local-stats-pixel fb-conv-api

Autobusi Londonā sludina, ka Dieva nav33

31 2
Lielbritānijā sākta ateistu reklāmas kampaņa, kuras ietvaros uz aptuveni 800 autobusiem izvietotu uzraksti, ka Dieva nav.

Londonā kursēs 200 šādi autobusi, bet vēl 600 visā Lielbritānijā. Kampaņas reklāmas plakāti būs izlīmēti arī Londonas metro sistēmā.

«Dieva, visdrīzāk, nav. Beidz uztraukties un izbaudi dzīvi,» teikts humānistu reklāmās.

Par reklāmas kampaņu samaksāts vairāk nekā 140 000 sterliņu mārciņu (106 260 latu), ko Britu humānistu apvienībai īpaši kampaņai saziedojuši brīvprātīgie.

Idejas autore ir britu komiķe Ariane Šerina, kuru nokaitinājušas uz Londonas autobusiem redzamās kristīgās reklāmas ar interneta vietnēm, kurās brīdināts, ka cilvēkus, kas noraida Dievu, sagaida mūžīgas mokas ellē.

Šerina aizsāka kampaņu, aicinot brīvprātīgos ziedot piecas sterliņu mārciņas. Viņas kampaņa piesaistīja Britu humānistu apvienības un prominentā ateista profesora Ričarda Dokinsa uzmanību.

«Reliģija ir pieradusi parazitēt uz masām. Tas ļaudīm liks padomāt,» sacīja Dokinss, kurš kampaņai ziedojis 5500 sterliņu mārciņu (4174 latu).

«Tu mūžību gaidi ateistu autobusu un tad uzreiz atbrauc 800. Es ceru, ka tas padarīs gaišāku cilvēku dienu un liks viņiem pasmaidīt ceļā uz darbu,» sacīja Šerina.

«Es esmu ļoti priecīga, ka mēs dzīvojam valstī, kur cilvēki var brīvi ticēt, kam vien viņi vēlas.«

No nākamās pirmdienas Londonas metro stacijās parādīsies plakāti ar dažādu personu, kā zinātnieka Alberta Einšteina, rakstnieka Duglasa Adamsa un aktrises Ketrīnes Hepbērnas izteikumiem par Dievu un ticību.

Saskaņā ar Britu humānistu apvienības aprēķiniem, aptuveni 30-40% britu ir neticīgie, bet jauniešu vidū ateistu skaits ir pat lielāks - ap 60-65%. NU KĀ TAD TUR ĪSTI IR AR TO DIEVU? IR/NAV? KĀPĒC? emotion

