local-stats-pixel fb-conv-api

Regbija kara dziesma "haka"8

23 0

Tie kas skatās un/vai nodarbojas ar regbiju noteikti zina, kas ir haka.Tiem, kas nezina varu teikt, ka principā ar vārdu "haka" apzīmē Maoru(Jaunzēlandes pamatiedzīvotāji) dejas, bet mūsdienas tas attiecas uz Maoru dejas repertuāru, kur vīrieši dejo priekšā, bet sievietes aizmugurē kā atbalsta vokāls.

Kara dziesma un izaicinājums.

Praktiski lielākā daļa cilvēki mūsdienās ar vārdu "haka" saprot Jaunzēlandes regbija komandas "All Blacks" izpildīto versiju, kas sākas ar vārdiem "Ka mate,ka mate(tā ir nāva,tā ir nāve)".Šo haku sauc "Te Rauparaha's haka", kas nosaukta pēc pēdējā varenā Maoru karveiju virsaiša.

Šī hakas versija ir gan kara dziesma, gan izaicinājums ko izpilda Jaunzēlandes regbija komanda "All Blacks" katrā nopietnā spēlē pret citu valstu komandām.

To varētu aprakstīt kā skaļu dziedāšanu,ļoti aggressivu roku sišanu un kāju mīdīšanu ,caurdurošajiem,biedējošajiem skatieniem un beigās ar dusmu pilnu mēles izbāšanu.

Protams laika gaitā piekoptās hakas mainās vai arī tiek izmantota kāda cita paralēli jua populārajai.

Pats nekad neesu izpildijis un nemāku haku, bet no pieredzes spēlējot regbiju varu teikt, ka izpildot kaut ko šādu var viegli pārvarēt uztraukumu un iegūt nepieciešamo agrresivitāti, kas ir nepieciešama spēle, ko jau paši jutīsiet noskatoties tikai video.







23 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

ALL BLACK mani favorīti :)

3 0 atbildēt

atbildot uz SharK komentāru " rakstu autori lkm neizprot kas ir orģinālraks... "

cik sapratu no jacky, tad neliela daļa tomēr var b'tu no kaut kurienes ņemta.Orģinālrakstu liku tādēļ, ka visu rakstiju pats un piedevām pievienoju savu viedokli, jo pats nodarbojos ar regbiju.  

1 0 atbildēt

rakstu autori lkm neizprot kas ir orģinālraksts!

Tas ir raksts, kurā esi pats fočējis bildes, un pats veidojis aprakstu, nevis to kopējis no wikipedijas vai gūgles. Vai arī piem. esi izveidojis pietiekami saturīgu aprakstu par kādu lietu vai pasākumu : Piemēram esi testējis dažādus gludekļus vai mobilos telefonus, un esi ielicis tikai pāris gūglē atrastas bildes <- tas arī skaitās orģinālraksts, tikai pilnvērtīgāks tas būtu, ar tavām bildēm

Nu vismaz tā to saprotu es, ja kas, tad admini -> labojiet mani :)

0 0 atbildēt

wouuu.... jauki emotion

0 0 atbildēt
Duuksis 2009-11-21 16:01:11

Ja pareizi atceros, tad viņi nav zaudējuši nevienai komandai jau Uh cik ilgu laiku.

iisteniiba vinji nav uzvareejushi pasaules chempi jau kaadu laiku, kopsh kaut kaada tur 80 gada, bet vinji ir ljoti stipri taapat.

2 2 atbildēt

atbildot uz Ibitsu komentāru " cik sapratu no jacky, tad neliela daļa tomēr... "

bet re kā tev tomēr atņēma 60 cepīšus un ORĢINĀLRAKSTU  

0 0 atbildēt

atbildot uz SharK komentāru " bet re kā tev tomēr atņēma 60 cepīšus un ORĢ... "

laikam admini paši nav vienojušies par to, kas ir orģinālraksts un kas nav...anyway man tagad besis kādam kko prasīt un skaidroties+cepīšus man neatvilka tā kā poh.  

0 0 atbildēt