local-stats-pixel fb-conv-api

Argentīnā nodokļu amnestija1

0 1
Argentīna paziņojusi par nodokļu amnestiju, kuras īstenošana šajā Dienvidamerikas valstī sāksies 1.martā. Amenstijas gaitā varas iestādes plāno legalizēt vismaz miljardu ASV dolāru, kaut gan netiek izslēgts, ka legalizētās naudas apjoms var ievērojami pārsniegt šo summu, ņemot vērā kapitālu aizplūšanu no Argentīnas pēdējos gados. Bez tam, pēc dažiem datiem, tikai banku seifos argentīnieši skaidrā naudā glabā no 12 līdz 14 miljardiem dolāru. Pēc varas iestāžu domām, globālās finanšu krīzes apstākļos valstij ir jārada nosacījumi, lai šī nauda strādātu valsts labā.
Tuvākajās dienās Valsts budžeta federālā ienākumu administrācija (ieņēmumu dienests) potenciālajiem nodokļu nemaksātājiem izsūtīs 15 tūkstošus vēstuļu ar piedāvājumu izmantot nodokļu amnestijas iespēju. Varas iestādes uzsver, ka kapitālu atgriešana un ienākumu deklarēšana notiks „atbilstoši starptautiskajai praksei”, kas izslēdz noziedzīgā ceļā iegūtu līdzekļu „atmazgāšanu”.
Finanšu amnestija Argentīnā ilgs līdz 31. augustam. Pilsoņi (izņemot valsts kalpotājus), kas izlems legalizēt ārvalstīs noglabātos līdzekļus, vai naudu, kura vienkārši „paslēpta zem matrača”, varēs to izdarīt vairākos veidos: deklarējot kontu ārvalsts bankā (iemaksa budžetā 8% summas), iegādājoties valsts obligācijas (nodoklis - 3%), vai investējot reālajā ražošanā, (1% no deklarējamās summas). Pēc neatkarīgo ekspertu novērtējuma, ārvalstīs argentīnieši glabā vairāk nekā 120 miljardus dolāru, kas salīdzināmi ar valsts ārējo parādu.
Nodokļu amnestija tiek īstenota pretkrīzes pasākumu paketes ietvaros, kuru piedāvāja valsts prezidente Kristīne Fernandesa de Kirhnere (attēlā) pagājušā gada decembra sākumā. Plānā vēl paredzēta pieprasījuma stimulēšana pēc precēm un pakalpojumiem, elastīgāka nodokļu regulēšana, mājokļu, skolu un ceļu celtniecības intensifikācija, kā arī to strādājošo, kuri saņem darba algu „aploksnēs”, iekļaušana pensionēšanas sistēmā.
0 1 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000
ieliec tak kadreiz kadu normalu rakstu nevis visu laiku copy-paste no kaut kadam zinu lapam, un vel pie tam saubos vai seit kadu rausta, kas notiek argentina ar nodokliem
0 0 atbildēt