local-stats-pixel fb-conv-api

Latviešu dinozauri4

14 0

Šis ir mazs ,virspusīgs raksts par dažām vecajām,varbut ne tik populārām latviešu metāla grupām/izpildītājiem.

 

Monro-bija Latvijas smagās mūzikas grupa, kas pastāvēja no 1988. līdz 1997. gadam. Grupa beidza pastāvēt pēc bundzinieka Jura Siņicina un skaņu operatora Jura Beļinska nāves autokatastrofās.

 

Inokentijs Mārpls-Grupa dibināta 1985. gadā, sākotnējais nosaukums „Aklā zarna” ,pirmsastāvs DAMBIS ,MĀRIS ŠVERNS ,NILS ĪLE, 1987. gadā pārtop par „Inokentijs Mārpls”.

 

Rūsa-1987. gadā četri jauni cilvēki, kuriem tobrīd šķita, ka ir diženi mūziķi- Žerārs Filips, Agris Rostoks, Ilmārs Vekters un Viesturs Polikarps apvienojās kompānijā, ko nosauca "Rūsa". Radās pirmās dziesmas, no kurām dažas tiek spēlētas vēl šobaltdien.Vēlāk, dažādu peripētiju rezultātā, mainījās gan grupas sastāvs, gan mūziķi, līdz nonāca līdz maģiskajam skaitlim trīs, kam "Rūsa" ir palikusi uzticīga joprojām.

 

Huskvarn-Grupu HUSKVARN pamatoti var uzskatīt par vieniem no Latvijas „thrash metal” skatuves pionieriem. Kā nekā banda zāģē jau vismaz 20 gadus. Šajā laikā HUSKVARN izmalusies cauri diezgan biezam muzikālās kultūras slānim, sākot no „death” līdz pat eksperimentiem ar elektroniku, bet tomēr atgriezusies pie savām saknēm – spēcīga un pamatīga „old school thrash". Precīzāk bandas stilu kāds reiz noraksturoja ar vardiem "chainsaw metal". Dalībnieku sastāvs šajās desmitgadēs ir mainījies ne reizi vien, bet pašlaik tas ir šāds: Urbix (vokāls, zāģis), Ģirts (ģitāra), Uģis (bass), Edgars (bungas).










14 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://internets
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 4

0/2000

Žēl, ka letiņiem metāls nav tik svēts kā somiem...tad šo 20 gadu laikā būtu izaudzis ne viens vien Skyforger un Huskvarn. :/

2 0 atbildēt

pietrūkst vēl Skyforger un Sanctimony (rock)

1 0 atbildēt

tas gan letiņi vispār mūzikas ziņā ir diezgan zemi,skumji

0 0 atbildēt

😊

0 0 atbildēt