local-stats-pixel fb-conv-api

Patiesība par salatēti (šokējoši!)5

38 0

Ziemassvētku vecītis paspēj apciemot visus bērnus, kad klāt ir Ziemassvētki?

Pamēģināsim to noskaidrot!

• Pēc ASV Iedzīvotāju uzziņu biroja (Population Reference Bureau) datiem 2010. gada Ziemassvētkos pasauli apdzīvo ap 6 932 000 000 iedzīvotāju.

• Pieņemsim, ka Ziemassvētku vecītim tic (vai vēlas ticēt) bērni līdz 10 gadu vecumam.

• Pasaules kopējie demogrāfiskie dati liecina, ka aptuveni 18% no kopējā iedzīvotāju skaita ir bērni līdz 10 gadu vecumam, tātad 2010. gada Ziemassvētkos pasaulē ir ap 1 247 800 000 bērnu līdz 10 gadu vecumam.

• Tā kā Ziemassvētku vecīša pienākums ir apciemot tikai tos bērnus, kuri svin kristiešu Ziemassvētkus, tad atņemsim no kopējā pasaules bērnu skaita musulmaņu, budistu, jūdaisma, hinduistu un citu ticību bērnus.

• Kopējais kristiešu (katoļi, luterāņi, pareizticīgie, baptisti u.c.) skaits pasaulē tiek lēsts 2,1 – 2,2 miljardi, kas veido aptuveni 30% no kopējā pasaules iedzīvotāju skaita, tātad Ziemassvētku vecītim ir jāapciemo aptuveni 30% no visas pasaules bērniem – 374,3 miljoni bērnu.

• Tā kā ne visi kristieši Ziemassvētkus svin vienā dienā (24. decembrī), tad no Ziemassvētku vecīša 24. decembra darba plāna izsvītrosim arī pareizticīgos bērnus.

• Pareizticīgo skaits pasaulē tiek lēsts ap 300 miljoniem, un tas veido ap 15 % no kristiešu kopskaita, tātad 24. decembra vakarā Ziemassvētku vecītim ir jāapciemo aptuveni 318,2 miljonu bērnu.

• Pieņemsim, ka vidēji pasaulē katrā ģimenē ir divi mazi bērni, tātad Ziemassvētku vecītim 24. decembrī ir jāapciemo ap 159 miljoni ģimeņu.

• Pieņemsim, ka 24. decembra rītā Ziemassvētku vecītis bērnu apciemošanu sāks no Zemes datuma maiņas līnijas (piemēram, Kiribati) un pārvietosies Zemes rotācijas virzienā (no austrumiem uz rietumiem).

• Pateicoties dažādām laika zonām un kustībai Zemes rotācijas virzienā, Ziemassvētku vecītim ir 31 stunda laika, lai apciemotu visas 159 miljonus ģimeņu ar maziem bērniem. Tātad 1 sekundē ir jāapmeklē 1426 ģimenes.

• Tātad uz katru ģimeni tiek tērētas 1/1426 daļa sekundes, kuras laikā Ziemassvētku vecītim stāvvietā jānovieto kamanas, pa skursteni jānokļūst mājā, jānoliek vajadzīgajā vietā dāvanas (zem eglītes vai jāpaslēpj zeķē), jānobauda bērnu sarūpētie kārumi, jāpaspēj nemanītam izkļūt no mājas un vēl jāiekāpj ragavās, lai dotos pie nākošās ģimenes.

• Ir grūti precīzi modelēt Ziemassvētku vecīša garā ceļojuma maršrutu pa visu pasauli, bet pieņemot, ka ir jāapciemo visi mazie bērni, kas atrodas visos kontinentos un visās valstīs, tad varam lēst, ka viņa ceļojuma garums 24. decembrī ir ap 120 miljoni kilometru (vai 3000 riņķojumi ap ekvatoru).

• Tas nozīmē, ka Ziemassvētku vecītim ir jāpārvietojas ar virsskaņas ātrumu 1075 km/sekundē (3,9 miljoni km/h) , kas ir 3125 reizes lielāks par skaņas ātrumu (344 m/s).

