local-stats-pixel fb-conv-api

Atbilde uz ateistu autobusiem Londonā21

5 1
ŠEIT IEPRIEKŠĒJAIS RAKSTS PAR ŠO TĒMU ---> http://www.spoki.lv/aktuali/Autobusi-Londona-sludina-ka-Dieva-nav/28382 Atbildē uz ateistu reklāmas kampaņu, kurā sludināta Dieva neesamība, britu kristieši uzsākuši trīs atsevišķas kampaņas, uz Londonas autobusiem vēstot, ka Dievs tomēr eksistē.

Kristiešu partija uz 50 Londonas autobusiem izvietojusi sludinājumus «Dievs pavisam noteikti ir, tāpēc pievienojies Kristiešu partijai un izbaudi savu dzīvi».

Reklāmas kampaņu uzsākusi arī Trīsvienības Bībeles sabiedrība, kas izraudzījusies psalmu: «Tikai muļķis savā sirdī saka, ka Dieva nav». Šie uzraksti būs redzami uz 100 Londonas autobusiem.

Sasparojusies arī krievu pareizticīgo baznīca, kas uz 25 autobusiem sludinās: «Dievs IR. TICI. Neuztraucies un izbaudi savu dzīvi.»

Kristiešu akcijas uzsāktas atbildē uz britu humānistu reklāmas kampaņu, kuras ietvaros uz aptuveni 800 autobusiem izvietoti uzraksti, ka Dieva nav.

Londonā kursē 200 šādi autobusi, bet vēl 600 visā Lielbritānijā. Kampaņas reklāmas plakāti būs izlīmēti arī Londonas metro sistēmā.

«Dieva, visdrīzāk, nav. Beidz uztraukties un izbaudi dzīvi,» teikts humānistu reklāmās.

Par reklāmām samaksāts vairāk nekā 140 000 sterliņu mārciņu (106 260 latu), ko Britu humānistu apvienībai īpaši kampaņai saziedojuši brīvprātīgie.

Idejas autore ir britu komiķe Ariane Šerina, kuru nokaitinājušas uz Londonas autobusiem redzamās kristīgās reklāmas ar interneta vietnēm, kurās brīdināts, ka cilvēkus, kas noraida Dievu, sagaida mūžīgas mokas ellē.

Šerina aizsāka kampaņu, aicinot brīvprātīgos ziedot piecas sterliņu mārciņas. Viņas kampaņa piesaistīja Britu humānistu apvienības un prominentā ateista profesora Ričarda Dokinsa uzmanību.

«Reliģija ir pieradusi parazitēt uz masām. Tas ļaudīm liks padomāt,» sacīja Dokinss, kurš kampaņai ziedojis 5500 sterliņu mārciņu (4174 latu).

«Tu mūžību gaidi ateistu autobusu un tad uzreiz atbrauc 800. Es ceru, ka tas padarīs gaišāku cilvēku dienu un liks viņiem pasmaidīt ceļā uz darbu,» sacīja Šerina.

«Es esmu ļoti priecīga, ka mēs dzīvojam valstī, kur cilvēki var brīvi ticēt, kam vien viņi vēlas.«

Kampaņas ietvaros Londonas metro stacijās izvietoti plakāti ar dažādu personu, kā zinātnieka Alberta Einšteina, rakstnieka Duglasa Adamsa un aktrises Ketrīnas Hepbērnas izteikumiem par Dievu un ticību.

Saskaņā ar Britu humānistu apvienības aprēķiniem, aptuveni 30-40% britu ir neticīgie, bet jauniešu vidū ateistu skaits ir pat lielāks - ap 60-65%.

