local-stats-pixel fb-conv-api

Sengrieķu dators14

48 0

Senie grieķi nepārstāj pārsteigt. Pēc daudziem gadsimtiem cilvēce no jauna atklāj to, kas senajiem domātājiem jau bija pazīstams ļoti sen. Piemēram, jau 100 gadus pirms Kristus dzimšanas grieķi radīja mehānisko skaitļošanas mašīnu, kuru tagad sauc par pirmo datoru.
Ierīce ar nosaukumu Antikythera bija pietiekami sarežģīta, lai varētu prognozēt Mēness aptumsumus. Šo ierīci pirmo reizi atklāja kāda antīka kuģa vrakā 1901.gadā (attēlā), bet tikai 2006. gadā ar rentgentomogrāfijas metodi izdevās noteikt, ka ierīce spēj paredzēt Saules un Mēness aptumsumus ar lielu precizitāti.

2010. gadā Apple OS X programmētājam Andrew Carol izdevās restaurēt antīko mašīnu, izmantojot LEGO sastāvdaļas. Tam vajadzēja 1500 plastmasas elementus + 110 zobratus.
Kerols saka: "Mehānisms man ir interesants tāpēc, ka cilvēki domā, ka astronomiskās prognozes var izveidot tikai ar NASA superdatoru palīdzību. Bet izprast to, ka kādam tas ir izdevies jau 2000 gadus atpakaļ ar mehānisku mašīnu, un iespēt pašam to modelēt ar LEGO - tas tiešām aizrauj".



48 0 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://alturl.com/hmwt7
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 14

0/2000

Jup ... mans sencis viņš ir,mēs viskautko atrodam izgāztuvēs un pēctam ar lego pārtaisam ..

1 1 atbildēt

diezgan..

0 0 atbildēt

varu teikt tikai vienu: HMMM...

0 0 atbildēt

Es redzeju strādājosu LEGO printeri

0 0 atbildēt

Bet ja jau tas ir kas tik kruts utt..tad nafig no lego jātaisa..? tie klucīši cik atceros nekad diži kopā nav turējušies..;D

1 1 atbildēt