local-stats-pixel

Sajūtas1

10 0

Pašlaik no debesīm krīt lielas, pūkainas sniegpārslas. Skatoties šajā nesteidzīgajā ainavā es redzēju nelielu ziemassvētku gaidīšanas vīziju.

Laiks cept piparkūkas, doties uz veikalu dāvanu meklējumos, dalīties ar ģimeni iesaiņošanas priekā un pasapņot par ziemassvētku brīnumiem. Nopirkt jauku ziemassvētku dziesmu CD un aizsūtīt apsveikumu kartiņas visiem mīļajiem. Nedrīkst aizmirst par ģimenes mīluļiem, arī viņi ir centušies jums sagādāt prieka pilnus mirkļus. Ak! Neaizmirsīsim par sniegavīriem, sniega eņģeļiem, pikošanos un karstvīnu. Eglītes pušķošana ir neatņemama sastāvdaļa, tapēc izveidojiet īpašus rotājumus eglītēm. Tas ir daudz jaukāk un skaistāk nekā tie MADE IN CHINA bezpersoniskie  bumbuļi kuriem krāsa ir noskrāpēta. Savām otrajām pusītēm ir jāaiznes pa lielai piparkūku sirdij.

Šeit būs nedaudz receptes.

 

Šeit būs nedaudz receptes, rotājumi u.c.

*Karstvīns.

1.Pudele sarkanvīna

2. 1 krūze ūdens

3. 3 kanēļa standziņas

4.Krustnagliņas

5. 1 muskatrieksts

6. 1-2 apelsīni

7.Cukurs

8.Pēc izvēles: pus glāze brendija, citrons, kardamons, ingvers, vaniļas cukurs, anīss, apelsīnu liķieris vai ievārījums, piparmētras, augļi.

Vispirms katliņā pāris minūtes apgrauzdē kanēļa standziņas, krustnagliņas un pāršķeltu muskatriekstu. Pievieno ūdeni, cukuru, apelsīna šķēlītes vai gabaliņus un citas garšvielas, ja vēlas, un to visu uzvāra, lai izkustu cukurs. Jo cukurs būs vairak, jo maigāks būs karstvīns. Pievieno garšvielām sarkanvīnu un silda uz lēnas uguns, bet neļauj tam uzvārīties. Dzērienu lej krūzēs un dekorē ar apelsīna šķēlīti.

*Zirņi ar speķi Ziemassvētkiem

1.1 kg melno zirņu,
2. 300g caurauguša speķa,
3. 1 sīpols,
4. sāls,
5. pipari.

Zirņus pa nakti izmērcē ūdenī. Ūdeni nomaina un vāra zirņus sālsūdenī, kamēr tie mīksti.
Pasniedz ar mērci, kuru pagatavo šādi: sīki sagrieztu sīpolu un speķi sagrieztu kubiciņos uz pannas apcepj, pievienojot sāli un piparus.
Zirņus ber māla porciju trauciņos, pārlej ar pagatavoto mērci. Ēdienam klāt pasniedz kefīru.

Medus piparkūkas

1. 100 g medus,
2. 400 g kviešu miltu,
3. 1 ola,
4. 50 g sviesta,
5. margarīna vai tauku,
6. ceturtā daļa tējkarotes sodas,
7. 1 tējkarote piparkūku garšvielu.

Mīklu pagatavo plaucējot. Sviestu uzvāra, piejauc medu, sasmalcinātas garšvielas, pieber pusi miltu un kuļ, līdz masa atlec no katla malām, atdzesē. Pieliek sakultu olu un pārējos miltus, sodu šķīdina skābinātā ūdenī (citronskābe, etiķskābe), pievieno mīklai un mīca, līdz tā kļūst gluda un spīdīga. Atdzesētu plāni izveltnē, izspiež ar veidnēm, sagriež ar mīklas ritenīti vai nazi, liek uz apziestas plāts, var pārziest ar sakultu olu, cep lielā karstumā.

 

 

Ziemassvētki nāk! emotion

 

http://www.youtube.com/watch?v=3354flS1KJs

http://www.youtube.com/watch?v=oqBVbPv1iNY

 

Reklāma
10 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 1

0/2000

smuki bumbuļi

0 0 atbildēt