local-stats-pixel

Mazliet par Florbolu.20

Strauji augoš sporta veids Latvijā. Ātrs, spraigs un dinamisks sporta veids, kurā galvenais ir ātrums un precizitāte, kā arī tehniskās iemaņas.
Jāsaka no personīgās pieredzes, tiešām lielisks veids kā izskrieties un atbrīvoties no liekās enerģijas. ;)
Iesaku visiem pamejģināt. emotion emotion



Florbols ir komandu sporta veids, kas ir līdzīgs hokejam, un tiek spēlēts telpās ar plastikāta nūjām un bumbiņu. Spēles uzdevums ir raidīt bumbiņu pretinieku vārtos. Šo spēli spēlē 2 komandās, katrai komandai laukumā vienlaicīgi ir seši spēlētāji, no kuriemn viens ir vārtsargs. Atšķirībā no hokeja vārtsargam nav nūjas. Komandai ir arī tiesības vārtsargu nomainīt ar sesto laukuma spēlētāju. Florbola laukuma izmērs ir 40x20 metri. Laukumam apkārt ir izvietoti borti, kuru augstums sasniedz 50 centimetrus. Līdzīgi kā hokejā laukuma stūri ie ieapaļi. Vārtu izmērs ir 160x115 cm. Spēle ir sadalīta 3 periodos, katrs no tiem ilgst 20 minūtes, un starp periodiem ir 10 minūšu pārtraukums. Florbolā ir aizliegts turēt pretinieku vai viņa nūju, ķeksēt ar nūju, klupināt vai bloķēt pretinieku, sist pretiniekam vai viņa nūjai, sist pa bumbiņu ar nūju vai kāju augstāk par ceļgalu, ķert bumbiņu rokās, palekties ar abām kājām no zemes, spert bumbiņu ar kāju divas reizes pēc kārtas. Par noteikumu pārkāpšanu pretinieku komandai tiek piešķirts soda sitiens, rupjas noteikumu pārkāpšanas gadījumā spēlētājs var saņemt noraidījumu.
Florbola bumbiņai ir speciāls dizains. Tā ir veidota no plastikāta un parasti ir baltā krāsā, 26 caurumi (katrs 1 cm plats) un tukšais bumbiņas vidus tai piešķir labas aerodinamiskās īpašības. Bumbiņas svars ir 23 grami, bet diametrs - 7,2 cm


