local-stats-pixel fb-conv-api

Atbilde uz ateistu autobusiem Londonā21

5 1
ŠEIT IEPRIEKŠĒJAIS RAKSTS PAR ŠO TĒMU ---> http://www.spoki.lv/aktuali/Autobusi-Londona-sludina-ka-Dieva-nav/28382 Atbildē uz ateistu reklāmas kampaņu, kurā sludināta Dieva neesamība, britu kristieši uzsākuši trīs atsevišķas kampaņas, uz Londonas autobusiem vēstot, ka Dievs tomēr eksistē.

Kristiešu partija uz 50 Londonas autobusiem izvietojusi sludinājumus «Dievs pavisam noteikti ir, tāpēc pievienojies Kristiešu partijai un izbaudi savu dzīvi».

Reklāmas kampaņu uzsākusi arī Trīsvienības Bībeles sabiedrība, kas izraudzījusies psalmu: «Tikai muļķis savā sirdī saka, ka Dieva nav». Šie uzraksti būs redzami uz 100 Londonas autobusiem.

Sasparojusies arī krievu pareizticīgo baznīca, kas uz 25 autobusiem sludinās: «Dievs IR. TICI. Neuztraucies un izbaudi savu dzīvi.»

Kristiešu akcijas uzsāktas atbildē uz britu humānistu reklāmas kampaņu, kuras ietvaros uz aptuveni 800 autobusiem izvietoti uzraksti, ka Dieva nav.

Londonā kursē 200 šādi autobusi, bet vēl 600 visā Lielbritānijā. Kampaņas reklāmas plakāti būs izlīmēti arī Londonas metro sistēmā.

«Dieva, visdrīzāk, nav. Beidz uztraukties un izbaudi dzīvi,» teikts humānistu reklāmās.

Par reklāmām samaksāts vairāk nekā 140 000 sterliņu mārciņu (106 260 latu), ko Britu humānistu apvienībai īpaši kampaņai saziedojuši brīvprātīgie.

Idejas autore ir britu komiķe Ariane Šerina, kuru nokaitinājušas uz Londonas autobusiem redzamās kristīgās reklāmas ar interneta vietnēm, kurās brīdināts, ka cilvēkus, kas noraida Dievu, sagaida mūžīgas mokas ellē.

Šerina aizsāka kampaņu, aicinot brīvprātīgos ziedot piecas sterliņu mārciņas. Viņas kampaņa piesaistīja Britu humānistu apvienības un prominentā ateista profesora Ričarda Dokinsa uzmanību.

«Reliģija ir pieradusi parazitēt uz masām. Tas ļaudīm liks padomāt,» sacīja Dokinss, kurš kampaņai ziedojis 5500 sterliņu mārciņu (4174 latu).

«Tu mūžību gaidi ateistu autobusu un tad uzreiz atbrauc 800. Es ceru, ka tas padarīs gaišāku cilvēku dienu un liks viņiem pasmaidīt ceļā uz darbu,» sacīja Šerina.

«Es esmu ļoti priecīga, ka mēs dzīvojam valstī, kur cilvēki var brīvi ticēt, kam vien viņi vēlas.«

Kampaņas ietvaros Londonas metro stacijās izvietoti plakāti ar dažādu personu, kā zinātnieka Alberta Einšteina, rakstnieka Duglasa Adamsa un aktrises Ketrīnas Hepbērnas izteikumiem par Dievu un ticību.

Saskaņā ar Britu humānistu apvienības aprēķiniem, aptuveni 30-40% britu ir neticīgie, bet jauniešu vidū ateistu skaits ir pat lielāks - ap 60-65%.

NU TAD JAU ATKAL IR JĀPRASA: IR TAS DIEVS ĪSTS VAI NAV? emotion
5 1 21 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 21

0/2000
jābūt pilnīgi neaptēstam, lai ticētu dievam! reliģija vienmēr ir sasķēlusi un radijusi konfliktus, reliģija ir viens no lielākiem nāve iemesliem pasaulē!
0 4 atbildēt