local-stats-pixel fb-conv-api

Autobusi Londonā sludina, ka Dieva nav33

31 2
Lielbritānijā sākta ateistu reklāmas kampaņa, kuras ietvaros uz aptuveni 800 autobusiem izvietotu uzraksti, ka Dieva nav.

Londonā kursēs 200 šādi autobusi, bet vēl 600 visā Lielbritānijā. Kampaņas reklāmas plakāti būs izlīmēti arī Londonas metro sistēmā.

«Dieva, visdrīzāk, nav. Beidz uztraukties un izbaudi dzīvi,» teikts humānistu reklāmās.

Par reklāmas kampaņu samaksāts vairāk nekā 140 000 sterliņu mārciņu (106 260 latu), ko Britu humānistu apvienībai īpaši kampaņai saziedojuši brīvprātīgie.

Idejas autore ir britu komiķe Ariane Šerina, kuru nokaitinājušas uz Londonas autobusiem redzamās kristīgās reklāmas ar interneta vietnēm, kurās brīdināts, ka cilvēkus, kas noraida Dievu, sagaida mūžīgas mokas ellē.

Šerina aizsāka kampaņu, aicinot brīvprātīgos ziedot piecas sterliņu mārciņas. Viņas kampaņa piesaistīja Britu humānistu apvienības un prominentā ateista profesora Ričarda Dokinsa uzmanību.

«Reliģija ir pieradusi parazitēt uz masām. Tas ļaudīm liks padomāt,» sacīja Dokinss, kurš kampaņai ziedojis 5500 sterliņu mārciņu (4174 latu).

«Tu mūžību gaidi ateistu autobusu un tad uzreiz atbrauc 800. Es ceru, ka tas padarīs gaišāku cilvēku dienu un liks viņiem pasmaidīt ceļā uz darbu,» sacīja Šerina.

«Es esmu ļoti priecīga, ka mēs dzīvojam valstī, kur cilvēki var brīvi ticēt, kam vien viņi vēlas.«

No nākamās pirmdienas Londonas metro stacijās parādīsies plakāti ar dažādu personu, kā zinātnieka Alberta Einšteina, rakstnieka Duglasa Adamsa un aktrises Ketrīnes Hepbērnas izteikumiem par Dievu un ticību.

Saskaņā ar Britu humānistu apvienības aprēķiniem, aptuveni 30-40% britu ir neticīgie, bet jauniešu vidū ateistu skaits ir pat lielāks - ap 60-65%. NU KĀ TAD TUR ĪSTI IR AR TO DIEVU? IR/NAV? KĀPĒC? emotion

31 2 33 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 33

0/2000
Nu man jau liekas ka nav! Vismaz es vinjam neticu!
4 2 atbildēt
es esmu par uzrakstiem ta ticiba ir pilnigs buļļa sūds ! kads ticīgais pastāstat kaut ko tādu lai arī kads normāls cilvēks varētu pateikt .....varbūt tomēr...
2 1 atbildēt
palīdzību pēc dieva meklē tie kuri neprot sev palīdzēt!!! Cilvēku *cionālā un psiholoģiskā inteliģence ir ļoti zema un viņiem vajag palīdzību un to viņi cenšas atrast dievā! Tikai katrs pats spēj sev palīdzēt, problēmu atrisinājumu meklēt kādā citā nav pareizi!! Es nezinu nevienu loģiski, racionāli domājošu cilvēku, kurš ir atbildīgs par savu dzīvi, kurš ticētu tādām pasakām kā dievs! Kā jau iepriekš esmu teicis, reliģija sašķel mūsu sabiedrību, kristietībai vien ir 34 000 apakšgrupas nesakitot pārējās reliģijas! Katrs tic savādāk un savam dieva, tas rada sašķelšanos un konfliktus, nevis mieru!
2 1 atbildēt
2 1 atbildēt
NAV !!! Esmu gatavs noziedot kādu latiņu, lai Latvijā uz autobusiem būtu tamlīdzīgi uzraksti. :)
3 2 atbildēt
hah.. ticīgajiem britiem izdegs acis! lasot šādus plakātus :D
2 1 atbildēt
Nav jau arii!
1 1 atbildēt
Paraziits komentārs 2009-01-07 19:15:49 aveniit - you made my day :DDD emotion emotion ko var paardziivot, vai nav vienalga, ko vinji anglijaa dara? P.S. es ar noziedotu kaadu latinju par shaadiem uzrakstiem emotion
2 2 atbildēt
īstenībā gudri. :)
2 2 atbildēt
ir nau kaada skirba? ak DIEVS kaapeec saka emotion
0 1 atbildēt
piekriitu idejas autorei!malace!
0 1 atbildēt
stulbi. tas ir viss kas sakaams
2 4 atbildēt
Zinātne tā pat kā reliģija ir ideoloģijas! Tikai zinātne balstās uz faktiem, pētijumiem, loģikas, kas attīsta un rada kaut ko jaunu, kas palīdz mums dzīvot vieglāk! Tas ka reliģija ir bremzējošs efekts, tas ir fakts! Reliģija nekādi nav saistāma ar loģiku, tas ir izdomājums, kas tura ciet un neļauj attīstīties zinātnei! Es izvēlos ticēt zinātnei, kura mums ir devusi visu no zīmuļa līdz kosmoskuģiem, viss kas mūsdienās atvieglo dzīvi ir tehnoloģijas!! Un ko mums ir devusi reliģija? karu, iznīcību, sašķelšanos un šīs lietas mums neļauj attīstīties uz priekšu, reliģija ir primitīva, novecojusi ideoloģija, kur ir domātu lai pakļautu un paverdzinātu, šis lietas nekādi neattīsta cilvēci! Tad izvēlaties, kurā pusē esat jūs?!?!?!
0 2 atbildēt