NU TAD JAU ATKAL IR JĀPRASA: IR TAS DIEVS ĪSTS VAI NAV? emotion
5 1 21 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 21

0/2000
reliģija nav nesusi nāvi. To darīja katoļi. Dēļ, tā ka zagļi eksistē, nenozīmē, ka visi cilvēki ir tādi ;)
3 0 atbildēt
Labs raksts, atgādināja man, ka es vēl šodien neesmu upurējis Odinam.
4 1 atbildēt
Loading Ja manā dzīvē nebūtu Dieva, tad es varētu teikt, ka dzīvoju nospiesti un garlaicīgi. Bet man ir Dievs, ir dažādas iespējas kalpot, apceļot pasauli kalpojot, bet neticot, nekas tāds nebūtu iespējams. Bībelē ir rakstīts, ka tuvojoties beigām, ar vien mazāk sāks ticēt....
2 0 atbildēt
Es gan ticu, un man vinjsh patiik! ;) Patiik dziive ar vinju! :D tachu- «Dievs IR. TICI. Neuztraucies un izbaudi savu dzīvi.» un patizli, ka saka, ka ir taa ticiibas briiviiba, jo ar savaam reklaamaam, vinji uzspiez, ka Dieva nav!
3 1 atbildēt
egars,draudziņ, es nestrīdēšos un nemēģināšu pārliecināt Tevi,bet,lai stāstītu, kā Dievu var sajust,kas katram cilvēkam ir individuāli,tāpēc varu dalīties tikai savā pieredzē,jāver vaļā atsevišķa sadaļa, par daž ne dažādām pārdabiskām lietām un liecībām. Tev ir tiesības domāt savādāk un nepiekrist manis teiktajam,katram ir sava pārliecība,ar kuru tad arī dzīvo,tik laiks visu saliks pa vietām... emotion
1 0 atbildēt
ne reliģija vai ticība,pareizāk sakot, ir pie vainas, bet cilvēciskā augstprātība,varaskāre,naudas un baudas kāre,vēlme būt pārākam pār citiem,īpasākam par īpašiem... :( to vai Dievs ir,lai izlemj katrs pats priekš sevis, ar varu jau neviens neko nevar pārliecināt,tas ir jāsajūt ar sirdi,garu, līdzīgi kā vējš; tu viņu neredzi,bet vari sajust, redzēt tik var tā iedarbību uz apkārtni. emotion Saudzējiet sevi,mīliet sevi un citus,tad jau redzēsim,kā ir patiesībā...
1 0 atbildēt
"kā Dievu var sajust,kas katram cilvēkam ir individuāli,tāpēc varu dalīties tikai savā pieredzē" meitinj, neieteiktu to dariit. trako namaa ir pilns ar taadiem, kuriem ir dazhaadas sajuutas, kuras vinji nevar atshkjirt no realitaates. protams, ticiigie veel pagaidaam nav oficiaali tajaa kategorijaa, bet tiesh taa "laiks visu noliks savaas vietaas" ;). redzi, sava pieredze ir taa ar kuru tev pashai jaatiek galaa. smadzenes ir vislabaakais simulators kaadu vien var iedomaaties, taadeelj ir jaamaacaas atshkjirt halucinaacijas un sapnjus no realitaates. zinaatniskie pieraadijumi ir tie, kurus var visi paarbaudiit un apstiprinaat pashi sev, nevienam jaatic nav! un pagaidaam zinaatnee nav nevienas noraades uz to ka kaut kas augstaaks pastaaveetu. tieshi preteeji, ticiigo pasaules uzbuuve tiek patstaaviigi sagrauta (evoluucija, saules sisteemas uzbuuve utt).
0 0 atbildēt
