local-stats-pixel

13. janvāra pasāciens15

25 3
Štokenbergs: Doma laukumā varētu pulcēties 20 000 cilvēku emotion Otrdien Doma laukumā organizētais protests varētu būt lielākā šāda veida akcija pēdējo gadu laikā, un tajā varētu piedalīties pat 20 000 cilvēku, pirmdien preses konferencē teica partijas «Sabiedrība citai politikai» (SCP) līdzpriekšsēdētājs un Saeimas deputāts Aigars Štokenbergs.

Politiķis pauda viedokli, ka akcija izmanīs šo valsti. Tai esot «milzīgs sabiedrības atbalsts».

Vienlaikus SCP līdzpriekšsēdētājs uzsvēra, ka ir jāizdara viss, lai akcija būtu miermīlīga. Pēc Štokenberga vārdiem, partija saņēmusi brīdinājumus no drošības iestādēm, ka pasākumu Doma laukumā varētu apmeklēt organizācijas, kas izmantos padomju vai nacistu atribūtiku. «Mums ir taisnīgas prasības, bet ir jānovērš jebkuras provokācijas,» sacīja Saeimas deputāts.

Štokenbergs norādīja, ka par drošību akcijā rūpēsies Latvijas Apvienotās policistu arodbiedrības prezidents Agris Sūna. Policistu arodbiedrības vadītājs pastāstīja, ka kārtības nodrošināšanā vajadzības gadījumā gatavi iesaistīties arī tie policisti, kuri otrdien būs starp protestētājiem. Tādu būšot aptuveni 1000. Policija aizturēs ikvienu, kurš ar saukļiem vai plakātiem aicinās vardarbīgi gāzt valsts varu. «Centīsimies iztikt bez liekiem ekscesiem,» uzsvēra policistu arodbiedrības vadītājs.

Sūna arī norādīja, ka viņa vadītā arodbiedrība atbalsta otrdien plānoto akciju, jo «pie varas ir cilvēki, kuriem klaji nospļauties uz visu, kas notiek valstī. Tas nedrīkst turpināties!»

Savukārt lauksaimnieku organizācijas «Zemnieku saeima» pārstāve Maira Dzelzkalēja stāstīja, ka viņas pārstāvētā organizācija piedalīsies akcijā, jo lauksaimniecības nozarē «iet ļoti smagi». Pēc viņas vārdiem, «Zemnieku saeima» vienmēr bijusi ļoti konstruktīva, un šī ir pirmā reize, kad tā izlēmusi piedalīties šāda veida pasākumā.

Protesta gaitā dažādu organizāciju pārstāvji teiks runas, stāstīja Štokenbergs. Tāpat arī dalībnieki noteikti neiztikšot bez mūzikas, jo latvieši esot dziedātāju tauta.

Prognozējot lielu apmeklētāju skaitu protesta pasākumā, SCP aicina pasākuma dalībniekus līdz ņemt portatīvos radioaparātus, lai gadījumā, ja Doma laukumā vairs nebūs vietas, piegulošajās ielās varētu dzirdēt notiekošo, jo Latvijas Radio 1 gatavojas translēt pasākuma norisi tiešajā ēterā.

Pasākums sāksies pulksten 17.30 un ilgs līdz pulksten 19. NORM, NORM... emotion

25 3 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 15

0/2000
Ieslegs labveeligo tipu :D:D:D Tu esi alumiinija cuuka! :D:D:D
6 0 atbildēt
viss bus pieņemams kamer nesaks mest molotova kokteiļus pa saimu!
6 0 atbildēt
Taisīt jau var kaut ar miljonu, ja saiema ''ku kū'' (tas būtu maigi sacīts) tad tolka nekāda!
4 1 atbildēt
SnoopShady - es arī, bet par to nesēroju :) :D
3 0 atbildēt
Tur tak ies valdibu gazt nevis klausities muuziku :D
3 1 atbildēt
Ar tautas dziesmam morali sagraus! :D Bet nu visnotalj LOTI interesanti,ko tautai iznaks panaakt!
3 1 atbildēt
hāh, es netieku... |-( :D būtu forši paskatīties, kas tur notiksies :D
2 1 atbildēt
kā reiz manā dzimum dienā iekrita nu tad iešaušu par to :D
2 1 atbildēt
Nu ko tiekamies tur!
1 1 atbildēt
Navigator tikai tad kad lidos molotovi saksies istaja jego no ta visa ;)
1 1 atbildēt
NAURUHA - būtu interesanti paskatīties, man jāatzīstas, ka nevienā piketā vai kaut kādā tādā pasākumā neesmu bijusi.. :D
1 1 atbildēt
mikij tu gadiijuma neesi kaads no sho pajolinnu radiniekiem? vienreiz jau izceelies kad slakteri aizstaaveeji, drosi pats esi samiizies un tpc neiesi, kam tad skola ir veel peec 6? lohs...
1 1 atbildēt
nu labi peec 5ciem
1 1 atbildēt
LPP[Latvijas Pederastu Partija]būtu jāpadzen.
1 1 atbildēt
nebūtu skola ietu atbalstīt valdību, lai gan vēl izprovocētu nekārtības emotion emotion
1 2 atbildēt