• Tātad Ziemassvētku vecītim ir jāpārvietojas 15 reizes ātrāk nekā jebkuram līdz šim cilvēka radītajam aparātam.

• Vēl jāņem vērā arī tas, ka Ziemassvētku vecītim ir jāpārvieto milzīgs dāvanu maiss. Pieņemot, ka katram bērnam tiek vesta 1 kg smaga dāvana, kopējais dāvanu maisa svars ceļojuma sākumā ir vairāk kā 318 tūkstoši tonnas.• Viens ziemeļbriedis spēj pavilkt ragavās ar 150 kg smagumu, tātad Ziemassvētku vecītim vajadzētu, pa zemi velkot ragavas, ap 2,1 miljoni ziemeļbriežu. Jāsaka gan, ka pēc Krievijas ziemeļbriežu audzētāju biedrības datiem pasaulē kopā ir ap 3 miljoniem ziemeļbriežu. Te gan jāpiezīmē, ka Ziemassvētku vecītim jālieto lidojošie ziemeļbrieži, jo jāceļo pāri okeāniem un jūrām!

Ir patiesi jāapbrīno Ziemassvētku vecīša grandiozais darbs, pārvietojot 318 tūkstoši tonnas smagu dāvanu maiss ar ātrumu 3,9 miljoni km/h, veicot 120 miljonu kilometru garu ceļu.

Un tas viss ir jāpaspēj vienā dienā!

Novēlēsim mīļajam Ziemassvētku vecītim ar visu tikt galā un mazajiem -- lai gaida dāvanas!
Stāsta, ka Ziemassvētku vecītis jau veicot pēdējos savu ragavu tehniskās apkopes darbus….

Šajā vietā lūdzam pārtraukt lasīt rakstu bērniem līdz 10 gadu vecumam un arī visiem tiem, kas tic Ziemassvētku brīnumiem. Tas tāpēc, lai nesagrautu jūsu ticību.

Cerams, ka visi iepriekš pieminētie rakstu vairs nelasa…

Pārējiem lasītājiem ir jāatklāj patiesība par Ziemassvētku vecīša ne visai rožaino likteni, piegādājot 318 tūkstoši tonnas smagu dāvanu maisu ar ātrumu 3,9 miljoni km/h.

Pārvietojoties Zemes atmosfērā ar virsskaņas ātrumu, Ziemassvētku vecīti sagaidītu sekojošais:

• ziemeļbrieži, kamanas un pats Ziemassvētku vecītis tiktu pakļauts milzu gaisa pretestībai, kas izraisītu nenormālu sakaršanu un acumirklīgu aizdegšanos;

• visa Ziemassvētku vecīša komanda ar visām dāvanām uz īsu brīdi uzliesmotu kā spoža komēta un izkūpētu gaisā;

• to īso brīdi vēl pirms sadegšanas Ziemassvētku vecītis savās kamanās izjustu milzu pārslodzi, kas pielīdzināma 2,2 miljonu kg liela smaguma spiedienam.

Secinājums:
Ja Ziemassvētku vecītis jebkad šādā veidā ir mēģinājis piegādāt bērniem dāvanas, tad viņa eksistence pašreiz ir stipri apšaubāma.

Dikti pašam patika!



38 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://neogeo.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Tagad varēšu izskaidrot,kāpēc neticu salavecim(giggle)

P.S.Labs raksts.Esi pelnījis +!

0 0 atbildēt

eeee, tu sagrāvi visas manas domas par Ziemassvētku vecīti, tagad manai dzīvei vairs nav jēgas emotion

tik nesaki lūdzu vēl, ka Lieldienu zaķis un zobu feja arī ir izdomāti?

0 0 atbildēt

Jūs gribat teikt ka ziemassvētku vecīša nav? emotion

0 0 atbildēt

vieniigi aizmirsi nepaklausiigos beernus atnjemt!emotion

0 0 atbildēt

labs

0 0 atbildēt