31 2 33 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 33

0/2000
domaju, ka tadam reklaamaam nevajadzeetu buut- ne tadaam kas ir par dievu, ne pret, jo katram ir sava izveele kam ticeet un kam nee , reklaamaas nekad neka laba nav - vai tas reklameetu dievu vai arii noradiitu ka dieva nav. emotion emotion emotion emotion
5 0 atbildēt
Vajadzētu tādu kampaņu Latvijā uztaisīt! Jehoviešiem uzreiz būtu pilnas bikses! xD
6 1 atbildēt
Kategoriski kaut kam neticēt ir tik pat debīli kā akli kaut kam ticēt. Ir cilvēki, kas tic, kas netic un kuriem ir vienalga. Es nevaru apgalvot, ka dieva nav (bet es neticu, ka viņš ir tāds, kādu mums cenšas rādīt). Un es smejos par tiem, kuri par vārītēm grib pierādīt, ka viņš ir. Tas ir strikti individuāls jautājums, tas, ka reliģija iziet masās un notiek vervēšana (jau no pašas bērnīnbas) tas gan ir skumji. Esmu agnostiķis, es neticu tam ko man cenšas iestāstīt, bet es neapgalvoju, ka kas tāds nevarētu pastāvēt.
4 0 atbildēt
Kā senajā anekdotē, kad Jānīts pārnācis no skolas stāsta, ka skolotāja teikusi ka nekāda Dieva nav un likusi viņiem rādīt Dievam kulaku, bet Jānīts gan nav rādījis-ja jau Dieva nav, kam tad jārāda kulaks, bet, ja ir, tad būs lielas nepatikšanas. Šinī gadījumā arī briest lielas nepatikšanas...
4 0 atbildēt
kā teica kāds cilvēks, ekonomiskā krīze ir sekas garīgajai krīzei...
4 0 atbildēt
aveniit - you made my day :DDD
4 1 atbildēt
Labs emotion emotion
3 0 atbildēt
Dievs ir !
5 2 atbildēt
Ja Dieva nav, tad kādēļ sludināt, ka nav? A ja ir, tad priekš kam iegūt vienu lieku ienaidnieku?
3 0 atbildēt
Ticībai vispār vairumā gadījumu ir bremzējošs efekts, jo balstoties uz ticību cilvēki paļaujas uz augstāku spēku, nevis uz saviem spēkiem. Tā vietā lai pilnasinīgi dzīvotu dzīvi un attīstos, balstoties uz reālām vērtībām, ticīgo vidū ir tendence stagnēt, pieņ*t lietas tādas, kādas tās ir. Konservatīvisms. Piekrītu Kļavas lapas teiktajam, ka nevar stūrgalvīgi ticēt/neticēt. Jo galu galā - nav pierādīts ka Dievs ir tāpat nav pierādīts, ka viņa nav. :) Bet neiet runa par to vai viņš ir vai nav bet gan par to, ko ticība nodara cilvēkiem. Nozīme ir tikai un vienīgi veselajam saprātam. P.S. Un tagad visi kopā vienosimies kopīgā lūgšanā :D
3 0 atbildēt
ai sviests ar tiem ticiigajiem... neatceros kur sito dzirdeeju bet iepatikaas : "kad viss kaartiibaa:"taa ir dieva griba!", kad viss iet d***aa:" taa kunga celji ir neizdibinaami!"" labi... manis peec ticiet kam gribat, bet mani lieciet mieraa...
3 0 atbildēt
to aVeniiT.. vecā labā evolūcija.. ;)
3 0 atbildēt
haha sitais ir labzz . ja sitaa buutu ar musuulmanu dievu izdariijusi tad visi busi jau buutu uzspridzinaati :P
3 0 atbildēt
Pareizi!
3 0 atbildēt
Nu man jau liekas ka nav! Vismaz es vinjam neticu!
4 2 atbildēt
Kads Dievs? D-Koreja 50% netic dievam un ir bagati un laimigi!
4 2 atbildēt
pat ja nav, priek6kam tie uzraksti? itkaa vinji kaadam dos paarlieciibi, vai ujautrinaas dziivii, pfffff emotion pati nesmu baigaa ticiigaa vai kaa taa, bet tomar uzskatu, ka kads augstaakstavo6ss pastaav, tas reizeem paliidz gruutos briizhos , kad nevari neuzvienu paljauties, un tad paliek vienigaa ceriiba, ka kads tomeer tur augshaa ir un paliidzees. un kaa zinaam pec gruutiem laikiem naak vieglie, un domas materializeejas :) kadreiz tas paliidz, bet shie uzraksti gan nomaac.
4 2 atbildēt
ne sūda nav, tā tikai cilvēciņiem vieglāk ticēt, noveļot visu zu dievu un to ka dievs palīdz, bet neko nepalīdz to izdara katrs pats grib vai nē, bet ar dievpalīgu nevar neko izdarīt.
3 1 atbildēt
varēja aizbraukt pie musulmaņiem, tad būtu smieklīgi
3 1 atbildēt
""""domaju, ka tadam reklaamaam nevajadzeetu buut- ne tadaam kas ir par dievu, ne pret, jo katram ir sava izveele kam ticeet un kam nee , reklaamaas nekad neka laba nav - vai tas reklameetu dievu vai arii noradiitu ka dieva nav. """" - Pilniibaa piekriitu bet.. es neesmu tas cilveeks kas iipashi tic dievam un kaut kam augstaakam.. esam tikkaj mees un naave.. un man ir pilniibaa pie vienas vietas tie ticiigie.. vini var savu dziivi izniekot cik veelas.. bet mani tiesaam visas sitaas reklaamas saak kaitinaat un esmu tiesaam gatavs viniem saadaa veidaa atriebites arii te pat latvijaa!
2 0 atbildēt