kenam Luisam. Par starpnieku tika izvēlēts tieši Džordžs Vokers, „Lehman Brothers” izpildkomitejas loceklis. Vokers apgalvoja, ka viņam esot tieši sakari ar Balto namu un pat ar savu radinieku tolaik ASV prezidentu Džordžu Bušu jaunāko. Viņiem ir kopīgs vectēvs - investīciju finansists Džordžs Herberts Vokers. Pārrunās iesaistījās finanšu ministrs Polsons un Timotijs Gaitners, kurš tobrīd vadīja Ņujorkas Federālo rezervju banku (Obamas administrācijā viņu iecēla par finanšu ministru). Gaitners bija apsolījis „Lehman Brothers” atrast citus pircējus viņu aktīviem. 2008. gada oktobrī Kongresa pārstāvju palātas loceklis demokrāts Henrijs Baksmans publicēja 24 lappuses ar „Lehman Brothers” vadītāju iekšējo saraksti, kas parādīja, ka bankas vadītāji ar savu rīcību panāca Lehman Brothers un visas ekonomikas krahu.
Bafets precējies ar latvieti
Pirms vairākiem gadiem Bafets savā 76.dzimšanas dienā apprecēja latviešu izcelsmes ilggadējo partneri, kādreizējo oficianti Astrīdu Menksu. Pāri 15 minūtes ilgajā ceremonijā, kas notikusi Bafeta meitas Sjūzenas mājās Nebraskas štata Daglasas apgabalā, salaulāja vietējā tiesnese.
Šīs bija Bafeta otrās laulības. Iepriekšējo reizi Bafets salaulājās 1952.gadā ar Sjūzenu Tompsoni, un abiem ir trīs bērni. 1977.gadā Sjūzena pārcēlās uz dzīvi Sanfrancisko, bet abi vēl aizvien nebija šķīruši laulību, kad viņa 2004.gada jūlijā mira ar insultu.
Rodžera Lovensteina 1995.gadā publicētajā grāmatā "Bafets: Amerikāņu kapitālista veidošanās" ("Buffett: The Making of an American Capitalist") teikts, ka 1978.gadā Sjūzena iepazīstinājusi savu vīru ar Astrīdu, kas tobrīd strādājusi par viesmīli kafejnīcā Omahas pilsētā. Astrīda visbiežāk tiek raksturota ar vārdu "izdzīvotāja", teikts grāmatā. "Asprātīga un dzīves pieredzējusi viņa bija antikvariātu un lēto cenu veikalu pastāvīga apmeklētāja un neapšaubāmi spēja izskatīties satriecoši pat valkātās skrandās," raksta Lovensteins. Viņš norāda, ka Astrīda un Bafets raksturu ziņā esot ļoti piemēroti viens otram. Menksa ir atzinusi, ka Bafets esot visbrīnišķīgākais vīrietis, ar ko dzīvot kopā.


normali vai ne ? emotion
9 1 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
kas buutu ja buutu! Es varbut ari butu izglabis - bet aizmirsu epastu parbaudiit un nu vo kur esam tagad!
4 0 atbildēt
interneta visu var atrast emotion
2 0 atbildēt
Tici tālāk internetam un visiem bullshitiem kas tur rakstits!:)
2 1 atbildēt
Gadas...
1 0 atbildēt
Astriida jau sen par taadu latviju ir aizmirsusi, dziivojot asv kopaa ar miljardieri, man pat prataa neienaaktu iedomaaties par sen izlaupiito latviju :D
5 10 atbildēt