http://lv.wikipedia.org/wiki/Florbols








12 7 20 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 20

0/2000
Pidari. Ja cilvēks NEVAR ATĻAUTIES spelēt hokeju, tad kāpēc lai nespelētu florbolu? tTas nav mazāk interesanti. Pats agrak spēlēju.
7 2 atbildēt
LOL :D:D:D daunji juus esat kas te nodirsh floorboolu... KAAADS SAKARS? hokejs ir hokejs, un florbols ir florbols akads sakars meitenju vai zeenu sportam bled? tipa bled nuujaa un slidoshanaa smagums? :D:DDDD nozheelojami, davai ejat visi nodarboties ar snovbordu kvai... leecat visi bez aizspriedumiem pa 20m ausgtajiem big air jumpiem un tad suudzaties... daunji, katrs nodarbojas ar ko grib, tad jau buutu ajanodirsh katrs kursh nenodarbojas ar taadu psortu kur var kaut ko salauzt, futbolisti vieglatleeti peldeetaaji utt utt
5 1 atbildēt
Nu mana galerija vari aplukot mani un redzet, ka man brillu nav, ari lelles neesmu drazis (laikam skaties pec savas pieredzes, man pat nekas tads prata nav ienacis, divaini, kapec tev ienaca? ... whatever). Dinamo to dara komercijas vai labdaribas labad. Neesmu redzejis nevienu labu hokejistu, kursh nopietni nodarbotos ar florbolu. Brivaja laika pa vartiem pasvaidit var. Maza celka, doma ko runa
2 0 atbildēt
viņiem ir ieliektas nūjas pa daudz, jo nedrīkst būt vairāk pa 3 vai 5 cm laikam, neatceros, klasesiedrs kaut ko stāstīja.
2 0 atbildēt
pēdējais video labs :)
2 0 atbildēt
Nu man patīk :)
2 0 atbildēt
Puse no Zviedrijas izlases hokejistiem savu karjeru sāka ar Florbolu, jo tur attistiija savas tehniskās iemaņas. Un tik stulbi dirsties un teikt ka stulbs sporta veids jo nav spēks kontakts, tad jau stulbs sporta veids ir Tennis, Daudzcīņa, Smagatlētika utt. Tākā hokejs notrulina. Tu sāc domāt ka esi pats labākais jo ietriec kādu bortā.
1 0 atbildēt
Labs sheppard. emotion emotion
1 0 atbildēt
ltniksgt, speeciigais floorbolist, tikai nesit muus. ne visi var buut tik speeciigi, lai paceltu floorbola nuuju.
1 0 atbildēt
Ja tu būtu gudrāks tad izlasītu saiti, kas ir raksha apakšā ,un saprastu, ka tas ir Copy-Paste variants, un lūdz tad ar pretenzijām pie tā kas to sarakstīja. Un jāatzīst ka mazliet līdzīgs hokejam viņš ir. Atšķiras ka nav tik izteikta spēka spēle, nav ledus un ripa. Bet pārējais ir viss gandrīz tas pats. ;)
1 0 atbildēt
Piekrītu ltsknight. Pats arī kādreiz spēlēju florbolu.
1 0 atbildēt
nu tā neko,pats agrāk nodarbojōs! Es PĀRDŌDU nūju! :D Ja vajag sūti PM ;)
1 0 atbildēt
Izlasi vēstuli privāto.
1 0 atbildēt

pēdējais video jau ir fintošana nevis florbols

0 0 atbildēt

Iespaidīgi :)

0 0 atbildēt
pilnīgi noteikti iesaku florbolu, 100% intensīvs un ātrs sports bez nevienas nevajadzīgas pauzes. nezinu nekādu citu sporta veidu, kur tā atdod visus 100% un ir tāda sajūta ķērmenī, kā no jauna piedzimis. meitenēm noteikti labs veids, kā notievēt :D vēl pie tam baigi interesanti skatīties, redzēju tv pč finālu swe-fin, kā kāds nhl mačs! labi arī tas, ka var spēlēt piem. iekšpagalmā, uzliek tikai divas alus kastes kā vārtus un nūjas var dabūt lielveikalos no apm 5ls/gab, nekā cita nevajag treniņam! var arī pats trenēties pret sienu/alus kasti vai vnk tā taisīt visādus trikus ar bumbu.
1 1 atbildēt
Mani sakaitinaja salidzinajumi ar hokeju... NEKA LIDZIGA. Spelejat tad talak to florbolu. Par vecenem tikai neparvershaties. Uzskatu, ka tadi sporta veidi jaatstaj meitenem, bet viriesiem janodarbojas ar ko ekstremaku, ne tik maigu, piem., muay thai, bokss, hokejs, regbijs utt.
1 2 atbildēt
Aizmirsi piebilst, ka florbolu spele cilveki, kam ir bailes spelet hokeju - meitenes un virieshmeitenes. Noteikumu zinja florbols nav lidzigs hokejam. Hokeja ir lielaki kermenja masas izpausmes veidi. No pieredzes saku, ka hokejs ir daudz labaks. Tomer ir patikami kadu izsmeret gar bortu, nevis skatities ka shis skrien garam, jo florbola, redziet, nedrikst to meslu lidinat ara. Florbols ir labakas tikai ar to, ka tas ir dahuja letaks, vieglaka nuja (salagas sarosas!), wow - vieglaka bumbina (OMFG.. nerds), nav nepiecieshamas brunjas. P.S - vards "labaks" attiecas uz mazak attistitiem zeeniem. Tie viniem ir labi jaunumi.
2 3 atbildēt
miiksto sporta veids. nav nekaa liidziiga ar hokeju. hokeju speelee viirieshi, bet florbolu - miikstie. emotion emotion emotion
3 5 atbildēt