Ja dieva nav, tad kā reiz beidzot ir jāsāk atbildēt par savu rīcību. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc cilvēkam ir vajadzīgs dievs, t.i., lai būtu uz kā balstīties un arī novelt atbildību par savu rīcību. Balstoties dieva likumos, piemēram, Bībelē, ja pacenšas, var attaisnot gandrīz jebkuru sūdīgu rīcību. Laikam tāpēc, piemēram, starp citumniekiem ir tik liels ticīgo procents. Un dzīvot ilūzijas dēļ jau nu ir vismazākā jēga... zitux - paldies par smieklu devu! Bībeles vārdiem runājot, takš neturi sveci zem pūra un uztaisi spokos.lv vismaz rakstu ar šo visu laiku ģeniālāko pierādījumu, jo nezin kāpēc visi pārējie ziņu portāli sazvērējušies un ignorē šo atklājumu, kura priekšā visiem ateistiem vajadzētu apdirsties! Pilnai skaidrībai vēl varētu vienīgi pateikt tiešu kuru dievu tā tava mistiskā Zinātnieku suga ir pierādījusi - Jahvi, Allahu, Pērkonu, hindu dievus vai vēl kādu citu? Starp citu http://www.stephenjaygould.org/ctrl/news/file002.html Par Darvinu sadirsies! Nemaz i nejautāšu kādā veidā tas vispār varētu apliecināt dieva esamību... varbūt Darvins pēc zitux domām pravietis? "Katrs cilvēks dzīvo ar savu sapratni par visu,ko redz,dzird un saprot." ...un vēl katrs cilvēks ēd un dirš jeb, citiem vārdiem sakot, nah pēc katra komenta vajag spamot ar kaut kādu bezjēdzīgu faktu konstatēšanu?
0 0 atbildēt
par Dieva esamibū pat Zinātnieki vairs nestrīdās,kādā veidā,ka tas izpauzas,par to var padiskutēt,bet zinātne ar ticības lietām nekonfliktē nemaz. pēdējie fakti,atklājumi,ko lasiju kādā zinātniskajā saitā,ka esot atklāta Viņa esamība... nu nevaru ne apstiprināt,ne apstrīdēt šo faktu, tapat par garīgās pasaules esamību,arī zinātnieki nestrīdās,pats Darvins,pirms nāves, atteicās no savas iepriekšējās evolūcijas teorijas,par labu radīšanas teorijai, to faktu nevar noliegt,tas ir vēsturisks fakts,ko jebkurš var izlasīt,ja labi vēlas un nav slinkums. Katrs cilvēks dzīvo ar savu sapratni par visu,ko redz,dzird un saprot.
0 0 atbildēt
Nu bet ir tā reliģija vien tizla padarīšana...ne tu redzi,ne jūti(un tikai nevajag stāstīt,ka katrs jūtat pa savam,tas nav nopietni un pilnīgi neko nepierāda),bet piķi tu zido un kā te viens izteicās -"kalpo",tātad esi kāda pilnīgā pakļautībā,kur es nu nesaskatu pilnīgi neko labu.zinu tikai to,ka vēl nekur neesmu redzējis taustāmus vai skatāmus pierādījumus,ka tāds augstāks spēks eksistē n zin arī,ka nekad neko tādu nesagaidīšu,jo reliģija ir viens masu apčakarēšanas pasākums,kurš aizsācies jau senos laikos,jo bija cilvēki,kuri redzēja,cik tauta ir neaptēsta un tic visam,ko tiem ieborē smadzenēs,sasolot brīnumus un vēl nez ko,kas nekad nepiepildās.varētu te rakstīt un rakstīt,bet neredzu jēgu...stulbumu nevar ārstēt.
1 1 atbildēt
Nespēju ticēt šīm muļķībām :)) Galvenokārt, ka neesmu šito čali redzējis un sajutis ;DD Un vsp jautājums, Dievs radīja tikai Zemi vai arī citas planētas ar? Es vairāk ticu zinātniskām teorijām par to, kā radusies cilvēce. Diez kurš cilvēks izgudroja šo ideju par dievu? Tas ir diezgan labs naudas pelnīšanas veids... nesen redzēju pa TV raidījumu, kur stāstīja par tām visām sektām... Vispār interesanti bija paskatīties, kā baru cilvēku hipnotizē un liek viņiem noticēt, ka viņos ir iemājojis kāds augstāks spēks... Bet nu, katram cilvēkam ir savi uzskati par to visu ;) Nav jēgas strīdēties, jo tikuntā ganjau katrs paliks pie saviem uzskatiem ;)
