local-stats-pixel fb-conv-api

Nikolajs Valujevs v/s Deivids Hejs8

8 0
Valujevs zaudē WBA titulu,

Deivids Hejs kļuvis par pirmo Lielbritānijas bokseri kopš Lenoksa Lūisa, kurš kļuvis par pasaules čempionu boksā smagsvariem. Sestdien Nirnbergā notikušajā cīņā par Pasaules boksa asociācijas (WBA) čempiona titulu 12 raundu cīņā Hejs pēc punktiem uzvarēja jostas līdzšinējo īpašnieku Nikolaju Valujevu no Krievijas. Divi tiesneši atvēlēja uzvaru britu bokserim (116:112), trešais fiksēja neizšķirtu (114:114).
 
Pēc uzvaras Hejs atklāja, ka jau cīņas sākumā spēcīgi sasitis labo roku (“Tas bija kā dauzīt mūra sienu”), un tā laikam esot lauzta. Tāpēc turpmākajā cīņas gaitā nācies paļauties tikai uz kreiso roku un ātrumu – 213 cm garais Valujevs bija 44 kg smagāks par savu pretinieku. Krievu milzis patiešām nespēja savam pretiniekam nodarīt vērā ņemamus zaudējumus, bet minūti līdz pēdējā raunda beigām pats saņēma pamatīgu triecienu, taču noturējās kājās. Valujevs, kuram šis bija otrais zaudējums karjeras 52 cīņās, vēl ne reizi nav cietis nokautu. 29 gadus vecā Heja bilance nu ir 22 uzvaras 23 cīņās. Pēc uzvaras pār Valujevu Hejs paziņoja, ka viņa mērķis ir čempiona titulu visās prestižākajās versijās un pauda cerību tuvākajā laikā ringā tikties ar WBC čempiona jostas īpašnieku Vitāliju Kļičko. Tiesa, līdz tam britu bokserim būs jāaizvada cīņa ar WBA titula pretendentu amerikāni Džonu Ruisu (tās laiks un vieta gan vēl nav zināmi), bet Kļičko 12.decembrī cīnīsies ar citu ASV bokseri Kevinu Džonsonu. Kā zināms, pasaules čempiona titulu IBF, IBO un WBO versijās pieder Vitālija brālim Vladimiram.
 


8 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000
tad jau futbols ir bumbas spardiisana ar noteikumiem emotion
2 0 atbildēt
tas ir sporta veids.
1 0 atbildēt
CHETOR kaut ar kaut kādu draugu nostāvat tos 12 raundus kaujoties vislaik un pamēgini vēl pateikt ka tas nav sports! emotion
1 0 atbildēt
Tieši meklēju :)
1 0 atbildēt
dumbass, chetors taalak par saviem suudiem neredz, takaa,nestriidies ar vinju ;D nav veerts.
0 0 atbildēt
nja es speciāli negāju gulēt 6dien lai tiesi sho redzeetu, bet beigu beigaas biju viilies, jo viens klucis stāv viduu un viens melnais lēkā viņam apkārt. :( nu labi bij jau arii dzas labas epizodes - 12 raunds bij vnk super:)
1 1 atbildēt
Valoģa rullē
0 0 atbildēt
kā to var saukt par sportu? kaušanās ar noteikumiem, nekas vairāk
0 1 atbildēt