0 0 atbildēt
vienmeer esmu smeejies par ticiigajiem. un turpinaashu to dariit :)). man nav vajadziibas ticeet un kur nu veel pieluugt kaadu iedomu draudzinju. es staavu paari taadaam vaajiibaam. pasaule ir daudz skaistaaka, nekaa to sludina neinteligjentie un neattiistiitie neandartaalieshi - ticiigie.
0 0 atbildēt
Es ticu Dievam!!!emotion
2 2 atbildēt
kaa palasu te komentus... mjaaa,ja Dieva nav,tad i dziivot nav jeegas,tad var nodzerties,dariit ko gribi,nepar ko neatbildeet un beigaas varoniigi nomirt,tikt apraktam un taarpu saeestam. ...viss un beigas... Nu ko,labu apetiiti taarpiem... uhhh, shameejiem dziires.emotion
0 1 atbildēt
vienmēr ja kkur parādās kāds raksts par reliģiju tad visi apspriež un mēģina pārliecināt pārējos par dieva eksistenci un esamību.. :p es par 100 % esmu pret..
0 1 atbildēt
da takš viss kārtībā! Pilna Tvaika iela ar ne tādām vien pieredzēm... tā kā tāvējā jau mani maz interesē! Es tik kārtējo reizi gribēju ierēkt par tipisku ticīgo spriestspēju - par visādām varaskārēm un debīlām anoloģijām ūdeņus vienmēr gatavi liet, bet, kā konkrēti jāatbild par bazaru, tā čušsss... sāk kaut ko liet par toleranci un Dieva pārdabisko iedarbību... Bet nu tas jau pierasts! Tā ka viss OK! "tik laiks visu saliks pa vietām... " - huj vinju zin vai tā būs... gribētos jau cerēt, vienīgi līdzšinējā cilvēces pieredze liecina par pretējo...
0 1 atbildēt
Nost ar reliģiju. Kā gan cilvēki nevar saprast, ka no reliģijas ir vairāk ļauna nekā laba.
2 3 atbildēt
nee nu psc veel cilveeki ri tik debiili un tic religjijai, jaa dievs ir, bet tas dievs esi tu pats, spex kam ticeet un sevi pacelt augstaak, bet tas nenozimee ka pastaav religjija! dievs ir un punts, ticiiba sev ir augstyakaa religjija un domaaju ka driiz visai cilveecei vaidzeetu aptvert ka jebkura ar dievu saistita afera ir maldinashana un cilveku izdomajums, komercialos merkjos. ticiet dievam bet sutiet dirst jebko kas kautko sludina, dievs ir tevii bljed :D
1 2 atbildēt
es neticu dievam!! emotion
1 2 atbildēt
zitux - "cilvēciskā augstprātība,varaskāre,naudas un baudas kāre,vēlme būt pārākam pār citiem,īpasākam par īpašiem" - Ļoti pareizi tu raksti! Tieši tāpēc priekš vājiem cilvēkiem, kas nespēj dzīvot bez izredzētības sajūtas, ir domāta reliģija. Tā daudziem var pilnībā apmierināt šīs tavas minētās vajadzības, ticot, ka ir Dievs, kurš katru ir īpaši izredzējis un sola atriebties visiem viņa pāridarītājiem... + vēl, protams, pasaules varenie arī var uzdzīvot, kamēr mazie cilvēki dzīvo mierā ar savu iluzatīvo izredzētības sajūtu. "līdzīgi kā vējš; tu viņu neredzi,bet vari sajust" - Te gan jāatzīst, ka diezgan debīla anoloģija! Vēju tu nevari sajust ar redzi, bet toties vari sajust ar tausti un reizēm pat sajust ar dzirdi. Bet ar kuru maņu var sajusta dieva (ne)eksistenci? Un kāda ir dieva iedarbība uz apkārtni? "Saudzējiet sevi,mīliet sevi un citus,tad jau redzēsim,kā ir patiesībā..." - ja visi būtu mīlējuši Htileru un Staļinu diez vai mēs jel ko par patiesību uzzinātu...
0 2 atbildēt